Fotbal cu public în tribune? Anunțul care întristează iubitorii de sport: ”Să încheiem sezonul acesta fără spectatori și, probabil, vom regândi și analiza posibilitatea de a permite accesul”

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 15:31 Diverse
Fotbal cu public în tribune? Anunțul care întristează iubitorii de sport: ”Să încheiem sezonul acesta fără spectatori și, probabil, vom regândi și analiza posibilitatea de a permite accesul”

În conferința de presă în care a prezentat protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă, desfășurată marți, la sediul MTS, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a vorbit și despre șansele ca meciurile de fotbal să se desfășoare cu spectatori în această ediție de campionat rămasă de disputat. Acesta a transmis că nicio competiție nu va avea public în tribune.

”Eu zic să încheiem sezonul acesta fără spectatori și, probabil, vom regândi și analiza posibilitatea de a permite accesul spectatorilor din campionatul următor. Atenție, după niște reguli. Președintele spunea, acum o săptămână, că va trebui, oarecum, să ne obișnuim să trăim cu această pandemie, atâta timp cât nu există un antidot, un vaccin care să curmeze această răspândire a COVID-ului.

Probabil că, în momentul când vom avea spectatori pe stadioane, dar termenul este foarte greu de precizat, vor trebui să existe și niște reguli de distanțare socială. Accesul va fi foarte riguros. Mă gândesc numai la interacțiunile membrilor galeriilor, de exemplu, care sunt oameni care trăiesc cu pasiune tot ce se întâmplă pe stadion, ba, mai mult, își încurajează echipele favorite în mod constant, deci contactul social este unul destul de vizibil, prezent, evident”, a transmis ministrul Ionuț Stroe.

După încheierea stării de urgenţă, care va avea loc pe 14 mai,sportivii de performanță au posibilitatea să revină la antrenamente, însă în anumite condiții speciale, unele greu de îndeplinit chiar și de cluburile de Liga 1 de fotbal. Reluarea competițiilor fotbalistice s-ar putea relua în prima parte a lunii iunie.

https://liga2.prosport.ro/special/protocolul-cu-recomandari-al-ministerului-tineretului-si-sportului-si-ministerului-sanatatii-pentru-reluarea-antrenamentelor-sportivilor-de-performanta-dupa-incheierea-starii-de-urgenta-19131530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conditii-draconice-pentru-cluburi-pentru-a-si-readuce-sportivii-la-antrenamente-si-apoi-in-competitii-ministrul-tineretului-si-sportului-sunt-complexe-si-descriu-un-regim-strict-de-izolare-19131507

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-rapid-a-furat-startul-giulestenii-au-luat-exemplul-craiovei-si-se-antreneaza-de-o-mai-bine-de-o-saptamana-in-regie-cum-fenteaza-alb-visiniii-regulile-date-de-autoritati-19131626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scenariul-cu-mai-putine-meciuri-pentru-incheierea-ligii-2-dat-ca-exemplu-de-razvan-burleanu-si-pentru-liga-1-presedintele-frf-vrea-o-noua-intalnire-cu-mts-si-ministerul-sanatatii-dupa-prezentarea-pr-19131604

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 15:31 Diverse
Pe aceeași temă