De la juniorii lui Juventus, la CS Mioveni! Davide Massaro a vorbit în presa din Italia despre cariera sa și echipa argeșeană: ”La Juve a fost o experiență de neuitat”

Silviu MIHAI 06 Jan. 2021, 13:30 Liga 2

Zilele trecute, presa italiană a publicat un reportaj cu Davide Massaro, fotbalistul italian de la CS Mioveni. Site-ul europacalcio.it a acordat jucătorului un spaţiu larg, în care acesta şi-a spus povestea, de când a plecat de la juniorii lui Juventus şi până a ajuns la divizionara secundă din România.

Massaro a povestit conaţionalilor cum a făcut pasul în România şi ce obiective are în acest sezon cu echipa argeşeană. Jurnaliştii italieni au prezentat oraşul în care fotbalistul evoluează şi apoi l-au lăsat pe Massaro să povestească mai multe aspecte ale carierei sale.

Davide Massaro: ”Juve rămâne o etapă fundamentală în creșterea mea”

”Mioveni este un mic oraș românesc de 32.000 de suflete, lângă Pitești, a cărui ambițioasă echipă de fotbal își propune să-și croiască un rol important pe scena națională. CS Mioveni, este fondat în 2000, joacă în Liga 2 și a participat de două ori în liga superioară, ajungând şi în semifinala Cupei României în 2007-2008. De aici, Davide Massaro, un atacant născut în 1998 din Bassano del Grappa, speră să facă o schimbare în carieră luptându-se să găsească oportunităţi în Italia”, începe articolul despre Massaro.

„Sunt un jucător de atac, un al doilea atacant, dar îmi place și să joc mijlocaș ofensiv. M-am născut și am crescut în zona Vicenza și pasiunea pentru fotbal m-a însoțit întotdeauna, de când am început să fac primii pași. Mi-a plăcut să dau cu piciorul la orice, mai ales la minge”, aşa se prezintă Davide Massaro, care a făcut primii paşi în fotbal la juniorii lui Juventus: „Într-adevăr, am fost când eram foarte mic la Juve, m-am antrenat şi la Vicenza, unde m-am maturizat și mi-am îmbunătățit jocul din toate punctele de vedere datorită îndrumării unor mari antrenori, printre care Marco Zanchi. La Juve, oricât de scurtă, a fost o experiență de neuitat. M-a făcut să înțeleg ce înseamnă să faci parte dintr-un club grozav, cu o mentalitate câștigătoare. Din păcate, din diverse motive, nu existau condiții pentru a continua la Torino, dar rămâne o etapă fundamentală în creșterea mea.”

A luat Cupa în San Marino

De la Primavera Vicenza (echipa a doua a clubului), Massaro s-a transferat mai întâi la Carrarese și apoi la Ascona, în Elveția, iar în micul stat San Marino are ocazia să-și arate calitățile. „Treceam printr-o perioadă dificilă, incapabil să găsesc o echipă în Italia. Până la urmă a sosit o ofertă de la Tre Fiori. Am acceptat fără rezerve, pentru că știam că mă duc acolo să lupt pentru un trofeu și că voi găsi mediul ideal pentru a reveni la o formă bună. Așa a fost.”

Au fost 12 goluri în 24 de apariții și cucerirea Cupei Titano, şi astfel s-a deschis calea către un campionat mai competitiv. „După ce am avut evoluţii bune în San Marino, atenția altor cluburi către mine a crescut. Agentul meu a cercetat piața din România, intrând în negocieri cu CS Mioveni. De ceva vreme îmi doream să joc în străinătate și când s-a ivit ocazia am luat imediat hotărârea. Când m-am mutat a fost greu, mai ales că nu ştiam limba, dar m-am acomodat până la urmă bine, iar lucrurile s-au îmbunătățit din ce în ce mai mult.”

Nu a fost acasă în pandemie

Impactul cu Liga a 2-a din România a fost pozitiv: 6 goluri și 2 pase decisive în 13 apariții. Apoi a venit pauza cauzată de COVID-19, iar a doua parte a sezonului a fost anulată aproape în totalitate din calendar și înlocuită cu play-off-ul pentru primele șase echipe din clasament. Echipa s-a clasat pe 3 și apoi a dat barajul cu Chindia Târgoviste, pe care l-a pierdut.

„Să faci față pandemiei nu a fost ușor, mai ales că nu am avut ocazia să mă duc acasă și să fiu aproape de familia mea. Dar pot spune că m-a ajutat să cresc, să îmi concentrez atenția asupra a ceea ce îmi doresc cu adevărat. Am lucrat atât la aspectele fizice, cât și la cele psihologice pentru a fi pregătit pentru revenirea pe teren. În cele din urmă am ajuns aproape de promovare, la un gol distanță. Sunt mulțumit cu ce am realizat”, a spus Massaro italienilor.

În actualul sezon de Liga 2, Davide Massaro a adunat până acum 12 apariții (8 ca titular), marcând un gol. CS Mioveni se află la două puncte de play-off. „Vrem ajungem din nou în play-off. Anul acesta vizăm promovarea directă. Lupta este acerbă și nu va fi ușoară, dar avem un grup motivat și de calitate. Sper că, cu contribuția mea, vom putea atinge obiectivul”, a mai spus atacantul echipei argeșene.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Silviu MIHAI 06 Jan. 2021, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă