A rămas Angelescu fără bani? Rapid ar putea avea un nou patron! Cei cu care se negociază se laudă că au peste 150 de milioane de dolari din comercializarea de cannabis

Marius ANGHEL 13 Mar. 2020, 16:19 Diverse

Rapid are probleme financiare și tot încearcă să negocieze cu Daniel Pancu o despărțire prin care să nu îi achite cei doi ani și jumătate de contract pe care îi are antrenorul principal demis. În paralel, vișiniii negociază și vânzarea clubului din Giulești cu Paolo Cerqueira. Acesta este căsătorit cu românca Anca Petrescu, iar cei doi conduc firma „Definitely Green – INVESTMENTS LDA”. Compania se ocupă cu comercializarea de cannabis medicinal.

Conform surselor ProSport, cei doi nu au prezentat mare încredere la început în fața conducerii rapidiste formate din Victor Angelescu, Ovidiu Burcă, Andrei Nicolescu, acesta din urmă fiind omul primarului Sectorului 1 Dan Tudorache.

Românii au cerut garanții financiare pentru a fi siguri că oamenii cu care negociază posibila vânzare a clubului sunt solvabili.

Pentru a proba capacitatea financiară pe care o au, afaceriștii au trimis pe adresa clubului o dovadă scrisă care arată că în conturile firmei pe care o conduc există 154.444.000 milioane de dolari.

ProSport vă prezintă mai jos, în exclusivitate, actul doveditor primit de Rapid din partea băncii private HSBC.

Victor Angelescu spunea în luna februarie că are bani să ducă și să țină Rapidul în Liga 1

În luna februarie, prezent la ProSport LIVE, Victor Angelescu (35 de ani) spunea suma investită de când a devenit patronul clubului Rapid, din luna august a anului 2019. Mai mult, afaceristul care deține cele mai multe acțiuni de la gruparea din Liga 2, a anunțat că își va permite să finanțeze echipa din Giulești și în momentul în care va promova în Liga 1.

„Eu am investit, în mare, doar banii mei la Rapid. Da, și fondul de investiții. Cred că între 1,5 și 2 milioane de euro. Cred că am avut și noroc (n.r. – întrebat cum a reușit ca la 35 de ani să câștige atâția bani). Nu, glumesc. Nu știu. De mic am intrat în finanțe bănci și, ca alte povești de succes, am tras foarte tare, am ajuns să conduc acest fond și mai am și alte afaceri conexe pe lângă fond. Aș prefera să nu le zic. Mai am un restaurant, de exemplu, foarte mare, o afacere, Real estate, cu închirieri imobiliare, unde cumpăr imobile, dar, repet, prefer să nu vorbesc despre ele. Nu vreau să vorbesc despre averea mea, dar am de ajuns cât să susțin Rapidul și acum, dar și în Liga 1″, a spus Victor Angelescu.

Victor Angelescu, despre detaliile de reziliere a contractului cu Pancu: „Mie nu mi se pare normal să îi plătim doi ani jumătate în avans pentru munca pe care nu o prestează”

Ieri, același Angelescu spunea, ProSport LIVE, că nu i se pare normal să îl plătească pe Daniel Pancu încă doi ani și jumătate, atât cât mai are contract, după ce negocierile privind rezilierea nu s-au încheiat pe placul acționarului.

„Nu am reușit să reziliem. Negociem… Aș vrea să fac o mică precizare, pentru că am văzut că au apărut nici dezinformări în legătură cu o clauză de reziliere. Nu există nicio clauză de reziliere în contractul lui Daniel Pancu. E vorba de contractul pe care el îl are în continuare. A apărut contractul lui în presă. Nu vreau să intru în detalii, dar el a cerut o mare parte din contractul lui. Mie nu mi se pare normal. Dacă noi îi plătim salariul pe încă doi ani și jumătate și el în trei luni ajunge la o echipă, atunci mi se pare normal ca acea echipă să îl plătească.

Noi i-am propus să rămână la club și să respectăm contractul și să plătim o sumă importantă pentru Liga 2. Nu i-am spus lui Pancu că îl dăm afară. I-am spus că vrem să facem o schimbare pe banca tehnică și i-am propus dacă vrea să rămână alături de noi. Am zis să îl plătim până își găsește un angajament. Mie nu mi se pare normal să îi plătim doi ani jumătate în avans pentru munca pe care nu o prestează. Noi vrem să îl ținem într-o funcție importantă și să-l plătim până își găsește un angajament”, a declarat Victor Angelescu.

Angelescu a fost ținta lui Marius Șumudică, legenda Rapidului fiind total scârbit de modul în care Daniel Pancu e îndepărtat de la club.

Articol scris de Victor VRÎNCEANU

Marius ANGHEL 13 Mar. 2020, 16:19 Diverse
Pe aceeași temă