Denis Brînzan crede în Campionii FC Argeș: ”Avem forța necesară să promovăm.” Fundașul originar din Târgu Jiu a explicat și în ce condiții ar reveni la Pandurii

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 15 Jun. 2020, 11:55 Actualizat: 15 Jun. 2020, 11:55 Liga 2

Sosit vara trecută în Trivale, după ce evoluase încă de la juniori doar la Pandurii Târgu Jiu, fundașul Denis Brînzan (23 de ani) privește cu optimism mini-play-off-ul din Liga 2. Actuala sa echipă, Campionii FC Argeș, intră în cursa pentru promovare de pe locul 4, astfel că va disputa trei, din totalul de cinci jocuri programate, în deplasare. Adversari vor fi UTA, CS Mioveni, Turris Oltul, Petrolul și Rapid.

Denis Brînzan: ”Sunt sigur că avem forța necesară să ne batem pentru promovare”

Elevii antrenați de Ionuț Badea sunt la egalitate de puncte cu Petrolul și Rapid, echipele de pe locul 5, respectiv 6, toate trei având un punct în minus față de CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Față de liderul UTA, piteștenii sunt la șase puncte în spate. Startul play-off-ului e programat la 4 iulie.

”Ținând cont că sunt șase echipe și doar cinci meciuri de disputat, iar diferența de puncte este mică, trebuie să fim foarte focusați. Sunt sigur că avem forța necesară să ne batem pentru promovare. Avem un colectiv foarte unit și am demonstrat asta, pentru că de când a venit domnul antrenor Badea am pierdut un singur meci, și acela la debutul dânsului, fiindcă abia venise și nu a avut timp să-și pună planurile și ideile tactice în slujba echipei”, a declarat Brînzan, la Radio Accent.

Fundașul de 23 de ani a bifat în actuala stagiune 14 jocuri, însă doar șapte ca titular. ”Se putea mult mai bine. Când a venit domnul Badea am suferit o ruptură musculară, care m-a ținut patru-cinci etape pe margine. Mi-a fost greu să mai revin la forma inițială, cu toate că avusesem o formă desul de bună la început”, a explicat Brînzan.

Denis Brînzan, în meciul dintre Ripensia și Campionii FC Argeș, desfășurat la Timișoara, pe stadionul Electrica, la 30 noiembrie 2019, în etapa a 20-a din Liga 2. Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Brînzan n-ar spune nu unei reveniri la Pandurii ”dacă lucrurile devin clare din punct de vedere financiar”

Pe viitor, gorjeanul nu excluse posibilitatea să revină la echipa care l-a format, Pandurii, însă doar în anumite condiții.

”Dacă lucrurile devin clare, din punct de vedere financiar, aș reveni la Pandurii. Eu acolo am crescut, de la 8 ani până la 22 de ani. Am 14 ani de fotbal la Târgu Jiu și sunt sigur că m-aș putea întoarce, dacă se vrea ceva serios. Condițiile financiare contează cel mai mult, pentru că nu ai cum să ai o echipă competitivă, dacă nu ai o situație financiară bună. La FC Argeș sunt condiții foarte bune, este totul la zi, nu avem niciun fel de problemă”, a mai spus Denis Brînzan.

Căpitanii de echipă Sebastian Ghinga și Denis Brînzan fac tradiționalul schimb de fanioane în meciul dintre Petrolul Ploiești și Pandurii Târgu Jiu, desfășurat pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, la data de 17 august 2018, în campionatul Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mini-play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 începe pe 4 iulie și se încheie pe 1 august. Primele două clasate vor promova direct, iar echipa de pe locul 3 va disputa baraj cu ocupanta locului 6 din play-out-ul Ligii 1.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 15 Jun. 2020, 11:55 Actualizat: 15 Jun. 2020, 11:55 Liga 2
Pe aceeași temă