Golurile lui Dennis Politic au micșorat speranțele Ciucului la promovarea în premieră în prima ligă: ”Puteam să am mai multe. A fost un pic greu să-i desfacem”

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 00:44 Liga 2

Două momente în care a izbucnit și și-a surprins adversarii au adus golurile pentru Dennis Politic în meciul cu FK Miercurea Ciuc. Dinamo a câștigat cu scorul de 2-0 manșa tur a barajului de menținere-promovare în prima ligă și a devenit și mai favorită în a câștiga dubla întâlnire decisivă cu harghitenii.

Fotbalistul originar din Brașov și care a activat înainte să semneze cu bucureștenii în Anglia și Italia a fost impresionat de atmosfera creată de fanii dinamoviști la acest meci.

”Dubla” lui Dennis Politic a decis manșa tur a barajului pentru SuperLigă dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc

În minutele 46 și 73 a înscris Dennis Politic (24 ani) în meciul cu FK Miercurea Ciuc, iar reușitele sale au rămas singurele în acest joc în care s-ar mai fi putut marca atât de către dinamoviști, cât și de ciucani. Dacă primul gol a fost reușit cu o lovitură de cap, după o centrare din dreapta a lui Bani, al doilea a fost o superbitate, un dribling scurt printre doi adversari și un șut puternic la vinclul colțului scut.

După meci, Politic a spus că se aștepta ca după primul gol adversarul să se deschidă și să mai apară ocazii și reușite.

”Mă bucur foarte mult pentru victorie, pentru echipă și mă bucur și pe plan personal, pentru că mi-au intrat două goluri în seara asta. Puteam să am mai multe, atât eu, cât și colegii mei. Cred că ne-am creat destul de multe ocazii. În prima repriză a fost un pic greu să-i desfacem, fiindcă au venit aici în primul rând cu gândul să nu ia gol. Dar știam că odată cu primul gol o să vină și mai multe ocazii și, așa cum a apărut, mai multe goluri”, a spus Politic la interviul acordat imediat după joc.

El a comentat și faza celui de-al doilea gol marcat: ”A fost o fază instinctivă, mi-a venit pe moment, dar driblingurile unu la unu sau pătrunderile încerc mereu să le exersez. Nu a fost ceva la întâmplare, este ceva pe care chiar mă concentrez. Am șutat la colțul scurt, fiindcă acolo am văzut spațiu, am dat și mă bucur că a intrat.”

Jocul cu 31 de mii de spectatori în tribune, ”cel mai frumos meci în care am jucat”

Politic a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo în acest sezon, el fiind al doilea golgheter al echipei în prima ligă, cu 6 reușite, după Goncalo Gregorio, cu 7 goluri date.

Mijlocașul ofensiv așteaptă și ultimul meci pe care îl mai are de disputat cu Dinamo pentru a se decide asupra viitorului său. Nu a dorit să comenteze dacă a atras atenția altor formații din prima ligă care sportiv stau mai bine decât trupa alb-roșie.

”Nu mă gândesc la asta acum. Mă bucur că am câștigat în seara asta. (n.r. – Cât crezi că vei mai rămâne la Dinamo?) Eu sunt aici, deocamdată, sunt fericit să fiu aici și încă job-ul nu e terminat, mai avem un meci. Și știm că nu va fi un meci ușor acolo. De aia mă oftic un pic, că nu am dat mai mult în seara aceasta și s-a terminat doar 2-0, dar vom merge montați și este un pas bun în seara asta. Sunt aici, mai am contract, sunt fericit și voi da tot ce pot. Deocamdată mă gândesc să joc aici, la Dinamo și când va fi momentul să vină o ofertă de la o echipă străinătate, bineînțeles că orice își dorește să joace în afară, la un nivel cât mai bun”, a spus jucătorul dinamovist la microfonul comun al DigiSport și PrimaSport.

Politic a fost impresionat de atmosfera creată de cei circa 31.000 de spectatori prezenți luni seară pe Arena Națională.

”A fost o atmosferă senzațională în seara asta, le mulțumim fanilor că au venit în număr atât de mare. Mă bucur că le-am pus un zâmbet pe față și au plecat fericiți acasă. Chiar vorbeam cu colegii mei că este cel mai frumos meci în care am jucat, cu cei mai mulți fani. Am mai jucat în Anglia în fața a 30 de mii, dar în seara asta, dacă nu mă înșel, cred că au fost mai mulți”, a fost părerea lui Politic, care a mai jucat pentru Salford City, Bolton, Port Vale (toate din Anglia) și Cremonese (Italia).

”Vom juca în deplasare și știm că ei vor da totul pentru că este ultima șansă și pentru ei”

Fotbalistul originar din Brașov a spus că-i va da tricoul său de joc, în care a înscris două goluri, drept cadou soției sale.

Salvarea de la retrogradare este de părere că încă nu este realizată.

”A trecut un meci din două. Am obținut un rezultat foarte pozitiv, un 2-0, dar vom juca în deplasare și știm că ei vor da totul pentru că este ultima șansă și pentru ei și vom merge foarte concentrați să obținem și acolo o victorie”, a mai spus Dennis Politic după jocul tur cu FK Miercurea Ciuc.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Mihai Pop (ProSport)

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 00:44 Liga 2
Pe aceeași temă