EXCLUSIV | Daniel Pancu: „În fața lor mă simțeam inferior. Clar”. Cei doi fotbaliști care l-au făcut pe antrenorul Rapidului să se încline în fața lor

Marius ANGHEL 10 Sep. 2019, 13:19 Diverse
EXCLUSIV | Daniel Pancu:

Daniel Pancu (42 de ani), unul dintre cei mai tehnici jucători din fotbalul românesc, a făcut o dezvăluire interesantă la una dintre edițiile speciale ProSport LIVE.

Actualul antrenor al Rapidului (loc 7 după 6 etape în Liga 2, lider e Turris-Oltul cu 18 puncte) a evoluat în carieră alături de jucători cu un bagaj tehnic vast, însă doar doi dintre ei i-au pus capac. Unul l-a fascinat la Rapid, celălalt la Beșiktaș. Mircea Lucescu este omul care le-a cizelat ambilor tehnica. Întrebat la ProSport Live cine i-a marcat cariera la acest capitol, Pancu a frapat printr-o sinceritate dezarmantă.

„Au fost Lupu și Sergen! Mă simțeam inferior clar în fața lor din punct de vedere tehnic. Dar eu aveam un plus, faptul că marcam goluri și puteam să dau și ultima pasă, să creez și superiorități! Jumătate din cariera mea am jucat la mijloc, jumătate în fața, dar Sergen marca și goluri”, a demarat antrenorul care a început fotbalul la Politehnica Iași.

Sergen Yalcin și Daniel Pancu au fost colegi la Besiktaș Istanbul, sub bagheta lui Mircea Lucescu. „Atunci când era mai greu în față, intervenea Sergen. Era foarte greu să-i imiți pe Sergen și pe Lupu. La ei totul era nativ, am îmbunătățit multe lucruri din punct de vedere fizic. Când am devenit mai puternic fizic, am devenit mai puțin tehnic”, a mai spus Pancu, la ProSport LIVE.

Pe când era antrenor al echipei Besiktaș, Mircea Lucescu i-a cerut lui Sergen Yalcin, preferatul său, să nu mai mănânce semințe, întrucât, considera că decarul turc se îngrășase din cauza lor, scria presa turcă, la vremea respectivă. Lucescu i-a cerut lui Sergen sa slăbească cel puțin 10 kilograme la momentul respectiv.

Sergen (47 de ani) a strâns 37 de selecții în naționala Turciei pentru care a marcat 5 goluri între 1994 și 2003.

Marius ANGHEL 10 Sep. 2019, 13:19 Diverse
Pe aceeași temă