Fostul director sportiv al Gloriei Bistrița, Vasile Moga, a decedat!

Marius ANGHEL 23 Nov. 2013, 23:29 Diverse
Fostul director sportiv al Gloriei Bistrița,** Vasile Moga, a decedat!

Fostul director sportiv al Gloriei Bistrița, Vasile Moga, a decedat, sâmbătă, la prânz în urma unui infarct făcut în timp ce se afla la volan. El a pierdut controlul mașinii în zona Pieței Decebal și a intrat cu ea sub o țeavă de gaz. Echipajele de urgență au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze, însă în zadar. Vasile Moga a decedat la numai 58 de ani.

Vasile Moga se afla la volanul autoturismului său în zona Pieței Decebal din Bistrița. Se pare că ar fi oprit într-o parcare fiindcă i s-a făcut rău. Nu se știu exact circumstanțele în care a lovit o țeavă de gaz, partea din față a mașinii intrând sub ea. Echipajele de urgență, sosite la fața locului, au încercat să-l resusciteze timp de 45 de minute, dar fără succes. Vasile Moga decedase.

„După 45 de minute în care s-au efectuat manevre de resuscitare, medicii au fost nevoiți să constate decesul”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus.

Dr. Călin Ganea, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, a confirmat că Vasile Moga se afla la volan. „Din ce-mi spun colegii mei, a făcut infarct la volan. Nu a putut fi resuscitat. A fost acolo echipajul de Terapie Intensivă Mobilă”, a spus Ganea.

Clubul Gloria Bistrița a transmis un mesaj de condoleanțe: „Vestea cutremurătoare a venit puțin după prânz, erau clipe în care ni s-a rupt sufletul în două. ACF Gloria 1922 Bistrița transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Vasile „Ică” Moga s-a născut în 7 ianuarie 1955 la Apahida (jud. Cluj), la 13 ani debutând la echipa Someșul din localitate. A trecut apoi la CFR Cluj, fiind remarcat de antrenorul Constantin Rădulescu, și a activat patru ani în Divizia A (1972-1976, aproximativ 100 de meciuri, 15 goluri), fiind selecționat și în echipa națională de tineret a României. Din 1976 a jucat pentru Gloria Bistrița, unde a evoluat până în 1989, timp în care a fost selecționat în lotul B al României. Din 1989 a făcut parte din structura de conducere a ACF Gloria (inclusiv președinte), până în 1991, când a revenit la CFR Cluj în calitate de președinte. S-a întors la Gloria în 2006, ca director de marketing, în 2009 fiind numit director sportiv. În vara acestui an a fost îndepărtat de la Gloria, club cu care era în proces pentru recuperarea sumelor restante din salarii.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: Timp Online

Marius ANGHEL 23 Nov. 2013, 23:29 Diverse
Pe aceeași temă