Dinamo a solicitat două penalty-uri la derby-ul cu Steaua, ambele prin același jucător: ”Sunt sigur că au fost, pentru că știu ce am simțit în teren”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2023, 00:39 Liga 2
Dinamo a solicitat două penalty-uri la derby-ul cu Steaua, ambele prin același jucător: ”Sunt sigur că au fost, pentru că știu ce am simțit în teren”

Dinamo a pierdut meciul tur cu Steaua din play-off-ul Ligii 2, scor 0-2 în Ghencea, după ce jucătorii lui Ovidiu Burcă au comis mari erori în prima parte a jocului, când Bogdan Chipirliu a înscris și a decis soarta partidei. În partea secundă, în ultimele 25 de minute, ”câinii” au evoluat și în inferioritate numerică, după eliminarea lui Răzvan Patriche, cel care a greșit și la primul gol, când l-a faultat în careu pe Chunchukov.

Echipa din ”Ștefan cel Mare” a solicitat și ea, în repriza a doua, două lovituri de pedeapsă, ambele cu Cătălin Țîră în prim-plan. Arbitrul George Găman a lăsat, însă, de fiecare dată jocul să continue.

Cătălin Țîră e de părere că trebuia să primească două penalty-uri în meciul cu Steaua

După meci, Cătălin Țîră, introdus de Ovidiu Burcă la pauză, în locul lui Lamine Ghezali, a vorbit despre cele două faze în care a solicitat penalty.

În minutul 52, la o centrare din stânga în careul Stelei, Țîră a picat pe spate după ce a fost ținut de Sabău, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, iar în minutul 88, după o acțiune în flancul drept pornită din propria jumătate de teren, atacantul a pătruns până în lateralul careului mic, unde a picat din duelul tot cu Sabău. Și aici ”centralul” a lăsat jocul să continue, acordând aut de poartă.

”Am solicitat două penalty-uri. Nu am apucat să mă uit pe reluare, însă sunt sigur că au fost, pentru că știu ce am simțit în teren. La primul penalty pe care nu l-a acordat a fost o centrare de pe partea stângă și am fost tras. Se întâmplă, nu sunt eu în măsură să vorbesc despre arbitraj, nu sunt genul ăsta de jucător. La al doilea, la fel, m-am băgat în fața jucătorul, mi-a dat în picior. Arbitrul a considerat că nu e penalty. Sunt specialiști care să ia măsuri”, a spus Țîră la microfonul DigiSport.

  • Înainte de declarațiile de la finalul jocului din Ghencea, fostul arbitru Marius Avram, specialistul ProSport și al DigiSport pe probleme de arbitraj, a vorbit și despre aceste două faze, iar acesta i-a dat dreptate lui George Găman.

Arbitrul asistent ar fi spus fault pentru Dinamo, ”centralul” a dat pentru Steaua și l-a eliminat pe Patriche!

Atacantul a comentat și eliminarea lui Răzvan Patriche pentru cumul de cartonașe galbene, în minutul 70. Pe primul l-a văzut la faza penalty-ului, în care l-a faultat pe Chunchukov, iar pe al doilea după un fault aproape asemănător făcut asupra lui Chipirliu.

”Băieții vorbeau în vestiar. Amzăr l-a întrebat pe tușier pentru cine e faultul și el a spus că pentru Dinamo. Găman a luat decizia pe care a luat-o”, a spus Țîră, referindu-se la arbitrul asistent Doru Zamfir.

Faultul făcut de Patriche asupra lui Chipirliu a fost evident, însă rămâne întrebarea dacă fundașul dinamovist ar fi meritat al doilea cartonaș galben.

Țîră și-a simțit coechipierii crispați, emotivi din cauza atmosferei din Ghencea!

În ceea ce privește eșecul, Cătălin Țîră este de părere că și atmosfera creată de cele două galerii i-a făcut pe mai tinerii săi coechipieri să fie crispați și dă aibă un joc mai slab.

”A fost un meci destul de greu, zic eu, cu o echipă bună. Nu am făcut o primă repriză foarte bună, dar în a doua cred că am făcut un meci bun, chiar dacă am rămas în 10 oameni. Se poate întâmpla în jocul unei echipe să nu-ţi iasă jocul, să nu-ți iasă pasele, să fi un pic crispat din cauza spectatorilor. Sunt jucători tineri. Sper să ne revenim cât mai repede, pentru că avem meciuri importante şi obiectivul nostru este să promovăm.

Cu siguranţă a contat atmosfera, pentru că sunt jucători tineri și nu au simțit atmosferat asta şi e normal să fie un pic emotivi. Însă sunt jucători cu calitate, avem o echipă bună, avem jucători de viitor și avem încredere în băieți”, a declarat atacantul de 28 de ani, utilizat doar 266 de minute în 10 meciuri din acest sezon de Liga 2, în care a înscris o dată.

Poli Iași, următorul adversar pentru Dinamo

În runda a 5-a, ultima a turului play-off-ului Ligii 2, Dinamo evoluează acasă, pe ”Arcul de Triumf”, cu Poli Iași (locul 2, 46 puncte), marți, de la ora 20:00.

”Sperăm să ne facem noi treaba, să câştigăm cu Iaşi, avem un meci important și vedem ce va fi mai departe. Noi încercăm să ne facem jocul nostru, nu să ne uităm la ceilalţi. Sper să câștigăm fiecare meci. Sunt destul de multe puncte distanţă față de Steaua, însă vedea la final. Obiectivul nostru este să promovăm direct”, a mai spus Cătălin Țîră la finalul jocului cu Steaua.

În urma acestui eșec, Dinamo rămâne cu 38 puncte și se menține pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, acum fiind la nouă puncte față de Steaua (47 puncte), care a revenit pe prima poziție în clasament

Foto: Mihai Pop / ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-a-intepat-adversarii-dupa-steaua-dinamo-19267289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-dupa-ce-dinamo-a-pierdut-din-nou-in-fata-stelei-e-un-dus-rece-care-ne-face-bine-pe-unii-ne-pune-cu-picioarele-pe-pamant-marul-otravit-pe-care-il-vede-dat-fotbalului-19267282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-reactie-dupa-steaua-dinamo-19267283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-uitat-de-civilizatie-si-fair-play-suporteri-dinamovisti-au-incendiat-in-mai-multe-locuri-peluza-din-ghencea-in-care-au-stat-la-derby-ul-cu-steaua-imagini-si-reactiile-antrenorilor-19267267

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-atacantul-echipei-steaua-nasul-lui-dinamo-19267268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectacol-in-tribune-la-steaua-dinamo-19267233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1900-in-ghencea-unde-se-asteapta-sa-se-bata-recordul-de-spectatori-din-acest-sezon-cu-o-victorie-militarii-redevin-lideri-19267064

Marius ANGHEL 19 Apr. 2023, 00:39 Liga 2
Pe aceeași temă