Dacia Unirea, amendată de FRF pentru scandările xenofobe ale fanilor în deplasarea de la Balotești. „Nu știm cum o să plătim”

Marius ANGHEL 19 Dec. 2015, 17:48 Diverse

La ultima ședință a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, din 16 decembrie 2015, clubul Dacia Unirea Brăila a fost amendat cu 5.000 de lei. Măsura forului de la București a venit după ultima etapă a sezonului de toamnă, ca o consecință a scandărilor xenofobe ale galeriei brăilene la meciul de la CS Balotești, din 5 decembrie, încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0.

„Este un semnal de alarmă la adresa suporterilor, scandările lor trebuie să fie civilizate, altfel riscăm și alte sancțiuni mult mai severe. FRF poate lua măsuri mult mai drastice. Având în vedere situația financiară precară a clubului, această amendă nu ne prinde deloc bine și nu știm cum o s-o plătim. Suntem în situația de a cere sprijin financiar chiar de la suporterii noștri”, a declarat Valentin Avramescu, președintele clubului brăilean.

„Nu vom tolera niciodată comportamentul de tip huliganic, șovin, rasist sau xenofob, nici pe teren, nici în afara lui”

Vineri, 18 decembrie, clubul din Liga 2 a postat pe pagina sa de Faceebok un comunicat în care se dezice și îi condamnă pe suporterii care au avut scandări xenofobe la meciul de la Balotești: „Asociația Club Sportiv DACIA UNIREA Brăila se dezice și condamnă în mod ferm acele fapte reprobabile, antisociale și antisportive, de genul celui petrecut în data de 5 decembrie 2015, când la meciul CS Balotești – ACS Dacia Unirea Brăila, un grup de susținători ai echipei oaspete au scandat în mod rușinos și fără absolut niciun motiv, lozinci xenofobe!

Din această cauză, deși clubul nostru nu are nicio vină (grupul neorganizat de susținători deplasându-se la Balotești pe cont propriu), Comisia de Disciplină a FRF a sancționat clubul ACS Dacia Unirea cu 5000 de lei amendă! De ce? Pentru că la intrarea în incinta stadionului acel grup a declarat că reprezintă galeria Brăilei!

De la începutul acestui campionat, am căutat, prin diverse acțiuni, să întărim în permanență legătura club-suporteri, tocmai din dorința creării în jurul echipei a unei atmosfere cât mai calde, cât mai apropiate de fotbalul adevărat, pe care ni-l dorim cu toții.

Fiecare club își dorește să aibă alături o galerie înfocată, numeroasă, loială, care să-și încurajeze echipa, dar să o facă doar în mod civilizat și regulamentar.
Nu vom tolera niciodată comportamentul de tip huliganic, șovin, rasist sau xenofob, nici pe teren, nici în afara lui.

Conducerea clubului face la acest moment toate demersurile permise de Regulament pentru a anula plata acestei amenzi, dar dacă ea va rămâne definitivă, ne vom rezerva dreptul de a lua măsuri împotriva celor care s-au făcut vinovați, mergând până la interdicția acestora de a mai intra la meciurile echipei pe Stadionul Municipal.
ACS Dacia Unirea Brăila”
.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 19 Dec. 2015, 17:48 Diverse
Pe aceeași temă