Ianis Doană, fiul lui Leontin Doană, a debutat în Liga 2 la 16 ani și patru luni. Reacția lui Flavius Stoican, după primul meci al tânărului pentru CSM Reșița

Andrei PASCU 11 Mar. 2024, 16:44 Liga 2
Ianis Doană, fiul lui Leontin Doană, a debutat în Liga 2 la 16 ani și patru luni. Reacția lui Flavius Stoican, după primul meci al tânărului pentru CSM Reșița

CSM Reșița este unul dintre cluburile din Liga 2 care își concentrează atenția destul de mult asupra centrelor de copii și juniori. De ceva timp, echipa a hotărât să nu mai aducă jucători tineri, ”under”, din alte părți, ci să se bazeze pe cei din propria pepinieră.

Un debut important pentru fotbalul reșițean a avut loc în weekendul care tocmai a trecut, pentru că în partida din etapa a 18-a din Liga 2, contra Gloria Buzău, câștigată cu 2-0 de CSM Reșița, Flavius Stoican l-a introdus pe final pe Ianis Doană.

Debut în Liga 2 pentru Ianis Doană, la 16 ani și patru luni

Ianis este fiul lui Leontin Doană, un jucător emblematic pentru fotbalul reșițean, o legendă a locului, iar debutul s-a produs pentru el la numai 16 ani și patru luni. Ianis evoluează pe postul de mijlocaș, iar Flavius Stoican are încredere că va ajunge cel puțin la nivelul tatălui său.

Calitățile lui Ianis Doană au adus debutul la profesioniști deja, în partida cu Gloria Buzău fiind pe teren în ultimele șase minute.

Vreau să îl felicit pe Ianis Doană, pentru că este primul său meci la Liga 2, la seniori. Este un copil cu un potențial enorm și vreau să continue pe aceeași linie.

El are doar 16 ani, este cu noi, cu lotul de seniori, de câteva luni, dinaintea plecării în cantonamentul din Antalya, și pe zi ce trece vedem la el o îmbunătățire la antrenamente. Sunt aproape convins că va ajunge cel puțin la nivelul tatălui său, Leo Doană, care este un simbol al orașului.

Îl văd zi de zi la antrenamente și pot spune că, pe lângă potențialul și calitățile sportive pe care le are, este un băiat cu un caracter foarte frumos”, a spus Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița investește tot mai mult în tineri

În iarnă, când CSM Reșița era plecată în Antalya pentru cantonament, câteva grupe de copii și juniori și-au desfășurat cantonamente în Valea Domanului. De altfel, încă din momentul reunii din acest an, CSM Reșița a avut la primul antrenament mai mulți tineri din propriul centru de copii și juniori, pentru a se adapta cu vestiarul și poate chiar să fie folosiți de Flavius Stoican în Liga 2.

Printre ei s-au aflat și Ianis Doană și Robert Burlacu. De altfel, ei au fost luați în cantonamentul din Turcia.

”(…) Odată ce am implementat această regulă, de a nu mai aduce juniori din altă parte, au apărut și la echipa mare jucători ca Rimovecz, Negru, Domil, care este născut în 2007, sau Gomboș, care este născut în 2005.

Ei deja au goluri în Liga a 2-a. Îl mai avem pe Paul Mereu, un portar care a fost readus de la Lupac, unde noi l-am împrumutat să joace șase luni de zile. De asemenea, sunt cu noi în Turcia Robert Burlacu, un copil de numai 15 ani, și Ianis Doană, care are  doar 16 ani și se descurcă foarte bine.

Vreau să mulțumesc Primăriei Reșița, reprezentată de primarul Ioan Popa, dar și consilierilor locali pentru condițiile oferite la stadion. Aş mai vrea să menționez, pentru lumea care nu știe, în mod special pentru suporteri, faptul că copiii noștri se antrenează în nocturnă în fiecare zi –  nocturna merge până la orele 20.00 – 21.00, şi nu este un lucru de trecut cu vederea, pentru că în puține orașe se întâmplă acest lucru”, declara președintele reșițenilor, Cristian Bobar, în urmă cu o lună, la jumătatea lui februarie.

Foto: Caraș Online și CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-steaua-pun-punct-etapei-a-18-a-a-ligii-2-19302463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-si-a-primit-replica-de-la-mioveni-19302444

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-din-liga-3-cu-romania-u17-la-turul-de-elita-19302445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-dupa-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-2-0-19302441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-2-0-19302387

Andrei PASCU 11 Mar. 2024, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă