Dinamoviștii joacă pe o primă consistentă la meciul cu Poli Timișoara, cel care le poate aduce calificarea în play-off

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 12:26 Liga 2
Dinamoviștii joacă pe o primă consistentă la meciul cu Poli Timișoara, cel care le poate aduce calificarea în play-off

Dinamo este la un pas de o calificare nesperată în play-off-ul Ligii 2, după modul în care a început acest sezon, la finalul etapei a 7-a având doar 6 puncte acumulate și fiind pe loc retrogradabil, 16. Echipa antrenată de Ovidiu Burcă are nevoie de o victorie în ultima rundă a sezonului regular, pe teren propriu cu penultima clasată Poli Timișoara.

În cazul unui succes cu bănățenii, jucătorii dinamoviști vor îndeplini și primul obiectiv impus de noii acționari majoritari, urmând să încaseze o primă consistentă.

Dinamoviștii primesc 20.000 de euro dacă înving Poli Timișoara și obțin calificarea în play-off

În ultima etapă a sezonului regular, Dinamo o va întâlni pe teren propriu, pe Arcul de Triumf, pe Poli Timișoara, echipă clasată pe penultimul loc în clasament, la egalitate cu ”lanterna roșie” Unirea Constanța. Partida este programată duminică, de la ora 13:00.

Cu o victorie în acest joc, Dinamo este matematic în play-off, acolo unde sunt deja calificate Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați.

Mai mult, potrivit DigiSport, jucătorii lui Ovidiu Burcă vor primi o primă de 20.000 de euro pentru îndeplinirea primului obiectiv al clubului: accederea în play-off. Andrei Nicolescu, principalul acționar al firmei care a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al clubului, le-a promit jucătorilor, înainte de jocul cu Unirea Constanța, primul oficial din 2023, că dacă vor câștiga cele trei jocuri rămase până la finalul sezonului regular vor împărți această primă.

Dinamo a trecut cu 6-0 de Unirea Constanța și cu 2-1 de CS Comunal Șelimbăr, iar ultimul joc îl are cu Poli Timișoara, echipă care se află într-o situație dezastruoasă din punct de vedere sportiv.

”Cel mai important este să obținem calificarea în play-off. Vrem să ne luptăm la promovare. A fost un meci cu emoții, dar la final a răsărit soarele. E foarte important că am trecut peste acest meci”, a spus Andrei Nicolescu după victoria cu Șelimbăr, meci desfășurat la Sibiu și la care a fost prezent.

Dinamo e la mâna ei pentru accederea în play-off

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, Dinamo ocupă locul 6 în Liga 2, ultimul calificabil în play-off, cu 30 de puncte, tot atâtea câte are și Unirea Slobozia, situată pe locul 5 datorită golaverajului superior.

Unirea Slobozia are un meci mai puțin, în deplasare la Gloria Buzău, care va avea loc marți seară. În cazul în care câștigă buzoienii, aceștia vor acumulat tot 30 de puncte. Într-un clasament în trei între aceste echipe, Slobozia stă cel mai rău și ar fi cea care iese din play-off.

Dinamo depinde doar de rezultatul ei, în ultima rundă fiind nevoită să câștige pe teren propriu cu Poli Timișoara, penultima clasată, pentru a-și asigura accederea în play-off.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-din-nou-decisiv-pentru-dinamo-19262370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-pusi-pe-fuga-de-caini-la-primul-meci-sustinut-acasa-la-sibiu-arbitraj-dezastuos-al-ecusonului-fifa-barbu-dinamovistii-ca-acasa-pe-munic-19262197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-ca-si-calificata-in-playoff-dupa-victoria-cu-cs-comunal-selimbar-19262035

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/andrei-nicolescu-prima-reactie-dupa-ce-a-vazut-duelul-selimbar-dinamo-1-2-din-tribune-noul-sef-al-cainilor-e-incantat-la-final-a-rasarit-soarele-ce-mesaj-le-a-19606305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 12:26 Liga 2
Pe aceeași temă