Daniel Pancu e încântat de ultimele 45 de minute din meciul cu UTA: ”Ne aducem aminte că suntem Rapid așa”. Președintele giuleștenilor vrea victorie în ultima etapă, iar soarta să-i surădă echipei sale. ”Suntem obligați, pentru că ne-am recăpătat moralul, mândria, orgoliul, să o batem pe Turris”

Autor: Andrei PASCU Publicat: 26 Jul. 2020, 20:23 Actualizat: 26 Jul. 2020, 23:44 Liga 2

Rapid a obținut prima victorie în play-off-ul Ligii 2, în meciul care putea să îi anuleze orice șansă la promovarea în Liga 1. A câștigat cu 2-1 confruntarea cu UTA, de la Arad, deși la pauză a fost condusă. După meci, președintele Daniel Pancu s-a arătat extrem de mulțumit de partea a doua, când Rapid a punctat de două ori prin Mallo și a obținut cele trei puncte. Jocul i-a adus aminte de echipa pe care el o știa și speră ca evoluția pozitivă să continue și în ultimul meci, din etapa a cincea, cu Turris Oltul.

Daniel Pancu: ”Echipele din Liga 2 arată foarte rău din păcate, după această pandemie”

Însă, Rapid are nevoie și de jocul rezultatelor pentru a putea merge în Liga 1 de pe unul din primele două locuri sau să acceadă la partida de baraj. Daniel Pancu a vorbit și despre meciurile jucate până acum în Liga 2, după începerea play-off-ului, și a recunoscut că toate echipele au arătat rău, iar cele care vor merge în Liga 1 trebuie neapărat să schimbe ceva, pentru că altfel nu au cum să rămână prea mult timp acolo.

Ne aducem aminte că suntem Rapid așa (n.r. – referitor la jocul din a doua repriză). A rămas un singur meci la dispoziție, e greu de spus dacă promovăm. Suntem obligați să câștigăm și următorul meci. Echipele din Liga 2 arată foarte rău din păcate, după această pandemie. A fost o pauză foarte lungă, sunt momente în care nu recunosc echipele. În această seară, Rapid merita victoria, chiar dacă reacționează foarte greu la fazele fixe. E vorba de agresivitatea pozitivă care face diferența. Multe faze fixe au decis aceste meciuri din play-off-ul Ligii 2. Suntem obligați, după această victorie, pentru că ne-am recăpătat moralul, mândria, orgoliul, să o batem pe Turris. A fost și acel meci amical din perioada anterioară, înainte să înceapă partidele din play-off, de la Turnu Măgurele. Așteptăm ca soarta să ne avantajeze.

Nimeni nu a avut o continuitate. Nu știu cum au gestionat antrenorii această perioadă de pandemie. Cum au gestionat această perioadă Alexa, Lincar, Balint, Badea, pentru că este ceva inedit. Nu ai de ce să te legi, dar echipele din Liga 2 arată rău, foarte rău. Ferească Dumnezeu, mă refer la Rapid, să nu promoveze sau să nu ajungă la meciul de baraj. Timpul va fi foarte scurt, jucătorii demoralizați total dacă nu reușește să promoveze. Vor fi și multe schimbări. Sezonul următor mi se pare mult, mult mai rău, a declarat Daniel Pancu la DigiSport.

Daniel Pancu: ”Din campionatul următor voi răspunde pentru tot ce se întâmplă la Rapid”

Președintele giuleștenilor a vorbit și despre posibilitatea ca Liga 1 să aibă 18 echipe în alcătuirea ei din sezonul următor. Dacă Federația Română de Fotbal va lua decizia ca mai multe echipe să promoveze, Daniel Pancu a mărturisit că ideea nu-l încântă. Vrea să vadă acolo clubul pe care îl reprezintă, doar pe meritul sportiv.

”În momentul de față nu îmi doresc 18 echipe în Liga 1. Pentru Rapid nu ar fi bine, Rapid trebuie să promoveze pe teren. Îmi doresc să fim între primele două echipe sau pe locul 3, la baraj. Sută la sută, aștept să se termine acest campionat. Până acum nu am fost implicat la echipă, dar mă voi implica. Mă bucur că arbitrul de azi a arbitrat partida normal, echidistant, fără să ne dezavantajeze. Din campionatul următor voi răspunde pentru tot ce se întâmplă la Rapid”, a încheiat Daniel Pancu.

Rapid a câștigat cu 2-1 la Arad, cu liderul UTA, și revine în lupta pentru promovare. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Rapid a ajuns la 24 de puncte după succesul cu UTA și a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Deasupra ei se află UTA, cu 29 de puncte, și Turris Oltul, 25 de puncte dar un meci în minus, iar sub ea se situează CS Mioveni, 24 de puncte, Campionii FC Argeș, 23 de puncte, și Petrolul, 22 de puncte. Toate formațiile devansate de Rapid au un meci mai puțin, trei.

Rapid mai are de jucat în play-off doar cu Turris Oltul, acasă, pe 1 august.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Ciprian Petcuț (Sport Pictures)

Autor: Andrei PASCU Publicat: 26 Jul. 2020, 20:23 Actualizat: 26 Jul. 2020, 23:44 Liga 2
Pe aceeași temă