Ion Motroc, unul dintre ultimii supraviețuitori ai echipei cu care Rapid a luat titlul din 1967: ”Am plâns mult. Mi-e dor de Jamaischi și de acele vremuri frumoase” | EXCLUSIV

Autor: Daniel NAZARE Publicat: 21 May. 2020, 13:25 Actualizat: 21 May. 2020, 13:28 Diverse
Ion Motroc, unul dintre ultimii supraviețuitori ai echipei cu care Rapid a luat titlul din 1967: ”Am plâns mult. Mi-e dor de Jamaischi și de acele vremuri frumoase” | EXCLUSIV

Ion Motroc e o legendă în Giulești. Peste 250 de meciuri și 9 sezoane la Rapid. A participat din plin la acea ediție din 1967 în care titlul a poposit pentru prima dată la feroviari. Astăzi, la 83 de ani împliniți pe 14 februarie, așteaptă cu nerăbdare ca echipa dragă să promoveze în Liga 1. Din formația care a luat titlul în 1967, cu excepția lui Motroc, mai trăiesc azi Rică Răducanu, Bebe Năsturescu, Nicky Dumitriu și Ion Ionescu.

„Abia aștept să treacă nebunia asta să mă duc pe stadion. Trebuie să fiu acolo să sărbătorim”, ni se confesează, cu mare încredere, Ion Motroc.

După câteva fraze în care i se strecoară câteva lacrimi după pierderea lui Constantin Jamaischi, începe să fredoneze imnul Rapidului. Apoi scandează: „Faceți loc, faceți loc, trece trupa lui Motroc”. Zâmbește. Ăsta e semnul că Rapidul nu e doar o echipă, e o stare de spirit.

Ion Motroc: „Jami mă suna de fiecare dată. Eu l-am adus la Sportul”

„O asemenea veste, cu decesul lui Jamaischi, m-a cutremurat. Am trăit vremuri frumoase împreună, câștigarea campionatului din 1967 e ceva ieșit din comun. Jami un copil disciplinat, asculta de antrenor, nu le avea deloc cu băutura. Eu am fost cel care l-a adus de la Rapid la Sportul. Am plâns mult. Mi-e dor de vremurile de atunci, când eram tineri și frumoși. De fiecare dată, de sărbători sau de zilele mele de naștere, mă suna Jami și stăteam de vorbă”, ne spune Ion Motroc, care are o mulțime de amintiri alături de Jamaischi.

Eu poate voi muri, dar Rapid niciodată. Abia aștept ca Rapidul să reintre în Divizia A

Ion Motroc, legendă a Rapidului

„A vrut să-l ia Juventus. Era adevărat, însă se știe că la noi veneau mulți la Rapid, dar nu pleca nimeni”, glumește jucătorul de legendă al Rapidului de altădată, azi în vârstă de 83 de ani.

Rândul de sus (de la stânga la dreapta): Răducanu, Jamaischi, Lupescu, Motroc, Dan Coe. Rândul de jos (de la stânga la dreapta): Greavu, Năsturescu, Dumitriu, Ion Ionescu, Codreanu, Dinu

Stadionul Tineretului din Fălticeni va deveni arena Constantin Jamaischi

În semn de recunoștință față de Constantin Jamaischi, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat că va iniția un proiect în următoarea ședință a Consiliului Local, prin care Stadionul Tineretului, care găzduiește meciurile echipei locale de Liga 3 Șomuz, să-și schimbe denumirea în Stadionul „Constantin Jamaischi”.

Asta după ce, cu doar câteva zile în urmă, Ovidiu Burcă, președintele clubului Rapid, grupare unde Constantin Jamaischi a cunoscut cele mai mari satisfacții ca jucător, a anunțat că una dintre lojele noului stadion din Giulești, a cărei denumire s-ar putea schimba în Rapid Arena, va purta numele fostului mare fotbalist fălticenean. Constantin Jamaischi va fi înmormântat joi la cimitirul din Șoldănești.

Autor: Daniel NAZARE Publicat: 21 May. 2020, 13:25 Actualizat: 21 May. 2020, 13:28 Diverse
Pe aceeași temă