Emil Dică, la prima experiență ca antrenor! Fostul mijlocaș a condus reunirea liderului din Liga a 4-a Argeș

Marius ANGHEL 21 Jan. 2020, 18:03 Diverse

Plecat de la Energeticianul, echipă redenumită în vară Viitorul Pandurii, unde a fost director sportiv, Emil Dică (37 de ani) revine în fotbal sub o altă funcție. Fostul mijlocaș al echipelor FC Argeș, Pandurii, CS Mioveni, Rapid sau CFR Cluj a fost numit antrenor principal la echipa de Liga a 4-a Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung. Dică a condus astăzi, 21 ianuarie, pe stadionul Municipal, primul antrenament al formației care a fost înființată în vara trecută și care începuse cu Gheorghe Mihali ca antrenor.

La prima experiență ca antrenor, Emil Dică a avut la reunirea echipei din Câmpulung 17 jucători, cel mai important fiind veteranul Iulian Tameș (41 de ani), scrie Sport Muscel. În schimb, liderul Ligii a 4-a Argeș a pierdut o serie de jucători, precum Roberto Ayza, Fernando Dobre (CSM Reșița), Patrick de Oliveira (FC Voluntari 2) sau George Ungureanu (AS Cetățeni, CJ Nord).

Din stafful lui Emil Dică fac parte fostul antrenor principal, Alin Durdun, acum antrenor secund, și Marius Badiu, antrenor cu portarii.

„Abordăm partea a doua a sezonului cu un singur gând, e clar, promovarea! De-asta am și venit! E adevărat, până acum am stat mai mult la birou, dar este impropriu spus, pentru că eu oricum am fost pe teren, prezent non-stop la antrenamente. Nu știu dacă de un an și jumătate am lipsit la cinci antrenamente în total… E greu să stau departe de teren, în tribună… Vreau să încep o nouă carieră, să vin să o iau de jos. Nu mi-e rușine de muncă, sunt la început și am multe de învățat. Aici este totul OK ca să îmi desfășor activitatea în condiții bune de pregătire și financiare. Mi-a plăcut ce am văzut și am acceptat! Îmi doresc, e normal și ceva nume sonore la echipă în această iarnă, dar e greu, chiar și cu cunoștințele pe care le am. Am vorbit, dar m-au pus în așteptare… dacă eram în Liga III altfel era situația, era mai ușor. Sper însă să am și astfel de jucători. Dar nu îi voi aduce doar pentru nume, de dragul de a-i aduce, ci și să fie utili echipei. În continuare ne vom pregăti pe plan local, cu antrenamente și cu meciuri amicale. Sâmbătă chiar vom avea unul la Bradu, cu o echipă de Liga a III-a, Vedița Colonești, iar eu am mai vorbit de încă un amical cu Pandurii Târgu Jiu, echipă de eșalon secund”, a spus Emil Dică pentru Curierul zilei.

Lotul prezent la reunire:

portari: Răzvan Dumitrică, Andrei Vlad (CS Mioveni / Juventus Bascov);
fundași: Cosmin Iancu, Marius Marian Sanda, Andrei Linte, George Albu, Alin Găieșteanu, Andrei Nițu (FC Argeș);
mijlocași: Iulian Tameș, Andrei Pătrănoiu, Bogdan Naciu, Leonard Grancea, Alin Burghel (Gloria Berevoești), Tomiță Olteanu (Juventus Bascov);
atacanți: Alexandru Popescu, Junior Măcriș, Claudiu Luca.

Emil Dică este al treilea antrenor al echipei muscelene în acest sezon, după Gheorghe Mihali (etapele 1-13) și Alin Durdun (etapele 14-19). După 19 etape, Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung ocupă locul 1 în Liga a 4-a Argeș, cu 52 de puncte, fiind la egalitate cu Voința Budeasa, care are un golaveraj mai slab.

Foto: Sport Muscel

Marius ANGHEL 21 Jan. 2020, 18:03 Diverse
Pe aceeași temă