Cu ce se ocupă Dorin Goian după demisia de la Foresta Suceava. Fostul internațional a fost contactat să participe la o acțiune

Marius ANGHEL 04 May. 2017, 17:01 Diverse
Cu ce se ocupă Dorin Goian după demisia de la Foresta Suceava.** Fostul internațional a fost contactat să participe la o acțiune

La Suceava va avea loc un curs de inițiere și instruire având ca temă „Psihologia performanței în sport”. Vor fi abordate mai multe subiecte, precum rolul psihologului în obținerea performanțelor sportive, mentalitate și performanță în sportul românesc, tehnici și instrumente de evaluare la sportivii de performanță, intervenția individuală și de grup în optimizarea performanțelor sportive, dezvoltarea și monitorizarea potențialului sportiv, relația copil – părinte – antrenor în sportul de performanță, incursiuni în mintea campionului, sau ambientul de performanță, factor de succes al organizațiilor sportive.

La catedră se vor afla Andreas Hniatiuc și Irina Anda Babău, psihologi cu o vastă experiență în domeniu, Vlad Teodorescu, specialist în marketing și colaborare, Ovidiu Burcă, care a câștigat experiență managerială activând la echipe precum Oțelul Galați sau Rapid București, precum și fostul mare fotbalist sucevean Dorin Goian, ultima dată președinte executiv la Foresta Suceava.

„Am fost contactat de organizatori să iau parte la această acțiune și am răspuns afirmativ cu mare plăcere. Voi vorbi cursanților despre cariera mea, trăirile mele și despre experiența pe care am acumulat-o ca fotbalist profesionist atât în România, cât și în țări cu fotbal dezvoltat, precum Italia, Grecia sau Scoția”, a declarat Dorin Goian.

Psihologia sportului este o disciplină relativ nou apărută, câștigându-și un loc bine delimitat în psihologia științelor motorii, care studiază comportamentul uman și procesele psihice pe teritoriul activității sportive.

Andreas Hniatiuc este de părere că sportul românesc are nevoie de o schimbare pentru a-și redobândi strălucirea de altădată, iar în tot acest proces firesc al transformării, specialiștii în psihologia performanței sportive trebuie să devină parte activă, să se implice și să contribuie la crearea unui mediu propice performanței.

„Sportului românesc îi trebuiesc oameni cu viziune, care sa reașeze lucrurile pe un drum corect, în spiritul performanței. Acest curs a fost conceput pentru a oferi suportul necesar celor care sunt preocupați de atingerea excelenței în sport. Cursul face parte dintr-un program de inițiere și instruire pe care Asociația pentru Psihologia Sportului îl va implementa la nivel național. Dacă ești psiholog, antrenor sau manager și ești preocupat de obținerea performanței în sport, te așteptăm la cel mai actual curs de inițiere și instruire în psihologia sportului, unde vei dobândi informațiile necesare optimizării potențialului sportivilor cu care lucrezi”, a precizat Andreas Hniatiuc, cel care a pus bazele Asociației pentru Psihologia Sportului.

Cursul se va ține la Universitatea „Ștefan cel Mare”, însă cei interesați să participe pot obține mai multe detalii la numărul de telefon 0735.193.439, sau trimițând un mail la adresa [email protected].

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 04 May. 2017, 17:01 Diverse
Pe aceeași temă