Dinamo nu se regăsește și mai pierde un meci. Motivele invocate de Ovidiu Burcă pentru înfrângerea cu Viitorul Pandurii și vestea care-i îngrijorează pe fani: ”Vor veni specialiști care vor spune lucruri, dar e nevoie de săptămâni să fac o echipă”

Răzvan STÎNGĂ 20 Aug. 2022, 22:28 Liga 2

Dinamo a mai înregistrat un eșec în Liga 2, al doilea la rând, 0-2 cu Viitorul Pandurii în deplasare, în etapa a 3-a.

Ovidiu Burcă a fost supărat pe cele întâmplate, mai ales că echipa lui nu a făcut neapărat un joc rău până la deschiderea scorului, în special în prima repriză.

Dinamo nu se regăsește. A pierdut și partida cu Viitorul Pandurii de la Târgu Jiu

Dinamo a pierdut în urma a două goluri încasate în partea secundă, de la Claudiu Dragu, în minutul 56, și Alexandru Micle, în minutul 85. Ovidiu Burcă mai are lucruri de pus la punct, așa cum a declarat și după cum bine se știe ținând cont de modul în care au decurs lucrurile la Dinamo după retrogradarea echipei în Liga 2.

Chiar dacă a remarcat și anumite aspecte pozitive, Burcă e sigur că în câteva săptămâni, în jurul etapei a 10-a, Dinamo va putea să fie o echipă care poate învinge pe oricine și care ar putea emite pretenții în lupta pentru play-off.

Acest anunț nu e chiar cel mai bun pentru fanii formației din ”Ștefan cel Mare”, pentru că favoriții lor ar putea să mai piardă și alte partide. Dinamo ar putea pierde și contactul cu anumite echipe, care ar avea un parcurs mai bun în primele runde de Liga 2.

Ovidiu Burcă, după Viitorul Pandurii – Dinamo: ”Știu că vor veni specialiști care vor spune lucruri, dar am nevoie de câteva săptămâni să formez o echipă care să joace de o anumită manieră”

Oricum, Dinamo termină etapa a 3-a cu un ecart de șase puncte față de prima clasată, CS Comunal Șelimbăr.

Concluziile sunt că… am pierdut, dar cred că am făcut un meci destul de bun până să primim primul gol. Încerc să formez o echipă care să joace bine. Am dominat, dar nu e ușor când ai jucători care s-au pregătit o săptămână, două, trebuie să îi integrezi în timpul campionatului. Însă, sunt convins că echipa asta va arăta mai bine.

Știu că vor veni specialiști care vor spune alte lucruri, dar eu am nevoie de șase-opt săptămâni ca să formez o echipă care să joace de o anumită manieră. Sunt convins că vom reuși, am nevoie de puțin timp, au venit și jucători, au rămas cei care au caracter. Ușor-ușor, cred că vom arăta bine, cum a fost și azi, chiar dacă am pierdut.

Sper să avem controlul, să dominăm, așa cum trebuie să facă Dinamo. Timpul e scurt, suntem în timpul campionatului. Ca să faci o echipă e nevoie să treci și prin astfel de momente, trebuie să învățăm să pierdem, chiar dacă sună ciudat.

Am văzut multe lucruri bune. Sunt mâhnit că pierd, dar am văzut și foarte multe lucruri bune, am văzut potențial. Trebuie să reglăm și fizic, intensitate tactică și ceea ce vreau eu să se joace”, a declarat Ovidiu Burcă la microfonul DigiSport.

  • Dinamo, cu Viitorul Pandurii: Oncescu – Moura, Giafer, Bena, Amzăr – Iglesias, N. Roșu (Buleică 67′) – Bordușanu (Bani 62′), Ghezali, Val. Lazăr (cpt.)(Al. D. Pop 81′) – Buhăescu (Țîră 67′)
    Rezerve neutilizate: Fara – Patriche, Țone, Iul. Roșu, Cr. Ionescu

Ovidiu Burcă, mulțumit de Lamine Ghezali și Quentin Bena. Dinamo mai pregătește veniri

Cu Viitorul Pandurii, Dinamo a mizat și pe cele mai recente achiziții, Lamine Ghezali și Quentin Bena, de care Ovidiu Burcă a fost mulțumit. E convins că aceștia pot ajuta echipa în etapele următoare, odată cu adaptarea lor, dar în lot mai pot ajunge doi jucători. Sunt discuții în acest sens.

(N.r. – Despre titularizările lui Lamine Ghezali și Quentin Bena) ”Nu mi-a fost frică, pentru că trebuie să scurtez timpul de integrare. Cu cât prelungeam, cu atât lungeam niște lucruri. Sunt jucători care aduc plusuri, dar trebuie să lucrăm la adaptare, la ce înseamnă Dinamo.

(N.r. – Despre alte veniri) Cred că mai sunt discuții pentru doi jucători, care vor veni săptămâna următoare, sper să ajungă cât mai repede, să îi integrăm cât mai repede. E de lucrat în toate compartimentele”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo primește vizita Unirii Dej în etapa 4

Dinamo a câștigat doar cu Progresul Spartac până acum, în chiar prima etapă, 1-0. Apoi au urmat două eșecuri. Pe lângă înfrângerea cu Viitorul Pandurii, ”câinii” au cedat și cu SC Oțelul, runda trecută, scor 1-3.

Etapa următoare, Dinamo va juca acasă, cu Unirea Dej, sâmbătă, de la ora 11:30.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Răzvan STÎNGĂ 20 Aug. 2022, 22:28 Liga 2
Pe aceeași temă