Daniel Oprița și-a luat jucătorii la rost după victoria obținută de Steaua cu Poli Timișoara: ”Prima repriză trebuie uitată cât mai repede. Lipsă de atitudine, de reacție”. Ce a spus de penalty-ul ratat de Bogdan Chipirliu

Răzvan STÎNGĂ 09 Oct. 2022, 14:20 Liga 2

Steaua s-a chinuit cu Poli Timișoara în etapa a 9-a din Liga 2, deși s-a impus la două goluri, scor 3-1. Echipa lui Daniel Oprița a terminat prima repriză în dezavantaj pe tabelă, dar jucătorii s-au trezit după pauză și au marcat de trei ori în poarta formației de pe Bega.

Steaua, la o repriză de o înfrângere surprinzătoare cu Poli Timișoara. Daniel Oprița, supărat pe ce s-a întâmplat în primele 45 de minute

Din nou, Daniel Oprița a fost nemulțumit de atitudinea echipei, pentru faptul că nu a reușit să aibă un joc care să o aducă în avantaj încă după prima parte. În plus, Steaua a și ratat un penalty în minutul 33, prin  Bogdan Chipirliu, când timișorenii aveau deja 1-0, în urma reușitei lui Cosmin Bîrnoi, din minutul 30.

După pauză a reușit Daniel Oprița să îi trezească pe jucătorii Stelei, punctând prin Bogdan Chipirliu, în minutele 52 și 67, și Tsvetelin Chunchukov, în minutul 86.

  • Steaua: Dav. Dincă – Ad. Ilie, Beța, Gugu, Bustea (D. Oroian 46’) – Ad. Popa, Bărbulescu (cpt.)(Mihăescu 72’), Balgiu (Enceanu 46’), Em. Pacionel (Dr. Gheorghe 46’) – A. Trică (Chunchukov 46’), Chipirliu
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Șt. Pacionel, Al. Sabău

Daniel Oprița, reacție la cald după Steaua – Poli Timișoara: ”A fost o primă repriză pe care jucătorii trebuie să o uite cât mai repede. Lipsă de atitudine, de reacție!”

La final, la interviuri, ”principalul” formației din Ghencea și-a taxat jucătorii public, punctând că vrea determinare încă de la primul fluier al partidei și să nu fie nevoie de un rezultat nefavorabil pentru revenire.

Daniel Oprița a remarcat faptul că Steaua și-a făcut singură viața grea, pentru că, din punctul său de vedere, Poli Timișoara nu a pus probleme mai deloc.

Am reacționat așa cum trebuia după pauză, cu atitudine. A fost o primă repriză pe care trebuie să o uite cât mai repede jucătorii. Lipsă de atitudine, de reacție! Timișoara nu ne-a pus probleme, s-a apărat, ne-a prins pe contraatac și ne-a marcat. Am ratat apoi și penalty, iar acolo se vede lipsa de concentrare, tratezi adversarul de sus.

Le-am spus că trebuie să câștigăm, am câștigat la două goluri. În fotbal, întotdeauna poți fi surprins. Până la urmă, îi felicit pe jucători pentru cum au reacționat în repriza a doua, cele trei puncte sunt importante și sper, din nou, să învățăm din greșelile pe care le facem, pentru că am avut multe în începutul de sezon”, a declarat Daniel Oprița.

Daniel Oprița nu e supărat pe Chipirliu și i-a lăudat pe Popa și Chunchukov 

Antrenorul Stelei a vorbit și despre Chipirliu, despre penalty-ul ratat de acesta în prima parte mai exact, pe care nu l-a certat pentru execuția slabă. În plus, Daniel Oprița i-a lăudat pe Adrian Popa și Tsvetelin Chunchukov pentru prestațiile avute.

Așteaptă ca bulgarul Chunchukov să fie mai bun de la meci la meci, reușita cu Poli Timișoara să îi dea încredere.

Nu e ușor să bați 11 metri, el își asumă. Nu fuge de responsabilitate, a tras echipa după el, a reușit să înscrie două goluri, nu avem ce să îi reproșăm. Chipirliu întotdeauna poate să facă diferența, e un jucător foarte important pentru echipă, cum sunt și alții, cum e și Adi Popa.

Mă bucur și pentru Chunchukov că a reușit să înscrie, să spargă gheața, sper ca acest gol să îi dea încredere și să ajute pe viitor”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua trece pe locul 1 dacă învinge Unirea Constanța, în restanța de miercuri

Steaua a început pregătirea meciului următor, cu Unirea Constanța, restanța din etapa a 7-a. Duelul va avea loc miercuri, de la ora 17:00, la Mioveni, iar prestația jucătorilor cu Poli Timișoara îl face pe Daniel Oprița să fie prudent înaintea duelului.

Trebuie să tratăm serios, avem nevoie de victorie, dar nu e câștigată partida de acum. Unirea Constanța a făcut repriză bună cu Buzău, iar în fotbal nimic nu e ușor”, a încheiat Oprița.

Steaua, la un punct de Unirea Dej

Steaua se află pe locul 4 în clasamentul din Liga 2, cu 17 puncte, la o lungime de liderul Unirea Dej. Astfel, dacă va câștigat partida cu Unirea Constanța, restanța din runda a 7-a, formația din Ghencea va urca pe locul 1 în ierarhia diviziei a doua.

Steaua a început pregătirea duelului de la Mioveni încă de duminică, la o zi după partida cu Poli Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-negru-de-suparare-dupa-esecul-cu-ripensia-ne-am-prezentat-execrabil-mi-e-rusine-ca-antrenor-al-acestei-echipei-ar-fi-vrut-sa-schimbe-zece-jucatori-in-timpul-mec-19248777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-condus-steaua-dar-nu-s-a-ales-cu-niciun-punct-octavian-benga-pare-deja-bantuit-de-lamentarile-despre-ce-a-facut-antrenorul-pe-care-l-a-inlocuit-19248770

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-respira-usurat-dupa-partida-cu-5-goluri-castigata-la-targu-jiu-aveam-nevoie-de-aceasta-victorie-fc-brasov-a-egalat-la-puncte-viitorul-pandurii-19248774

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-condus-steaua-dar-nu-s-a-ales-cu-niciun-punct-octavian-benga-pare-deja-bantuit-de-lamentarile-despre-ce-a-facut-antrenorul-pe-care-l-a-inlocuit-19248770

Răzvan STÎNGĂ 09 Oct. 2022, 14:20 Liga 2
Pe aceeași temă