Daniel Stanciu le transmite arădenilor să nu se mai simtă nedreptățiți: ”UTA este avantajată că nu s-a anulat sezonul și că poate promova”

Daniel Stanciu le transmite arădenilor să nu se mai simtă nedreptățiți: ”UTA este avantajată că nu s-a anulat sezonul și că poate promova”

Daniel Stanciu, managerul clubului Universitatea Cluj, a militat pentru ”înghețarea” acestei ediții de Liga 2 și s-a bucurat de faptul că a scăpat de chetuielile ridicate care se impuneau în aceste condiții de reluare a competiției de după ieșirea din starea de urgență provocată de pandemiei de COVID-19.

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, Stanciu a recunoscut că UTA este dezavantajată de faptul că va intra în play-off cu punctele înjumătățite, dar e de părere și că putea să trăiască o experiență și mai rea: să nu promoveze fiindcă sezonul era anulat.

”Cred că e cea mai bună decizie, scenariul cel mai aproape de realitate. Cea mai importantă era promovarea și era normal ca cele șase să aibă șanse să lupte la promovare. Și ele fac un efort uriaș, dar ai o miză foarte importantă, peste 1,2 milioane de euro din drepturi tv. UTA, care este de departe cea mai bună, este nedreptățită, dar în orice scenariu ar fi existat echipe nedreptățite. Totuși, UTA este avantajată că nu s-a anulat sezonul și că poate promova”, e de părere Daniel Stanciu, care a încheiat sezonul cu ”U” Cluj pe locul 14.

Stanciu a spus ce urmează pentru ”U” Cluj, dar și ce ar fi însemnat pentru toate echipele din Liga 2 ambiția de a continua acest sezon: ”Și FRF și cluburile au fost de aceeași părere: susțineți-ne să nu capotăm. Era și o recomandare de la UEFA, care le cere asociațiilor naționale să găsească cele mai bune soluții, chiar de a simplifica competiția și de a da tuturor șansa să-și atingă obiectivele pe teren, dar printr-o decizie simplificată”.

Pe aceeași temă