Bătălia de la ProRapid: focuri de armă, un suporter a fost înjunghiat, altul – sechestrat într-o mașină și bătut

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jul. 2015, 16:59 Actualizat: 23 Jul. 2015, 14:30 Diverse
Bătălia de la ProRapid:  focuri de armă, un suporter a fost înjunghiat, altul – sechestrat într-o mașină și bătut

UPDATE: Din ultimele informații obținute de ProSport, se pare că situația a fost mult mai gravă decât a fost descrisă inițial. Surse demne de încredere susțin că Liviu Ungureanu, alias Bocciu, ar fi tras cu o armă cu gloanțe de cauciuc pentru a-i intimida pe suporterii de la Tribuna a II-a. Polițiștii sosiți la fața locului au ridicat, ca probe, patru cartușe.

Mai mult, unul dintre fanii de la tribună a fost sechestrat în mașina unui ultras de la peluză, unde a fost bătut, în timp ce restul suporterilor atacați au sărit gardul de la ProRapid și au năvălit pe teren, peste jucătorii aflați la antrenament, aceștia solicitând îngrijiri medicale de la doctorii echipei! Speriați și neobișnuiți cu o astfel de situație, fotbaliștii străini ai Rapidului, ajunși de puțin timp în România, au fugit de pe teren.

În urma incidentului, care-și are originea într-o serie de evenimente petrecute în ultimul an, odată cu alegerea unei părți a fanilor de a părăsi peluza stadionului și a se muta la Tribuna a II-a, un fan a fost înjunghiat și a ajuns la spital. Martorii prezenți la fața locului susțin că din grupul condus de Liviu Ungureanu nu făceau parte doar membri obișnuiți ai galeriei, ci și bodyguarzi și interlopi.


 

Un suporter al echipei Rapid a ajuns la spital, iar alte 15 persoane au afirmat că au fost bătute după o altercație care a izbucnit în fața bazei sportive Pro Rapid, între două facțiuni rivale ale formației giuleștene, potrivit unor surse din Poliție.

Susele citate au precizat, pentru Mediafax, că mai multe echipaje ale Secției 5 au ajuns, luni seară, la baza sportivă Pro Rapid, după ce în jurul orei 20.00 ar fi avut loc un incident violent între mai muți suporteri ai echipei de fotbal Rapid București.

Polițiștii au găsit la fața locului un grup de reprezentanți ai facțiunilor de la Tribuna a II-a, care s-au plâns că au fost victimele unei agresiuni. Aceștia au povestit că, în urmă cu aproximativ 20 de minute, mai multe persoane conduse de Liviu Ungureanu, zis Bocciu, fost șef al galeriei de la Peluza II-a, i-ar fi atacat cu pietre și bâte.

În urma conflictului, un bărbat care avea nasul spart a fost transportat, cu o mașină a Jandarmeriei, la Spitalul Universitar, însă nu a rămas internat.

Conform polițiștilor, 16 persoane au anunțat că, în următoarele zile, intenționează să de prezinte la Secție 5 și să depună plângere.

Luni seara, la baza Pro Rapid, a avut loc reunirea lotului echipei Rapid, format din aproximativ 30 de jucători, în absența unui antrenor principal, ședința de pregătire fiind condusă de fostul secund al italianului Cristiano Bergodi, Mihai Ianovschi. Conform unor surse din rândul suporterilor, conflictul de luni a apărut ca urmare a faptului că fanii de la Peluza a II-a susțineau instalarea lui Daniel Pancu și Adrian Iencsi în funcțiile de președinte, respectiv antrenor principal, în timp ce rivalii de la Tribuna a II-a erau împotrivă.

Disensiunile dintre suporterii de la Peluza a II-a și cei de la Tribuna a II-a au apărut în vara anului trecut. La 25 iunie 2014, FC Rapid a sărbătorit 91 de ani de la înființarea clubului printr-un meci demonstrativ de old-boys cu echipa din 1995 a formației Petrolul Ploiești. La acel eveniment au avut loc incidente violente între fanii rapidiști, jandarmii fiind nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene.

În urma acelor altercații, Jandarmeria Capitalei a acordat amenzi în valoare totală de 18.000 de lei și interdicții pe stadioane timp de un an unui număr de 19 suporteri rapidiști pentru provocarea și participarea la violențele care au avut loc la meciul demonstrativ. De asemenea, Jandarmeria a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui suporter prezent la meci pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a măsurii de interzicere a accesului la competiții și jocuri sportive.

Relațiile dintre cele două facțiuni s-au deteriorat și mai mult după ce fostul acționar majoritar Adrian Zamfir a transferat gratuit 80 la sută din acțiuni către patru suporteri de la Tribuna a II-a, aceștia cedându-le ulterior actualului patron, Valerii Moraru. Fanii de la Peluza a II-a susțin că în urma acestei tranzacții, cei de la Tribuna a II-a influențează deciziile lui Valerii Moraru.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jul. 2015, 16:59 Actualizat: 23 Jul. 2015, 14:30 Diverse
Pe aceeași temă