Dinamo va juca, în premieră, un meci cu tehnologia VAR. Andrei Nicolescu exultă: ”100 la sută va fi mai bine pentru noi.” Numărul de bilete vândute cu patru zile înainte de turul barajului cu Argeș

Silvian BĂDULESCU 26 May. 2023, 10:47 Liga 2
Dinamo va juca, în premieră, un meci cu tehnologia VAR. Andrei Nicolescu exultă: ”100 la sută va fi mai bine pentru noi.” Numărul de bilete vândute cu patru zile înainte de turul barajului cu Argeș

Dinamo va juca, în premieră, un meci cu VAR. În barajul de promovare/retrogradare cu Campionii FC Argeș, ”câinii” vor beneficia de acest sistem.

Tehnologia a fost implementată în fotbalul românesc la începutul acestei stagiuni, 2022-2023, dar doar în SuperLigă și în meciurile din Cupa României în care s-au întâlnit formații din prima ligă.

La nivel de Liga 2, campionatul nu a beneficiat de asistență video la partidele disputate de-a lungul întregii competiții, sezonul regular sau play-off/play-out.

În acest context, ProSport a luat legătura cu Andrei Nicolescu, unul dintre șefii de la Dinamo, care a vorbit despre beneficiile acestei tehnologii în dubla cu piteștenii. În același timp, a menționat numărul de tichete vândute până joi, 25 mai, dar și așteptările pe care le are ca număr de spectatori în tribune.

Andrei Nicolescu: ”100 la sută va fi mai bine cu VAR pentru noi”

Pentru prima oară în istoria de 75 de ani, Dinamo va disputa un meci la care va beneficia de VAR. ”Câinii” au retrogradat în Liga 2 la capătul stagiunii trecute, în urma barajului de promovare/retrogradare cu ”U” Cluj, și nu au apucat să ia parte la vreo partidă cu asistență video.

Andrei Nicolescu s-a declarat mulțumit de folosirea acestei tehnologii la dubla cu piteștenii.

”Având în vedere istoricul deciziilor din play-off, 100 la sută va fi mai bine cu VAR pentru noi. Părerea mea este că dacă Dinamo n-ar fi început campionatul din etapa 7, am fi văzut echipa direct promovată, dar asta a fost situația. Sunt probleme interne și nu putem schimba nimic. În ceea ce privește VAR, este un sistem suplimentar care ar trebui să corecteze anumite greșeli, deci să îmbunătățească deciziile. Apreciem acest lucru, că vom avea tehnologia aceasta la barajul cu FC Argeș”, a spus Nicolescu.

În play-off-ul Ligii 2, Dinamo a fost dezavantajată în partida cu Steaua, din Ghencea, la scorul de 1-0 pentru ”militari”. Atunci, ”centralul” Găman nu a semnalat ”infracțiunea” comisă de Chipiriliu, atacantul roș-albaștriilor, care se afla în careu în momentul în care alb-roșiii executau o lovitură liberă din interiorul celor 16 metri.

”S-au vândut 8000 de bilete. Vreau să văd 35.000 de suporteri pe stadion”

Suporterii prezintă un interes enorm pentru meciul de pe Arena Națională, cu Campionii FC Argeș. Fanii alb-roșiilor au cumpărat deja 8000 de bilete pentru partida de luni, conform lui Andrei Nicolescu.

Totodată, unul din șefii de la Dinamo a subliniat și câți oameni și-ar dori să vadă în tur, pe cel mai mare stadion al țării.

”Noi ne-am dorit de la început să jucăm pe Arena Națională la un eventual baraj, am și declarat-o. Și pe Arc s-ar fi putut monta camere pentru VAR, din ce știu eu, dar, repet, Arena a fost principala noastră dorință. Până în acest moment, s-au vândut undeva la 8000 de tichete. Subiectiv vorbind, vreau să văd 35.000 de suporteri. Dacă, însă, ar trebui să fiu obiectiv, mă aștept să avem peste 20.000 de dinamoviști în tribune”, a spus Nicolescu.

  • 14.954 de spectatori au fost la Dinamo – Steaua, ultimul meci disputat de ”câini” pe Arena Națională, al doilea în sezonul 2022-2023

Pe final, Andrei Nicolescu a menționat că jucătorii nu sunt apăsați de faptul că judecătorul sindic a amânat, din nou, decizia cu privire la aprobarea planului de reorganizare. ”Nu pot să înțeleg repunerea pe rol. Acest lucru, însă, nu afectează jucătorii. Ei au ritmul lor de pregătire pentru meci, focusul lor.”

  • Manșa tur a barajului dintre Dinamo și Campionii FC Argeș are loc luni, 29 mai, de la ora 20:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-inainte-de-dinamo-campionii-fc-arges-19272654

https://www.prosport.ro/video/prosport-live/motivul-pentru-care-meciul-dinamo-fc-arges-a-fost-programat-luni-seara-19664806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jurnal-de-tribunal-aprobarea-planului-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-a-fost-din-nou-amanata-ce-i-a-cerut-judecatorul-sindic-administratorului-judiciar-exclusiv-19272595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-teren-si-la-43-de-ani-china-margaritescu-este-cu-ochii-pe-dinamo-nu-credeam-ca-pot-reveni-atat-de-repede-atuul-cainilor-in-barajul-cu-argesu-19272490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagire-la-dinamo-dupa-ce-s-a-ratat-promovarea-directa-19272282

Silvian BĂDULESCU 26 May. 2023, 10:47 Liga 2
Pe aceeași temă