Derby-ul Olteniei din Liga 2, tranșat din penalty de CSM Slatina. Daniel Oprescu spune că s-ar fi mulțumit și cu un egal la Târgu Jiu: ”Era important să-i ținem sub noi pe adversari, în clasament”

Mircea OGLINDOIU 04 Mar. 2023, 23:15 Liga 2

Vecine de clasament înaintea acestui joc și despărțite de doar un punct, Viitorul Pandurii și CSM Slatina, singurele echipe din Oltenia prezente în Liga 2, s-au întâlnit sâmbătă, 4 martie, la Târgu Jiu, în penultima etapă a sezonului regular.

George Leață, decisiv pentru CSM Slatina la Târgu Jiu

Oaspeții s-au impus cu 1-0, dintr-un penalty scos de Cătălin Doman și transformat, cu siguranță, de George Leață, în minutul 29.

Prima ocazie mare a meciului aparținuse gazdelor, în minutul 13, când șutul lui Dulca, la firul ierbii, de la 18 metri, fusese respins în corner de portarul Pop.

Echipa antrenată de Dan Oprescu a fost mai periculoasă în partea secundă, când a ratat prin Trașcu (78) și Ciocâlteu (86). Godja a avusese cea mai mai mare ocazie a gazdelor în minutul 70, când, din 6 metri, a trimis, din cădere, peste transversală.

S-a încheiat 0-1 și CSM Slatina a rămas pe locul 11 în clasament, în timp ce Viitorul Pandurii a coborât pe poziția a 13-a.

Daniel Oprescu: ”A fost un meci echilibrat. Jocul s-a desfășurat așa cum ne-am propus”

Etapa trecută, ambele echipe din Oltenia înregistraseră remize albe, Viitorul Pandurii la Metaloglobus, iar CSM Slatina acasă cu SC Oțelul Galați, astfel că trupa de la malul Oltului a rămas fără gol primit după meciul de la Târgu Jiu, în timp ce Viitorul Pandurii e fără gol marcat în acest început de an.

CSM Slatina s-a distanțat însă la patru puncte și va avea un play-out mai liniștit, lipsit de emoțiile retrogradării. Înaintea startului etapei avea șanse matematice inclusiv să prindă play-off-ul, însă, în ciuda victoriei sale, celelalte rezultate nu au ajutat-o, astfel că nu mai poate ajunge pe locul 6.

”A fost un joc echilibrat, între două echipe de la mijlocul clasamentului, iar ambele își doreau să tranșeze victoria în favoarea lor. Era important să-i ținem sub noi pe adversari în clasament, mai ales că ambele echipe sunt angrenate în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Sincer, mă mulțumeam și cu un rezultat de egalitate, fiindcă rămâneam la un punct peste Viitorul Pandurii, dar mă bucur că am câștigat. Păcat că nu am reușit să mai marcăm la cele două ocazii mari pe care le-am avut singur cu portarul, prin Trașcu și Ciocâlteu. Per ansamblu, meciul s-a desfășurat așa cum ne-am propus, mai puțin la faza periculoasă adversarilor din prima repriză. Au fost niște momente de panică, de bâltăială, pe care nu le-am intrepretat foarte bine, dar sper să nu s emai repete”, a precizat antrenorul Daniel Oprescu.

CSM Slatina vrea în play-off, în 2024

Echipa sa are ambiții mult mai mari în campionatul următor: “Sezonul viitor ne dorim alt obiectiv. În mod normal, o societate care un management sănătos, gândește în viitor, iar noi cred că am făcut deja pașii în acest sens. Așa cum am discutat cu conducerea clubului, se dorește intrarea în play-off”

Etapa viitoare, ultima a sezonului regular, CSM Slatina joacă pe teren propriu cu Unirea Dej, iar, pentru a fi sigură de calificarea în play-off, echipa antrenată de Dragoș Militaru nu are voie să piardă la malul Oltului.

Foto: Justinel Stăvaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/invinsa-la-limita-de-csm-slatina-viitorul-pandurii-ramane-fara-gol-marcat-dupa-primele-doua-etape-ale-anului-calin-cojocaru-putem-mult-mai-mult-dar-trebuie-sa-schimbam-viteza-19262254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-din-nou-in-minutul-89-de-aceasta-data-la-chiajna-iulian-muntean-considera-ca-echipa-sa-nu-merita-sa-piarda-si-e-nervos-la-adresa-arbitrajului-tenta-jocului-a-contat-mai-mu-19262258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-cedat-in-fata-formatiei-din-iasi-octavian-benga-raspunde-fara-ocolisuri-comunicatului-dat-de-conducere-inainte-de-meci-nu-m-a-sunat-nimeni-n-am-vorbit-cu-nimeni-19262251

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-fara-nicio-ocazie-in-meciul-de-la-buftea-cosmin-stan-cei-de-la-progresul-spartac-ar-fi-trebuit-sa-castige-19262248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Mircea OGLINDOIU 04 Mar. 2023, 23:15 Liga 2
Pe aceeași temă