CFC Argeș face în sfârșit spectacol și învinge la scor ACSM Ceahlăul. Ce l-a nemulțumit, totuși, pe Eugen Neagoe și promisiunea făcută suporterilor

Andrei PASCU 06 Apr. 2024, 16:01 Liga 2
CFC Argeș face în sfârșit spectacol și învinge la scor ACSM Ceahlăul. Ce l-a nemulțumit, totuși, pe Eugen Neagoe și promisiunea făcută suporterilor

Campionii FC Argeș nu s-a chinuit pentru o victorie în etapa a 2-a a play-out-ului din Liga 2, pe teren propriu, sâmbătă, 6 aprilie, deși a întâlnit o formație care a luptat până în ultimul moment pentru calificarea în play-off, ACSM Ceahlăul.

Cu 4-1 s-a impus formația lui Eugen Neagoe contra echipei din Piatra Neamț. La final, antrenorul învingătorilor a afirmat că a fost mulțumit de atitudinea fotbaliștilor, de modul în care s-au prezentat, dar, în mod surprinzător, a avut și câteva lucruri care i-au displăcut.

CFC Argeș, succes clar în partida cu ACSM Ceahlăul

Deși a jucat contra unei echipe care a arătat bine în acest sezon, Neagoe a remarcat faptul că piteștenii trebuie să țină mai mult de posesie. În plus, la pauză CFC Argeș avea doar 1-0 pe tabelă, în urma reușitei lui Petrișor Petrescu.

Repriza a doua a mers mai bine pentru piteșteni, care au făcut 2-0 la opt minute de la reluare, prin Valentin Buhăcianu, și au continuat să marcheze chiar dacă în minutul 55 ACSM Ceahlăul a redus din diferență și a refăcut ecartul de un gol. A marcat Sergio Cortelezzi pentru oaspeți, dar au venit două goluri la rând pentru formația lui Neagoe.

Ionuț Balaur a punctat în minutul 61, iar tabela a fost închisă de Esteban Orozco, autor al unei reușite din minutul 80.

  • CFC Argeș, cu ACSM Ceahlăul: Straton – Esteban Orozco, Balaur, M. Tudose – Tofan (cpt.)(Dulcea 64′), Dinoci (Andr. Șerban 78′), I. Nortey, Borța – P. Petrescu, Bg. Rusu (M. Angelov 64′), Buhăcianu (A. Mircea 72′)
    Rezerve neutilizate: G. Micle – Haită, Mitoi, R. Ciuciulete, Y. Pîrvu

Start în forță pentru CFC Argeș în play-out-ul Ligii 2

Pe lângă plusurile remarcate, Neagoe vrea să vadă jocuri și prestații dezinvolte ale echipei sale și de acum înainte, mai ales că nu se mai pune problema unei clasări cât mai sus în ierarhia Ligii 2, doar salvarea de la retrogradare mai este o miză, care va fi realizată fără prea mari probleme.

A remarcat faptul că a și mizat pe câțiva tineri, dintre care un debutant, Adelin Mircea.

Dacă ne uităm doar la rezultat, e unul foarte bun, nu avem de ce să ne plângem, dar îmi doresc și cred că putem să jucăm mult mai bine decât am făcut-o. Ca joc, nu am fost foarte mulțumit, dar atitudinea jucătorilor a fost bună, au făcut efort foarte bun.

Sigur, rezultatul e unul foarte bun, dar vreau să ținem mai mult de posesie, să nu mai pierdem cu ușurință, cum s-a întâmplat în mult momente. Ne-am precipitat, am și început meciul precipitați. Le-am zis jucătorilor că trebuie să evoluăm cu dezinvoltură. Pe deasupra, am început jocul și cu un fotbalist care nu a mai jucat până acum.

Pe parcursul reprizei a doua a mai fost un debut, Mircea Adelin, contra unei echipe bune de Liga 2, care are jucători valoroși. Aveam trei copiii sub vârstă într-un moment, Adelin Mircea, Dulcea, Dinoci. Mi-aș dori să fie mai mulți, vom debuta și alții.

Dar, ne interesează și rezultatele în meciuri, nu doar să facem schimbări doar de dragul de a o face. (…)

Ceahlăul are un antrenor bun, spre final a fost mai ușor pentru noi, pentru că am reușit să marcăm. Este foarte important pentru toată lumea să jucăm cât mai bine, pentru că nu am decis cine va pleca și cine va veni din vară”, a spus Neagoe la conferința de presă.

Eugen Neagoe pregătește terenul pentru sezonul următor

Clubul din Pitești face parte din Grupa A a play-out-ului, fiind acum, după primul meci disputat în grupa pentru evitarea retrogradării, pe locul 4, cu 27 de puncte. CFC Argeș are de recuperat un punct în raport cu locul 3, CSM Reșița, și are avans de un punct peste locul 5, CSC Dumbrăvița.

Echipa lui Eugen Neagoe întâlnește la finalul săptămânii următoare, în etapa a 3-a, în al doilea ei meci în play-out, CSM Alexandria, pe teren advers. Clubul din Teleorman este, însă, matematic retrogradat în Liga 3.

La finalul întâlnirii cu ACSM Ceahlăul, Neagoe a vorbit și despre planurile pentru sezonul următor, dar și ce va dori de la echipă în rundele următoare din play-out.

Anul următor obiectivul va fi, clar, revenirea în prima ligă. Ne dorim să facem acest lucru, dar cu răbdare. Nu vreau să facem nimic pe repede înainte, așa cum s-a făcut de vreo doi ani aici. Atunci când ne grăbim, facem erori. De aceea nu m-am grăbit în iarnă.

Avem mulți jucători sub vârstă în lot, 2003 și mai mici, încercăm să îi creștem. Le dăm atenție, dar nu sacrificăm meciurile. Ne dorim să câștigăm toate jocurile de acum, dacă vom putea.

Mai avem cinci jocuri, vom trata cu responsabilitate, sper ca și suporterii să înțeleagă situația și perioada asta… nu putem să batem din palme peste noapte și echipa să câștige toate meciurile cu 4-0. Mi-aș dori și eu asta, dar și adversarii vor asta”, a mai transmis Neagoe.

Conferința de presă susținută de Eugen Neagoe după CFC Argeș și ACSM Ceahlăul:

https://www.youtube.com/watch?v=YfzuzmqkSs4

Foto: CFC Argeș
Video: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-lui-neagoe-a-dat-de-pamant-cu-ceahlaul-lui-pustai-19305319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-oficial-in-liga-3-19305316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-intalneste-corvinul-in-etapa-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305220

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-toate-jocurile-incep-la-ora-1100-inca-doua-echipe-isi-pot-asigura-matematic-mentinerea-in-esalon-19305216

Andrei PASCU 06 Apr. 2024, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă