Denis Ispas, mai fericit ca niciodată după promovare, dar și cu un discurs echilibrat: ”Nu vrem să trecem prin Liga 1 ca gâsca prin apă. Acolo, dacă nu ești concentrat 30 de secunde, ai luat gol.” Impresiile fundașului de la ”FC U” Craiova

Andrei PASCU 13 May. 2021, 21:28 Liga 2

U Craiova 1948 SA și-a atins țelul și a promovat în Liga 1, după un singur sezon petrecut în Liga 2. Oltenii au avut o prestație destul de ștearsă cu FK Csikszereda, în etapa a 8-a a play-off-ului, scor 0-0. Tensiunea în care s-a jucat partida s-a simțit prin prestația echipei lui Eugen Trică.

Denis Ispas: ”Vrem să terminăm pe primul loc Liga 2”

Cu toate că nu mai pot rata locul 2, oltenii vor primul loc la finalul campionatului și vor aborda cu multă motivație ultimele două etape. Fundașul Denis Ispas a declarat, la finalul partidei cu ciucanii, că se dorește victoria în runda următoare, cu Rapid.

”Un an foarte greu, încărcat psihic în primul rând. Fizic, te lupți pentru promovare nu poți să joci altfel. Îmi pare rău că nu am avut azi prospețime, să putem să câștigăm, ca să fie altceva. Dar mai avem un meci acasă și sper să terminăm învingători. E o bucurie din partea tuturor, pentru că toată lumea își dorea un singur lucru, să promovăm.

Acum așteptăm, mai avem două meciuri, vrem să terminăm pe primul loc. Am fost în majoritatea etapelor pe primul loc și pe primul loc vrem să terminăm. E încărcătură psihică, orice mic detaliu contează. Dacă riști la meciuri de genul, e periculos. Noi nu am profitat de prima șansă, prima șansă a noastră, dar acum toată lumea e fericită.

Ne așteaptă un meci greu cu Rapid. Ne interesează cu cine vom juca etapele următoare, pentru că vrem primul loc. Oamenii de aici vor primul loc, la fel și noi, vrem pe primul loc. Așa încearcă să se formeze mentalitatea aici, de la cel mai mic și terminând cu cel mai în vârstă”, a declarat Denis Ispas la finalul confruntării, la microfonul DigiSport.

Denis Ispas: ”Nu vrem să trecem prin Liga 1 precum gâsca prin apă” 

Denis Ispas a lăsat tot ce-i mai frumos la final, vorbind despre ce înseamnă cu adevărat rezultatul cu Csikszereda și, implicit, promovarea în Liga 1:

”Eu sunt de părere că diferența dintre Liga 2 și Liga 1 e făcută de fazele de joc și mai ales concentrarea. La Liga 1, dacă nu ești concentrat 30 de secunde, ai luat gol. Aici mai scapi cum mai scapi, mai ratează, dar la Liga 1 dai de jucători cu sezoane multe. Dar cu atitudine și dăruire faci totul. Nu suntem cei mai tehnici, dacă eram cei mai tehnici jucam la 21:45. Așa jucăm la 17, la 11.

Nu vrem să trecem prin Liga 1 precum gâsca prin apă.”

Jucătorii de la ”FC U” Craiova așteaptă primele pentru promovare 

Ispas este convins că, acum, după obținerea promovării, vor veni banii promiși de conducere pentru îndeplinirea obiectivului. Jucătorul craiovenilor a declarat că a contat mult stabilitatea financiară, în privința rezultatelor din acest sezon.

”Nu ne facem probleme, mă bucur că ne-am făcut treaba. Sunt sigur că și oamenii își vor face datoria. Până acum, ce s-a promis s-a dat. Nu îmi fac probleme din punctul acesta de vedere. Mă bucură, pentru că e un club cu stabilitate financiară. Atât timp cât ești serios, și fotbalul te răsplătește”, a mai spus Ispas.

Ispas a avut un mesaj și pentru fanii echipei:

”Galeria a fost mereu alături de noi, chiar dacă nu a fost la stadion. În rest, a fost în cantonament, a fost la câteva meciuri în afara stadionului. Ne bucurăm că le-am făcut bucuria pe care toată Craiova o aștepta. Ca noi să revenim unde ne este locul. Acum, mai avem două etape, vacanță și trecem la treabă, pentru că ne așteaptă un sezon foarte dificil.”

”FC U” Craiova a abordat prudent jocul cu FK Csikszereda 

U Craiova 1948 SA a remizat cu FK Csikszereda, la capătul unui meci în care ocaziile au lipsit cu desăvârșire. Puține au fost momentele în care cele două echipe au fost periculoase. La gazde, s-a văzut că Eugen Trică a abordat diferit partida, față de restul etapelor de până acum, mai prudent.

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)

Andrei PASCU 13 May. 2021, 21:28 Liga 2
Pe aceeași temă