Disputa Dinamo – David Țone, dintr-o altă perspectivă. Un fost antrenor al bucureștenilor face dezvăluiri puternice: ”Nu pot să mint, am avut probleme mari cu el”

Răzvan STÎNGĂ 23 Nov. 2022, 19:39 Liga 2
Disputa Dinamo - David Țone, dintr-o altă perspectivă. Un fost antrenor al bucureștenilor face dezvăluiri puternice: ”Nu pot să mint, am avut probleme mari cu el”

David Țone este în continuare jucătorul lui Dinamo, dar de luni bune se discută pe seama posibilității să plece de la echipă sau să se retragă din fotbal, din cauza unor neînțelegeri cu conducerea clubului. După ce jucătorul de 18 ani și-a spus partea de adevăr, a reacționat și Gică Mihali.

Disputa Dinamo – David Țone, dintr-o altă perspectivă. Ce spune Gică Mihai de tânărul ”câinilor”

Gică Mihali, fost ”interimar” la Dinamo în vară, acum ”principal” în Liga 3, la Dunărea Călărași, a vorbit deschis despre problemele pe care le-a avut cu tânărul în perioada petrecută în ”Ștefan cel Mare”, unde a pregătit și echipa sub 19 ani.

Deși la prima vedere se părea că e o eroare în ceea ce privește comunicarea între David Țone și stafful tehnic, dar și că nu se înțelege cu conducerea cu privire la anumite aspecte, acum Gică Mihali a prezentat situația dintr-o altă perspectivă, anume că tânărul are un comportament nu tocmai în regulă și că nu ar fi agreat nici de vestiar.

Gică Mihali, despre jucătorul lui Dinamo, David Țone: ”Am avut probleme mari cu el”

Antrenorul Dunării Călărași a povestit mai multe episoade în care David Țone a trecut peste anumite lucruri pe care el i le-a transmis și a pus la îndoială profesionalismul și modul în care vede fotbalul. În același timp, antrenorul a recunoscut că este un fotbalist extrem de talentat.

Nu pot să vă mint. Ţone, cât am activat acolo, am avut şi eu probleme cu el, mari. Prin comportarea lui, nu place celorlalţi. Dar credeţi-mă, eu am avut probleme mari cu el.

Eu am avut discuţii multe cu el. La meciul cu Universitatea Cluj (n.r. – din Liga Elitelor U19) am vorbit clar cu el şi i-am spus «Ţone, să nu faci fault, că ai cartonaş galben» (n.r.-a fost eliminat, iar Dinamo a pierdut).

Cu toate că am mai păţit aşa şi în campionat. L-am scos la un meci acasă în minutul 10, pentru că a dat pasă la un adversar şi a dat gol ăla şi imediat după a făcut penalty.

Şi după aia, în semifinala la Universitatea Cluj, am bătut acasă cu 2-1, şi acolo în minutul 46, s-a dus cu un atac de la spate şi a luat cartonaş galben şi am luat gol.

Cred că se crede prea mare fotbalist acum şi nu mai are nevoie sfaturi. Crede că le ştie pe toate. Calităţi la vârsta lui, extraordinare, este născut în 2004 parcă, dar problema lui este de comportament.

Nu ştiu dacă era acceptat foarte bine de grup din cauza atitudinii acesteia, arogantă aşa. Putea să stea, la 18 ani, la Săftica. De ce trebuia să faci naveta? Eşti tânăr”, a declarat Gică Mihali, pentru Playsport.

David Țone a anunțat că se retrage din fotbal din cauza unor neînțelegeri cu conducerea lui Dinamo

David Țone, fotbalist lansat chiar de Dinamo, a început campionatul de Liga 2 ca titular doar în primele două meciuri, dar apoi a intrat, într-un meci, din postura de rezervă.

Chiar dacă nu a confirmat că ar fi o oarecare neînțelegere între el și Dinamo, tânărul a anunțat că nu vrea să vorbească despre acele discuții purtate cu stafful tehnic și conducerea, astfel că decizia luată de el vorbește, din exterior, de la sine.

David Țone a ratat un transfer la Fiorentina în vara lui 2021

Supărarea lui David Țone poate fi interpretată și din perspectiva celor întâmplate în urmă cu un an, în vara lui 2021, atunci când a dat probe la Fiorentina pentru câteva zile. La momentul respectiv s-a speculat că fundașul de 17 ani a lăsat o impresie bună, italienii decizând să-l transfere. Surpriză însă! Dinamo a cerut bani mulți în schimbul lui, între 200.000 și 250.000 de euro.

Mutarea a picat, iar apoi David Țone a decis să nu se mai prezinte la antrenamente, dar după ce a discutat cu conducerea.

E decizia mea. Prefer ca discuțiile purtate între mine și cei din conducerea clubului să rămână confidențiale”, a spus David Țone în luna septembrie.

Cert este că David Țone, unul dintre cei mai promițători tineri din lotul lui Dinamo la începutul acestui sezon, despre care oamenii din conducere vorbeau laudativ, a luat decizia să se retragă din fotbal în urmă cu două luni. Însă, deocamdată, el încă este sub contract cu clubul, chiar dacă în ultimele meciuri nu a mai făcut parte din lot.

Foto: Radio Dinamo 1948 și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-absente-pentru-poli-iasi-la-meciul-cu-dinamo-cu-ce-probleme-se-confrunta-antrenorul-leo-grozavu-in-zilele-premergatoare-ultimului-joc-de-acasa-din-2022-19254459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-doua-finale-pentru-dinamo-cainii-fac-strategia-de-iarna-in-functie-de-rezultatele-cu-poli-iasi-si-fc-brasov-analiza-lui-ovidiu-burca-si-care-e-situa-19254441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alessandro-caparco-se-intoarce-ca-adversar-in-copou-antrenorul-portarilor-de-la-dinamo-o-vede-pe-poli-iasi-favorita-este-un-meci-special-pentru-mine-echipa-a-ramas-in-inima-mea-19254411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-sanctionata-de-frf-dupa-meciul-din-cupa-cu-sepsi-osk-cat-trebuie-sa-achite-clubul-dupa-actiunile-galeriei-19254395

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Nov. 2022, 19:39 Liga 2
Pe aceeași temă