Dinamo a promovat, însă nu fără emoții în returul cu Argeș. Conducătorii clubului bucureștean au vorbit despre cum au trăit jocul și ce-și doresc mai departe. Suporterii au fost pe buzele tuturor

Andrei PREOTU, Marius ANGHEL 04 Jun. 2023, 02:49 Liga 2

Au fost momente lungi de bucurie la finalul jocului de la Mioveni, sâmbătă seară, în care Dinamo a reușit să câștige dubla manșă a barajului de promovare/menținere în SuperLigă cu Campionii FC Argeș și să revină în elită. Trupa din Pitești s-a impus în retur cu scorul de 4-2, însă victoria obținută de bucureșteni în jocul tur, 6-1 pe Arena Națională, a cântărit decisiv în soarta acestui baraj.

La Mioveni au fost prezenți și toți conducătorii actuali ai clubului Dinamo. Nu aveau cum să rateze un astfel de meci și o astfel de sărbătoare, de baie de mulțime la final, când pe teren au pătruns mulți dintre fanii dinamoviști veniți la joc.

Trei dintre aceștia au purtat inclusiv un tricou special creat pentru acest joc. ”Keep calm, SuperLiga, we are back” (Stai calm, SuperLiga, ne-am întors).

Eugen Voicu: ”S-a întâmplat minunea, iar la Dinamo vor mai fi minuni în continuare”

În momentele de bucurie de după jocul de la Mioveni, reporterul ProSport a reușit să stea de vorbă cu trei dintre aceștia, să le afle impresiile la cald.

De exemplu, Eugen Voicu, unul dintre noii investitori, a spus că a avut emoții privind obținerea promovării, că această reușită este una formidabilă și le-a transmis suporterilor să nu-și mai facă griji, fiindcă Dinamo nu va mai ajunge în Liga 2.

”Este o etapă formidabilă, cred că puțini au crezut în această revenire, însă s-a întâmplat minunea, să spunem, iar la Dinamo vor mai fi minuni în continuare. Suporterii să se aștepte în noul sezon la un joc îmbunătățit constant, bun și tot mai bun. Evident că vom încerca o clasare cât mai bună, cu siguranță nu vom retrograda, nu va fi problema aceasta, dar nici nu vom câștiga campionatul. Însă țelul suprem este să câștigăm cât de repede primul campionat.

Am avut emoții, evident. Știam că va fi un joc aprig, dar obiectivul nostru era să promovăm și am promovat. Știam că e foarte greu să remonteze un asemenea handicap, însă, în fotbal, totul e posibil. Suporterii mă impresionează de fiecare dată și sunt principalul motiv pentru care am decis să mă alătur acestui club”, a spus Eugen Voicu.

Andrei Nicolescu: ”Meciul acesta ne-a arătat că nu suntem atât de puternici pe cât am arătat în meciul tur”

Un alt nou investitor al clubului, Andrei Nicolescu, a recunoscut și el că a avut mari emoții, câte a avut de când s-a implicat la Dinamo. S-a temut că promovarea poate fi scăpată printre degete.

”Am trăit în acest meci mai multe emoții decât am trăit în tot acest sezon. Meciul acesta ne-a arătat că nu suntem atât de puternici pe cât am arătat în meciul tur și că avem multe de îmbunătățit și că trebuie să fim foarte atenți la aceste greșeli pe care le-am făcut astăzi, să nu le repetăm în viitor, să ne pregătim, pentru că Liga 1 e o altă poveste.

M-am temut un pic în momentul în care, în repriza a doua am văzut două goluri, unul după altul, dar nu m-am termut pentru scorul care era pe teren, ci pentru modul în care abordăm noi această situație. Dar după aia m-am liniștit, pentru că am văzut că băieții încep să joace fotbal. În momentul în care noi jucăm fotbal am cream probleme, am arătat că suntem o echipă mai bună. Din păcate, ne-a fost foarte frică, nu știu de ce, dar a fost o presiune enormă pe toți jucătorii, pe toată lumea și, cumva, nu am gestionat-o atât de bine. Dar nu mai contează, suntem fericiți astăzi.

Suporterii să se aștepte la un fotbal plăcut, la un sistem bun și la un sezon fără nicio emoție la retrogradare”, a declarat Andrei Nicolescu.

Răzvan Zăvăleanu: ”Dinamo o să fie din nou ce a fost. Fără suporteri, această echipă nu ar fi fost în viață”

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a start în galerie la acest joc, pentru ”a le face o reverență pentru că au fost cei care au ținut această echipă în viață”. Speră ca Dinamo să fie din nou ce a fost, odată cu revenirea în prima ligă și a recunoscut că a avut emoții când Argeșul a marcat destul de repede pentru 2-0.

”Am suferit extrem de mult din cauza retrogradării. Dinamo e un brand național atât de important încât aproape nimeni nu-și închipuia că va putea juca vreodată în Liga a 2-a și a fost, așa, un sentiment de nefericire incredibilă odată cu retrogradarea în a doua ligă. Și, deși nu multă lume a crezut, ba aproape nimeni în noaptea retrogradării, am sperat din tot sufletul și am luptat pentru ca astăzi să fim din noi aici și Dinamo o să fie din nou ce a fost.

Presiunea a fost imensă. Deși avem și fotbaliști experimentați, cei mai mulți sunt tineri, le-a fost destul de greu să gestioneze ideea că de acest meci ține promovarea noastră în prima ligă, mi-a fost puțin teamă la scorul de 2-0, fiindcă am luat relativ repede golurile, însă m-am bucurat după aia că am reușit să gestionăm bine jocul, am și marcat și băieții au dat dovadă de caracter.

Este doar un pas acesta, un pas extrem de important, pentru că energiile sunt coagulate din nou în jurul clubului. Ați văzut ce au făcut suporterii în seara asta, la meci, după meci, urmează alte războaie pe care trebuie să le purtăm, ridicarea interdicției la transferuri, planul de reorganizare, atragerea de bani, atragerea de noi investitori. Sunt războaie pe care trebuie să le ducem mai departe. În seara asta am ales să stau în tribună alături de suporterii dinamoviști tocmai pentru a le face o reverență pentru că au fost cei care au ținut această echipă în viață, fără de care această echipă nu ar fi fost în viață și cred că merită toate mulțumirile din lume, pentru că ei, de fapt, înseamnă Dinamo. Ei sunt Dinamo, dincolo de jucători, de conducători, de cine trece prin curtea clubului. Suporterii vor fi pereni aici, sunt foarte importanți și trebuie să le mulțumim și să-i îmbrățișăm”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Vlad Iacob: ”De la început am avut foarte mare încredere în oamenii pe care i-am avut alături și am crezut că putem reveni”

La meci a fost prezent și Vlad Iacob. Administratorul special al clubului Dinamo a spus că echipa nu se va mulțumi doar cu revenirea în prima ligă, ci va ataca play-off-ul.

Iacob este unul dintre oamenii de la Dinamo care au crezut încă de la începutul sezonului că se poate promova.

”Sună aproape incredibil, e aproape neverosimil. Toată suflarea dinamovistă a trăit niște sentimente excepționale. Vreau să le transmit suporterilor un mesaj de mulțumire, au fost fantastici, au ținut clubul în viață când nu era nimeni. E în primul rând o victorie a lor. Au salvat clubul de la faliment și apoi am ajuns înapoi în SuperLigă, în condițiile în care nimeni nu ne dădea nicio șansă. Dinamo trebuie să fie în SuperLigă, aici îi e locul.

De la început am avut foarte mare încredere în oamenii pe care i-am avut alături și am crezut că putem reveni. Am avut foarte mare încredere în Ovidiu, în jucătorii pe care i-am transferat. Am avut încredere că ne putem califica în play-off ca prim pas, după care am realizat această performanță extraordinară și am reușit să promovăm.

Avem două planuri la care lucrăm de câteva săptămâni. Vom merge pe cel mai fericit dintre ele, va fi foarte mult de muncă. Atât în plan administrativ sunt chestiuni de rezolvat foarte rapid, apoi trebuie să începem cu recrutarea. Să reorganizăm clubul la nivel intern și administrativ, să readucem fanii aproape de club și să îi avem și în SuperLigă atât de aproape cum au fost în aceste nopți. Atunci eu sunt convins că putem ajunge în prima parte a clasamentului și, de ce nu, să visăm frumos și să încercăm să mergem cât mai sus. Nu vreau să fac declarații foarte ambițioase acum, ne așteaptă foarte mult de muncă”, a declarat Vlad Iacob, la microfonul DigiSport.

Dinamo, Poli Iași și SC Oțelul Galați au promovat în SuperLigă, iar lor li se poate alătura și Gloria Buzău, dacă aceasta reușește duminică, la Arad, să învingă UTA în manșa retur a barajului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discursul-lui-ovidiu-burca-la-finalul-meciului-in-care-a-promovat-cu-dinamo-in-superliga-daca-nu-crezi-miracolele-nu-se-intampla-sunt-fericit-in-primul-rand-pentru-suporteri-este-un-cam-19273866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-picat-in-liga-2-dupa-barajul-cu-dinamo-19273872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-lui-dinamo-au-invadat-terenul-19273865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-dinamo-se-joaca-de-la-ora-2100-cainii-pornesc-ca-mari-favoriti-dupa-rezultatul-din-mansa-tur-19273681

Andrei PREOTU, Marius ANGHEL 04 Jun. 2023, 02:49 Liga 2
Pe aceeași temă