A fost ședință la CNI pe subiectul nemulțumirilor față de noul stadion Giulești. Au participat incluziv suporteri ai Rapidului. Concluzii: se caută o soluție tehnică, se dorește

Marius ANGHEL 21 Nov. 2019, 15:23 Diverse

Nemulțumirile suporterilor rapidiști față de proiectul noului stadion Giulești „Valentin Stănescu”, aflat acum în contrucție, a determinat Compania Națională de Investiții (CNI) să facă, miercuri, la sediul său, o ședință la care să participe, printre alții, fani ai clubului alb-vișiniu, cât și reprezentați ai CS Rapid și FC Rapid. Suporterilor nu le convine capacitatea generală a arenei, forma și capacitatea Tribunei a II-a.

FC Rapid, în calitate de viitor potențial beneficial al construcției, fiindcă noul stadion Giulești se va afla tot în proprietatea Ministerului Transporturilor, iar administrat îi va fi CS Rapid, a făcut publice, pe scurt, concluziile acestei ședințe.

Cea mai importantă este aceea că se caută soluții pentru modificarea Tribunei a II-a, însă nu prin schimbarea autorizației de construcție, deoarece acest lucru ar duce la întârzierea cu un an a finalizării stadionului.

„Ieri, la ora 15:00, la sediul CNI, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanți ai CNI, arhitecți, suporteri, reprezentanți ai CS Rapid, dar și ai FC Rapid.

Pe scurt, concluziile acestei ședințe sunt următoarele:

📌 Se caută o soluție tehnică pentru modificarea Tribunei a II-a și a diferenței de nivel dintre acoperișul acesteia și al restului de stadion, pentru a se crea o senzație unitară.

📌 Se dorește ajungerea la o soluție pentru a nu se schimba autorizația de construcție, deoarece o nouă autorizație poate amâna finalizarea proiectului cu un an.

📌 S-au discutat și alte aspecte legate de aspectul stadionului, dorindu-se ca stadionul să aibă o identitate proprie, rapidistă.

Următoarea întâlnire va avea loc în două săptămâni, când sperăm că vom avea soluții fezabile și niște randări pe care în acest moment proiectanții nu le aveau la dispoziție, legate de vizibilitatea dinspre șinele de tren.

Apreciem dechiderea și implicarea tuturor factorilor ce au participat la ședință, în dorința tuturor de a realiza un obiectiv important, cu care toată suflarea rapidistă să se mândrească”, a anunțat Rapid.

CITEȘTE și:

CNI le răspunde suporterilor rapidiști. Comunicatul în care vorbește despre modificările aduse proiectului noului stadion Giulești. Rapid anunță că susține formarea unei comisii

FC Rapid 1923 vrea finalizarea cât mai urgentă a noului stadion Giulești și prezintă trei factori și cinci propuneri prin care încearcă să calmeze suporterii nemulțumiți de proiect

Stadion Rapid, detaliile proiectului:

– capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor)
– 29 milioane de euro
– suprafața: 32.353 mp
– nivel de clasificare UEFA, 4
– suprafața totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafața de gardă)
– complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice
– spații de cazare pentru sportivi
– spații de alimentație publică
– spații administrative


Stadiul lucrărilor de reconstrucție a noului stadion Giulești la vizita premierului Victor Orban, luni, 18 noiembrie 2019. Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto


Foto aerian cu stadiul lucrărilor la noul stadion Giulești. Foto: CNI

Marius ANGHEL 21 Nov. 2019, 15:23 Diverse
Pe aceeași temă