Decizii drastice la Politehnica Iași! Conducătorii clubului anunță noi măsuri până la sfârșitul sezonului

Narcis POHOAȚĂ 22 Jan. 2022, 10:32 Liga 2
Decizii drastice la Politehnica Iași! Conducătorii clubului anunță noi măsuri până la sfârșitul sezonului

Conducerea clubului Politehnica Iași continuă să ia măsuri în cadrul propriei academii de copii și juniori. După schimbarea conducerii, în vară, când Cezar Honceriu a fost numit manager, oficialii ieșeni au decis să aplice noi sancțiuni.

Nemulțumiți de rezultatele echipei Under 16, participantă în Elite, conducătorii Politehnicii au hotărât să încheie colaborarea cu antrenorul Liviu Moldovan. În plus, șefii din Copou anunță noi decizii până la sfârșitul sezonului.

”În urma analizei activității Academiei, am decis astăzi încheierea colaborării cu antrenorul Liviu Moldovan, de la grupa Under 16, echipa urmând să fie preluată de un alt tehnician. Am pus în balanță toate elementele și, pentru viitorul clubului nostru, s-a impus luarea acestei decizii. Vom continua monitorizarea Academiei de juniori, urmând ca la finalul sezonului să anunțăm următoarele măsuri”, a declarat managerul general Florin Briaur.

Avertisment pentru antrenori

Oficialul ieșean a lansat un avertisment pentru antrenorii din cadrul Academiei și le-a transmis acestora să urmeze cursurile pentru dobândirea licențelor. Potrivit lui Briaur, clubul va achita taxele pentru cursurile de Licența A UEFA ale antrenorilor din cadrul Academiei.

”Pentru clasificarea academiei noastre între cele mai bune din țară este nevoie ca sectorul juvenile să îndeplinească cerințele federației în ceea ce privește calificarea și perfecționarea antrenorilor. Toate grupele au fost monitorizate atent din vară și până acum și vom continua procesul de reformă. Am decis să susținem financiar, din bugetul clubului, contravaloarea taxei pentru cursurile de Licența A UEFA pentru antrenorii noștri, însă am rămas cu banii în cont. Ne dorim tehnicieni calificați și, în cel mai scurt timp, vom organiza și un concurs pentru ocuparea unui post, iar principala cerință va fi deținerea Licenței A UEFA de către candidați. Tot în acest an, îmi doresc să-i văd și pe ceilalți antrenori neposesori ai licenței A din club admiși la cursurile Academiei Naționale de Fotbal”, a mai spus Briaur.

După înlăturarea lui Liviu Moldovan, la Academia Politehnicii Iași au rămas opt antrenori. Cinci dintre aceștia, Adrian Kerezsy, Ovidiu Burdiujan, Dănuț Cananău, Bebe Manole și Nelu Câmpeanu, au licența A, în timp ce Adi Cotan, Gelu Paveliuc și Mihai Drăgoi sunt posesori ai Licenței B.

  • Peste 200 de copii născuți între anii 2003 și 2016 se antrenează și joacă în competiții pentru Politehnica Iași.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficialii-politehnicii-iasi-au-stabilit-obiectivul-echipei-pentru-ultima-parte-a-sezonului-de-liga-2-19216964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-urmele-tatalui-fiul-lui-marius-ciubancan-in-probe-la-poli-iasi-echipa-la-care-a-jucat-si-parintele-sau-elevii-lui-costel-enache-au-trecut-cu-bine-de-testele-medicale-19216886

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-prioritatea-numarul-1-este-sa-aducem-trei-patru-jucatori-de-calitate-iar-echipa-sa-arate-mult-mai-bine-primul-jucator-dorit-de-poli-iasi-a-ajuns-in-copou-19216765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-restart-la-poli-iasi-primele-decizii-luate-de-noul-manager-al-academiei-din-copou-si-mesajul-pentru-antrenorii-de-la-copii-si-juniori-19196726

Narcis POHOAȚĂ 22 Jan. 2022, 10:32 Liga 2
Pe aceeași temă