Autoritățile locale din Sibiu au dat undă verde modernizării stadionului Municipal: „Lucrările vor dura 12 luni”. Câte milioane de euro va costa investiția

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 00:42 Diverse
Autoritățile locale din Sibiu au dat undă verde modernizării stadionului Municipal:

FC Hermannstadt a impresionat în acest an, reușind să defileze în Liga 2 și să se califice în semifinalele Cupei României. Formația din Sibiu e aproape de a-și asigura promovarea directă în primul eșalon, a treia la rând de la înființarea clubului, astfel că autoritățile locale au aprobat proiectul de modernizare al stadionului pe care FCSB a fost umilită cu 3-0. Conform ziarului local Turnul Sfatului, primarul Astrid Fodor a declarat că renovarea arenei din Sibiu va începe în cel mai scurt timp.

„Va fi o modernizare foarte complexă a stadionului, dar nu vreau să intru în detalii. Vă vom face prezentarea când avem proiectul tehnic gata, în două săptămâni. Cred că valoarea lucrărilor se va ridica la 17 milioane de euro. Acest stadion se va face și va fi unul modern, frumos, cu toate facilitățile. Există regulamente, acte normative și acolo puteți vedea de ce are nevoie un stadion de fotbal. Lucrările vor dura cel puțin 12 luni, având în vedere că se dorește ca, în aceeași perioadă, să se și joace fotbal pe acel teren. Deci trebuie să avem un șantier organizat, ca să joci fotbal, și să și lucrezi”, a declarat primarul Astrid Fodor, pentru sursa citată.

Arena din Sibiu are o capacitate de circa 14.000 de locuri în acest moment. Stadionul nu dispune de instalație de nocturnă, iar tribunele sunt descoperite.

FC Hermannstadt ocupă locul 2 în Liga 2, la trei puncte în spaptele liderului Dunărea Călărași, care are 56 de puncte. Chindia Târgoviște se află pe ultima treaptă a podiumului, care asigură prezența în barajul de promovare, cu 49 de puncte.

Foto: Ovidiu Dumitru Matiu (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 00:42 Diverse
Pe aceeași temă