Dinamo, nemulțumită după remiza cu Minaur Baia Mare, deși a fost avantajată de decizii importante controversate de arbitraj. Reacția lui Ovidiu Burcă

Răzvan STÎNGĂ 09 Oct. 2022, 15:10 Liga 2

Dinamo s-a ales cu un punct în urma jocului din runda a 9-a, de pe terenul formației Minaur Baia Mare. A fost 1-1 la finalul duelului, însă deciziile luate de ”centralul” Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) au influențat evoluțiile celor două echipe și, poate, rezultatul final.

Dinamo a deschis scorul chiar în urma unui penalty dictat destul de ușor, după un duel în careu între Cătălin Alexe și Răzvan Patriche. A bătut și a transformat Ahmed Bani, în minutul 36, însă Minaur Baia Mare a marcat la ultima fază a primei părți, prin Sergiu Ciocan.

Dinamo a remizat cu Minaur Baia Mare, într-un meci cu decizii controversate. Reacția lui Ovidiu Burcă 

În repriza a doua au mai fost două momente în care Dinamo a fost avantajată de deciziile luate de Cristian Moldoveanu. ”Câinii” puteau vedea două cartonașe roșii, ce puteau fi dictate la Costin Amzăr, în minutul 48, când a comis fault din poziția ultimului apărător, și Gorka Larrucea, care putea să vadă al doilea cartonaș galben în minutul 60.

S-a terminat 1-1, iar Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a remarcat faptul că evoluția ”câinilor” a fost influențată, în mod evident, de golul încasat la finalul primei părți.

  • Dinamo: Dujmovic – Moura, Patriche (cpt.), Giafer, Amzăr – Gorka Larrucea (Dudea 62′), Iglesias, N. Roșu (Borcea 72′), Bordușanu – Bani (Ghezali 58′), Al. D. Pop
    Rezerve neutilizate: Fara – Bena, Țîră, A. Șerban, Delciu, Andr. Florescu

Ovidiu Burcă, după ce Dinamo a remizat cu Minaur Baia Mare: ”Plec supărat, era un meci pe care ar fi trebuit să îl câștigăm”

”Principalul” a încercat să le inducă moral jucătorilor la pauză, dar modul în care s-a desfășurat partea secundă l-a nemulțumit în mod evident.

Oricum, Dinamo a ajuns la două meciuri fără eșec în Liga 2, iar Burcă vede îmbunătățiri în evoluții de la etapă la etapă.

În primul rând, plec cumva supărat, pentru că era un meci pe care ar fi trebuit să îl câștigăm. Dar, a fost un moment psihologic la finalul primei reprize. O primă repriză bună, cred că cea mai bună a noastră de când am venit la Dinamo. Golul lor a căzut cumva contrar cursului jocului.

A fost un moment psihologic și sunt supărat că în a doua repriză nu am mai jucat la fel. La pauză am încercat să îi liniștesc pe jucători, pentru că un astfel de gol venit pe finalul unei reprize dominate de la un capăt la altul te poate afecta. Sunt supărat pentru că reacția lor nu a fost una ok, dar mergem înainte, învățăm din lucrurile acestea.

Un meci nu e făcut doar din lucruri bune, sunt și momente psihologice pe care trebuie să știi să le gestionezi. Golul primit ne-a pus plumb în picioare și am pierdut controlul jocului, ceea ce nu-mi doresc. Îmi doresc mereu să controlez jocul, să avem posesia.

În a doua repriză lucrurile nu au fost așa cum îmi doream, dar asta este. Am câștigat un punct, vedem ce e de reparat. Sunt lucruri bune, rămânem cu un punct, dar mă mâhnește faptul că echipa nu a avut reacție după golul primit.

Cred că de la meci la meci arătam lucruri bune și ăsta este detaliul care mă interesează în principal”, a spus Ovidiu Burcă la finalul meciului, conform DigiSport.

Dinamo, pe locul 14 în clasamentul din Liga 2

Dinamo are două rezultate pozitive la rând în campionatul Ligii 2. După victoria cu Unirea Slobozia, scor 1-0, acum ”câinii” au reușit să ia un punct cu Minaur Baia Mare, echipă nou-promovată în divizia a doua vara trecută.

Dinamo e pe locul 14 în clasament, cu 10 puncte, la egalitate cu locul 15, CSC Dumbrăvița. Minaur Baia Mare ocupă locul 16, cu 9 puncte. În runda care vine, a 10-a, Dinamo va juca pe teren propriu, cu Ripensia, locul 17 cu 8 puncte.

Foto: Minaur Baia Mare

Răzvan STÎNGĂ 09 Oct. 2022, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă