Daniel Oprița, supărat după remiza din Ghencea cu Șelimbăr, însă deloc îngrijorat: ”Am pierdut aceste două puncte în prima repriză.” Antrenorul pune presiune pe jucătorii Stelei: ”Acum să-i văd”

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 21:20 Liga 2

Steaua începe să scârțâie în Liga 2. După eșecul cu Unirea Dej, 1-2 în deplasare etapa trecută, echipa lui Daniel Oprița a înregistrat și primul pas greșit pe noul stadion din Ghencea. În fața unei echipe care până mai ieri nu exista în fotbalul românesc, CS Comunal Șelimbăr, ”militarii” au remizat la scorul de 0-0.

Daniel Oprița s-a declarat supărat după egalul cu sibienii de la Șelimbăr, în primul rând de atitudinea avută de jucătorii săi în prima repriză.

Daniel Oprița, după ce Steaua a remizat în Ghencea cu Comunal Șelimbăr: ”Prima repriză am jucat-o într-un ritm bătrânesc”

Antrenorul Stelei s-a declarat la finalul partidei din Ghencea nemulțumit de jocul arătat de elevii săi în prima repriză. De modul în care s-au comportat în partea a doua a întâlnirii nu a avut ce comenta, doar că ghinionul a făcut ca mingea să nu intre în poartă.

Oprița este convins că Steaua ar fi câștigat dacă evolua și în prima repriză cum a făcut-o în a doua în fața celor de la Șelimbăr.

”Aici se văd problemele, cu echipele în fața cărora ești favorit. Hai să zicem că la Dej a fost un meci în deplasare, am jucat și în inferioritate, dar astăzi, practic, am pierdut aceste două puncte în prima repriză, când n-am avut o atitudine așa cum trebuie și am încercat la pauză să-i trezesc și zic că au intrat altfel. Pentru că nimeni nu vine aici să se dea la o parte, să câștigă fără să ai atitudine. În a doua repriză a fost și ghinion. Am avut niște ocazii foarte mari. Nu știu cum au ratat de acolo, din fața porții, deși n-ar trebui să se întâmple. Dar când nu intri concentrat de la început… Eu le spun tot timpul lucrul ăsta, că nu există un meci ușor. E greu să te mai concentrezi în timpul jocului, dacă nu ești de la început. Pentru că prima repriză am jucat-o într-un ritm bătrânesc, doi pe patru, toată lumea mingea la picior. Pentru a doua repriză îi felicit, au avut atitudine, s-au mișcat, și-au creat ocazii, dar ei au stat pe două linii, au și avut noroc, au recunoscut, au venit și au spus că putea să fie 3-0 cel puțin scorul, dar n-am marcat, s-a terminat 0-0 și asta e.

Au jucat în a doua repriză, nu pot să zic că n-au jucat. Se întâmplă, sunt și alte echipe mari care nu câștigă. Nu intră mingea în poartă. Și-au făcut treaba. Sunt jucători care trebuie să se obișnuiască cu ritmul Ligii a 2-a. Mulți au jucat la Liga a 4-a, la Liga a 3-a și ei nu sunt acum în ritm, chiar dacă unii dintre ei au fost în trecut și la Liga 1, dar a trecut timpul”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

Răsdan, ratangiul Stelei la meciul cu Șelimbăr. Gal a făcut minuni în poartă

După o primă repriză somnolentă, dominată ca posesie de Steaua, însă fără ocazii, singura fază notabilă fiind accidentarea lui Buhăcianu și înlocuirea sa cu Huiban, partea a doua a întâlnirii din Ghencea, începută cu altă modificare făcută de Oprița (Zaharia în locul lui Drăghici), a curs tot către poarta sibienilor, însă de această dată cu mari situații de gol.

Adrian Ilie a arat banda stângă și a centrat de multe ori bine în fața porții. Prima dată, după o astfel de minge, Răsdan (53 – foto jos) a reluat din 7 metri în bara din dreapta. Tot Răsdan (62) a fost la capătul unei noi centrări, dar Gal a prins pe centrul porții mingea șutată din 12 metri. Mihăescu (68) l-a remarcat și el pe Gal cu un șut din marginea careului, iar, mai apoi, efortul lui Chipirliu (69) de a ține de minge și de a pasa excelent a fost irosit incredibil de Huiban (69), parcă din alt film la acest meci.

În schimb, pe o fază de contraatac, Ciocâlteu putea da lovitura în minutul 69. Acesta a pătruns din flancul stâng în centru și dintr-o poziție din care Daniel Oprița nu ierta când era jucător, cel puțin în tricoul Petrolului, mijlocașul Șelimbărului a trimis plasat, pe lângă bara din dreapta. Frisonul trăit de steliști a trecut rapid, dar avea să mai vină o dată pe final, când Roșu (88), scăpat în stânga careului, s-a împiedicat singur în driblinguri, deși a fost, la un moment dat, în situația excelentă de a șuta.

”Acum poate să înceapă presiunea, după rezultatele astea. Am încredere în jucători”

Chiar și după acest prim pas greșit făcut de Steaua pe teren propriu, Daniel Oprița spune că nu este îngrijorat. Așteaptă însă o altă determinare din partea jucătorilor săi începând cu următorul meci, când vor avea în spate presiunea ultimelor două rezultate.

”Nu e o tragedie. Am jucat fotbal, în repriza a doua am jucat fotbal, am construit, am avut ocazii. Mai mult ce să putem să facem, decât că n-a intrat mingea în poartă? Au alergat băieții. Nici nu știu cum au ajuns adversarii de două ori pe contraatac, pentru că în rest au dat minge lungă și am recuperat imediat. Am avut și un presing bun. Asta a fost, a fost ghinion astăzi. Clar, în prima repriză nu m-a mulțumit atitudinea. Dacă jucam ca în a doua repriză și în prima, poate dădeam gol din primele 45 de minute.

O să luptăm până în ultima etapă ca să intrăm în play-off. Nu există lipsă de motivație. Joci pe bani, joci pe un stadion pe care joci! Trebuie să câștige. Acum poate să înceapă presiunea, după rezultatele astea. Acum trebuie să îi văd, să strângă rândurile și să văd fotbaliști. Dacă ai două rezultate negative, e clar că următorul meci trebuie să-l câștigi. Nu îmi fac probleme. Am încredere în ei, pentru că și ei o să conștientizeze rezultatele care au fost. Jocul din a doua repriză îmi dă încredere, sunt supărat acum, dar ca joc a fost bine, ne-am creat ocazii”, a mai spus Oprița după remiza cu CS Comunal Șelimbăr.

  • Steaua în meciul cu Șelimbăr: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan (cpt.)(Călințaru 79′), Măd. Mihăescu, Băjenaru (Enceanu 68′), St. Drăghici (Al. Zaharia 46′) – Chipirliu, Buhăescu (Huiban 26′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Donose, Șt. Pacionel, Ov. Morariu, Gherghiceanu.

Steaua e pe locul 5 în Liga 2. Urmează meciul cu FC Brașov

După această remiză, Steaua a acumulat un total de 14 puncte și se află pe locul 5 după șapte etape, în timp ce CS Comunal Șelimbăr, cu 10 puncte, e pe poziția a 10-a, la egalitate cu Metaloglobus, dar pe care nu o depășește, având un golaveraj inferior.

Eliminate deja din Cupa României, cele două echipe se pregătesc acum de etapa a 8-a a Ligii 2. Steaua are meci vineri, de la ora 17:00, la FC Brașov. CS Comunal Șelimbăr joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, la Avrig, cu Astra.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 21:20 Liga 2
Pe aceeași temă