Costel Enache, tranșant înaintea meciului cu Viitorul Pandurii: ”Gata, ajunge, e rândul nostru, trebuie să câștigăm acasă!”

Narcis POHOAȚĂ 22 Oct. 2021, 13:12 Liga 2
Costel Enache, tranșant înaintea meciului cu Viitorul Pandurii: ”Gata, ajunge, e rândul nostru, trebuie să câștigăm acasă!”

Poli Iași poate pune punct seriei nefaste, sâmbătă, cu o victorie pe teren propriu în fața echipei Viitorul Pandurii, formație pregătită de o fostă cunoștință a moldovenilor, Eugen Trică.

Veniți după două înfrângeri consecutive, acasă cu Metaloglobus (0-1) și în deplasare cu FK Csikszereda (1-3), elevii lui Costel Enache au nevoie de trei puncte pentru a reveni în plutonul fruntaș, cu atât mai mult cu cât au dezamăgit până acum în Copou, unde au obținut doar trei puncte în patru partide.

Nu va fi însă un meci deloc ușor pentru Poli, care va avea în față o echipă incomodă, ce a reușit câteva rezultate importante în acest sezon. După un start slab de campionat, Viitorul Pandurii a obținut câteva remize prețioase cu Concordia Chiajna, FC Hermannstadt și FC Buzău, două dintre ele în deplasare, iar în ultimele trei runde, de când a fost numit Trică antrenor, gorjenii au acumulat 7 puncte.

Situată pe locul 15, cu 10 puncte, Viitorul Pandurii are al treilea cel mai slab atac din campionat, cu doar 8 goluri marcate în 10 etape, dar în defensivă nu stă rău pentru o formație de partea inferioară a clasamentului, având 13 goluri primite.

Costel Enache: ”E foarte importantă pentru noi această victorie”

Antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, a subliniat importanța unei victorii pentru echipa sa și a punctat cum se poate impune în meciul de sâmbătă.

”Am stabilit cu băieții, gata, ajunge, e rândul nostru, trebuie să câștigăm meciurile de acasă! Nu ajută doar vorbele, e nevoie de mai multă concentrare, de muncă, de determinare și dacă avem ingredientele acestea putem construi o victorie. E foartă importantă pentru noi victoria de sâmbătă, știm cu toții asta, ne-o dorim, ne-am pregătit pentru ea și sunt convins că fiecare dintre noi va fi pregătit să dea tot ce are mai bun”, a declarat Costel Enache.

Acesta este conștient că Poli nu va avea un meci ușor și a adus în discuție rezultatele bune obținute de gorjeni în ultima perioadă: ”Nu ne așteaptă un joc ușor, vedeți că rezultatele sunt din ce în ce mai imprevizibile. Avem un campionat echilibrat și în fiecare meci se poate întâmpla câteva ceva. Sper să se întâmple ce ne dorim cu toții, o victorie pentru noi. Am lucrat bine, am revenit cu mulți jucători aproape de condiția bună, și-au mai revenit și jucătorii accidentați, sunt destul de mulțumit de echilibrul pe care îl avem.”

Ovidiu Mihalache, în continuare accidentat

Optimist este și brazilianul Jean Deretti, autorul unicului gol al Iașiului marcat în deplasarea de la Miercurea Ciuc, cel care merită lăudat pentru faptul că la conferința de presă dinaintea partidei a vorbit în limba română. ”Avem un meci important sâmbătă, foarte greu. Am avut o săptămână bună, am muncit bine, cu intensitate, am fost concentrați și sâmbătă sperăm să facem un joc bun și să luăm cele trei puncte. Sper să scap de toate ghinioanele din ultima vreme”, a spus Deretti.

Costel Enache nu va conta în meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu pe Ovidiu Mihalache, Brayhan Torres, Paul Chiorean și Ioan Pop, toți patru fiind accidentați.

Partida Politehnica Iași – Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din cadrul etapei a 11-a a Ligii a 2-a, este programată sâmbătă, 23 octombrie, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, cu începere de la ora 11:00. Poli Iași se află pe locul 10, cu 12 puncte, iar Viitorul Pandurii e pe poziția a 15-a, cu 10 puncte.

Conferința de presă susținută de Costel Enache și Jean Deretti:

https://www.youtube.com/watch?v=cFKp9ubDGf0

https://liga2.prosport.ro/seria-1/masuri-de-prevenire-a-infectarilor-cu-covid-la-poli-iasi-nu-se-mai-intra-in-sala-de-forta-si-la-cantina-echipa-se-schimba-in-trei-vestiare-oficialul-care-va-fi-anesteziat-pentru-a-fi-vaccinat-19206183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-senin-crede-ca-poli-iasi-va-fi-o-nuca-tare-in-acest-sezon-echipa-va-arata-tot-mai-bine-de-la-meci-la-meci-cosmarul-miclea-experienta-din-palestina-si-de-ce-a-facut-scoala-d-19206160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/certificatul-verde-devine-obligatoriu-in-fotbal-noii-termeni-pe-care-cluburile-trebuie-sa-ii-respecte-dupa-explozia-de-cazuri-de-covid-19-in-romania-19206111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-indepartat-de-primele-sase-pozitii-dupa-esecurile-din-ultimele-doua-etape-moldovenii-cred-totusi-ca-poli-are-fata-de-play-off-19206058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-11-a-a-ligii-2-extrem-de-interesanta-numai-cu-meciuri-echilibrate-petrolul-steaua-deschide-runda-in-care-vor-avea-loc-trei-derby-uri-judetene-intre-echipele-din-sibiu-timis-si-cluj-pro-19205978

Narcis POHOAȚĂ 22 Oct. 2021, 13:12 Liga 2
Pe aceeași temă