Dinamo vrea victoria cu orice preț în derby-ul cu Steaua. ”Poate să marcheze și portarul”. Atuul ”câinilor” înaintea confruntării din Ghencea, în opinia lui Lamine Ghezali | VIDEO

Silvian BĂDULESCU 15 Apr. 2023, 13:08 Liga 2

Dinamo și Steaua se întâlnesc, pentru a doua oară în acest sezon de Liga 2, marți, 18 aprilie, de la ora 19:00, pe stadionul din Ghencea, unde se anunță o atmosferă incendiară.

Meciul contează pentru runda a patra a play-off-ului Ligii 2 și poate cimenta statutul de pretendentă serioasă la promovare directă a ”câinilor”, în cazul unei victorii în fața marii rivale.

Lamine Ghezali (23 de ani), marcatorul alb-roșiilor din partida jucată și pierdută, scor 1-2, în sezonul regular, pe Arena Națională, a vorbit, pentru ProSport, despre derby-ul cu ”militarii” lui Daniel Oprița.

Lamine Ghezali, înainte de derby-ul cu Steaua: ”Nu trebuie să punem prea multă presiune pe noi”

Steaua și Dinamo se întâlnesc pentru a doua oară în Liga 2. ”Militarii” și ”câinii” au dus prima bătălie în septembrie, în sezonul regular. Atunci, elevii lui Daniel Oprița s-au impus cu 2-1, după ce au întors scorul prin reușitele lui Ștefan Pacionel (44′) și Bogdan Chipirliu (50′).

Marcator pentru dinamoviști pe Arena Națională, în minutul 41, Lamine Ghezali, a vorbit, pentru ProSport, despre partida cu rivalii din Ghencea.

”E un derby în România. În meciul din septembrie, am văzut atmosfera de pe stadion. Extraordinar! Noi trebuie să continuăm pe drumul nostru, am făcut două meciuri bune cu Dej și Oțelul. Da, este un derby, dar trebuie să fim concentrați pe drumul nostru. Este un meci de play-off și trebuie să luăm cele trei puncte. Nu trebuie să punem prea multă presiune, ci să muncim, să fim focusați și să jucăm ca până acum. Nu trebuie să mergem pe principiul „E un derby, au foarte mulți suporteri, e presiune!” Nu! Trebuie să jucăm fiecare meci ca ultimele două”, spune Ghezali.

”Nu avem un marcator care să dea cele mai multe goluri în echipă”

Francezul, jucător cu meciuri în Ligue 1 și prezențe la naționalele U17 și U18 ale Franței, a subliniat atuul formației pregătite de Ovidiu Burcă și anume forța grupului.

”Nu avem un marcator care să dea cele mai multe goluri în echipă. La ultimul meci, am marcat eu două goluri, Cătă (n.r. – Țîră) a marcat și el. Înainte, cu Dej, Gorka a marcat, Dani a marcat. Avem nevoie de toată echipa. Nu contează cine marchează. Cele mai importante sunt punctele pe care le luăm. Dacă câștigăm 1-0 și marchează portarul, e bine pentru mine”, a spus Ghezali, cu trimitere și la Steaua, care are un marcator detașat, pe Bogdan Chipirliu, cu 13 goluri, care este și golgheterul campionatului, iar următorii pe listă sunt Tsvetelin Chunchukov (7 goluri), Adrian Popa (6) și Ștefan Bodișteanu (5).

Steaua – Dinamo se dispută marți, 18 aprilie, de la ora 19:00, în Ghencea. Înaintea debutului etapei a 4-a, Steaua ocupă locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 44 de puncte, iar Dinamo se află pe poziția a 4-a, cu 38 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-dinamo-sustine-schimbarea-legii-sportului-cea-care-poate-ajuta-steaua-presedintele-clubului-din-stefan-cel-mare-sportul-romanesc-trebuie-sa-se-modernizeze-19266722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-de-vedere-surprinzator-al-sefului-de-la-dinamo-posibilitatea-ca-steaua-sa-poata-promova-ne-ar-face-bine-meciul-militarilor-cu-sc-otelul-dat-ca-exemplu-ex-19266678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-balint-trage-un-semnal-de-alarma-inainte-de-steaua-dinamo-gata-nu-mai-e-ce-a-fost-odata-mesajul-castigatorului-cupei-campionilor-europeni-inainte-de-derby-ul-din-ghencea-19266591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dani-iglesias-si-dinamo-in-cel-mai-bun-moment-al-sezonului-inainte-aveam-cam-20-de-minute-bune-pe-meci-acum-suntem-constanti-de-la-inceput-pana-la-final-felul-in-care-ovidiu-bur-19266491

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-dinamo-sanse-mari-sa-se-dispute-cu-casa-inchisa-19266482

Silvian BĂDULESCU 15 Apr. 2023, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă