Căpitan după 11 ani

17 Jun. 2009, 16:21 Diverse
Căpitan după 11 ani

 În fotbal, evenimentele se succed de cele mai multe ori de parcă le-ar „așeza” cineva, intenționat, că să pară adevărate povești. Este și cazul căpitanilor cu care Astra a promovat, pentru prima data în istoria ei, în urmă cu 11 ani și acum, în 2009.

 Atunci, banderola „alb-negrilor” era purtată de către Daniel Dumitrache, unul dintre veteranii echipei din cartierul „9 Mai”. Visul lui Dumitrache, de a promova și de a evolua, măcar un meci, în Divizia A, s-a împlinit atunci și, în prima rundă din Ligă I, Astra Ploiești, tot cu Dumitrache căpitan, a jucat cu FCM Bacău, terminând la egalitate, 0-0. Ploieștenii, antrenați atunci de Gabi Stan, și-au îndeplinit obiectivul, acela de a evită retrogradarea, Dumitrache jucând în tur, 6-7 meciuri. Lângă el, „creștea” un tânăr fotbalist de doar 22 de ani, venit de la Victoria Florești, Gheorghe Rohat, care ajunsese titular incontestabil, evoluând în peste 30 de meciuri în eșalonul secund, la promovare, apoi, peste 20 în primul sezon din Divizia A. Gigel a învățat „meserie” de la colegul din linia de fund a Astrei, „Dumi”, iar de atunci, drumurile celor doi s-au despărțit, al doilea agățând ghetele în cui și alegând să meargă pe o carieră de antrenor, deloc ușoară. Au trecut 11 ani și Rohat a avut șansa și puterea de a ajunge, din nou, în Ligă I. Până acum câteva luni, fostul coleg, Dumitrache, i-a fost antrenor, acesta fiind secundul echipei ploieștene. Acum Rohat a fost căpitanul, în acest retur, purtând banderola și având o contribuție majoră la ajungerea în Ligă I, iar carieră lui Gigel, una frumoasă, cu meciuri și prezente în Cupele Europene (a jucat și la Petrolul, Zimbrul Chișinău, în Moldova, FC Argeș, Oțelul Galați și Unirea Urziceni) – în total, peste 200 de meciuri în primul eșalon – a ajuns într-un moment important: promovarea, din Ligă a III-a, în primul eșalon! La fel că și Dumitrache, acum 11 ani, căpitanul Astrei și-a văzut visul cu ochii, Rohat anunțând noul sau „obiectiv” :

 

„De când am venit la Ploiești, chiar dacă eram în Ligă a III-a, singurul meu vis a fost acela de a mai jucă măcar un meci în Divizia A. Atunci, când am plecat de la Urziceni, acum un an și jumătate, mulți au zis că fac o mare greșeală, pentru că puteam să stau liniștit la Unirea, dar acum mă bucur enorm că am ales acest drum. Sper că voi fi sănătos, ca să mai simț aerul Ligii I încă un sezon”, spune Rohat, care, la 34 de ani, pare a urmă „traseul” căpitanului de la precedentă promovare, acesta dorind să îmbrățișeze carieră de tehnician, după ce-și va încheia carieră. Actualul sau antrenor, Ion Moldovan, a ținut să-l remarce public, în conferința de presă, de săptămâna trecută, pe Gigel, despre care a spus: „Nu l-am considerat un jucător, a fost mai degrabă un partener pentru mine, în tot ceea ce am făcut la Ploiești și a fost un real ajutor pentru mine că antrenor, și pentru colectiv, în general”.

Articol scris de Marian DIMA

17 Jun. 2009, 16:21 Diverse
Pe aceeași temă