Daniel Oprița se apără după reacția controversată de la finalul derby-ului Dinamo – Steaua: ”A fost neinspirată declarația, dar nu cred că m-am bătut cu cineva”. Cazul va fi judecat de FRF

Răzvan STÎNGĂ 14 Sep. 2022, 15:38 Liga 2
Daniel Oprița se apără după reacția controversată de la finalul derby-ului Dinamo - Steaua: ”A fost neinspirată declarația, dar nu cred că m-am bătut cu cineva”. Cazul va fi judecat de FRF

Daniel Oprița a fost pus la zid după declarația de la finalul jocului cu Dinamo, din etapa a 6-a a Ligii 2, de pe Arena Națională. Antrenorul Stelei afirma, la acel moment, printre altele, că a vorbit cu fanii, care l-au ”rugat să promoveze mai repede pentru că le este dor de o bătaie”.

Daniel Oprița, reacție după afirmația controversată de la finalul jocului Dinamo – Steaua

Acum, ”principalul” Stelei a venit cu lămuriri și a declarat că a fost înțeles greșit. Chiar dacă a recunoscut că a făcut o afirmație neinspirată, punând răspunsul și pe seama entuziasmului de la finalul derby-ului, mai ales că ”militarii” s-au impus cu 2-1, Daniel Oprița a accentuat faptul că nu s-a referit la o bătaie fizică.

Declarația lui a fost făcută în contextul în care suporterii i-au cerut promovări succesive pentru ca Steaua să ajungă să joace cu echipe importante ale României, pentru că victoriile în fața formațiilor cu tradiție sunt trăite altfel.

Oprița a întărit ideea că nu este un antrenor violent într-o intervenție recentă, detaliu corect dacă ne raportăm la faptul că nu a fost implicat în episoade care trec de partea sportivă, neavând nici măcar contre verbale cu anumiți oameni din fotbal.

Daniel Oprița, sincer după acuzațiile care i-au fost aduse: ”A fost neinspirată declarația, recunosc, dar nu cred că m-am bătut cu cineva”

Oricum, declarația lui Daniel Oprița va fi judecată de Federația Română de Fotbal și riscă o amendă cel puțin.

Văd că s-a făcut mare tam-tam. Când mi s-a adresat întrebarea, eu nici nu știam ce s-a întâmplat la pauza jocului. N-am știut de bătaia respectivă, am fost la vestiar, eram agitat cu meciul, n-am avut timp. M-am dus la interviuri după meci. Dacă cineva gândește că eu aș fi putut să spun că sunt de acord cu violența, bătăile, înseamnă că nu mai suntem oameni dacă eu aș fi putut să gândesc în felul ăsta.

Eu am spus că m-au rugat să promovăm mai repede ca să ne batem cu echipe mai bune, dar nu la bătaie fizică, la violență. Cum ar fi: «Cu cine ne batem anul ăsta? Cu Petrolul, cu U Cluj». Lucrurile astea le-am spus. Eu la asta am vrut să mă refer. Nici n-am știut de bătaia din tribune.  Sincer vă spun.

Nu sunt unul care să mă feresc de cuvinte sau doar să vin să vorbesc la interviuri și să mă aflu în treabă. N-am știut ce s-a întâmplat și nu sunt de acord cu lucrurile astea, cu violența, cu bătăile.

Eu am spus că ei așteaptă să promovăm ca să avem cu cine să batem, dar pe teren. Poate că n-a sunat așa și s-a înțeles altceva, dar nu sunt un huligan ca să îmi doresc asta. Ar fi răutate să spună cineva asta.

Da, corect, a fost neinspirată declarația, recunosc. Nu cred că a văzut cineva că m-aș fi dus să mă bat cu cineva. Nu sunt de acord cu aceste lucruri. Eu nu știam că a existat conflictul care a fost. După interviuri am văzut și eu ce s-a întâmplat. Dacă mă întrebați acum și spunea altcineva în locul meu, probabil la fel aș fi înțeles și eu, dar nu la asta m-am referit.

Atunci când am venit, au spus să promovăm: «Mai repede, că ne e dor și nouă de meciuri cu Petrolul, cu U Cluj, că la Liga 4 nu avem». Adică la coregrafii, la lucruri din astea, nu la bătaie. Să avem cu cine să batem în sensul de a avea echipe puternice, de a simți derby-uri puternice, a spus Daniel Oprița, potrivit Pro Arena.

Daniel Oprița va fi judecat de Comisia de Disciplină a FRF

Radu Vișan, secretarul general al Federației Române de Fotbal, a făcut o sesizare la Comisia de Disciplină a FRF, iar afirmația lui Daniel Oprița de la finalul derby-ului de pe Arena Națională va fi judecată.

Dacă va fi pedepsit pentru cuvintele sale, antrenorul Stelei va fi cu siguranță dat exemplu pentru ceilalți antrenori din fotbalul românesc, pentru jucători și așa mai departe, mai ales în contextul în care, atât în Liga 2 cât și în SuperLiga României, în ultima perioadă au avut loc episoade reprobabile.

Dacă la partida Dinamo – Steaua ultrașii ”militarilor” s-au bătut la propriu cu jandarmii, în prima divizie a fost mare scandal în urma partidei dintre U Craiova 1948 SA și Rapid, de la Târgu Jiu.

Amenzi de peste 85.000 de lei după Dinamo – Steaua

Referitor la Dinamo – Steaua, oamenii legii au dat amenzi de peste 85.000 de lei din cauza celor întâmplate pe Arena Națională, de la bătaia dintre spectatori și jandarmi, până la utilizarea materialelor pirotehnice.

”În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei, după cum urmează: – 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; – 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

  • 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;
  • 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;
  • Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șase fapte de natură penală, cinci dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și una prevăzută de Codul Penal – Ultraj”, se arată în comunicatul jandarmeriei, după partida Dinamo – Steaua.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-3-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-din-cele-programate-astazi-incep-de-la-ora-1500-la-resita-si-la-moreni-unde-evolueaza-poli-timisoara-si-steaua-19245301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-intalneste-satelitul-neoficial-al-fcsb-in-etapa-a-7-a-patru-jocuri-au-loc-saptamana-viitoare-inclusiv-cel-al-lui-dinamo-in-nocturna-la-buzau-campionatul-e-oprit-apoi-pentru-prima-data-19245089

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-pacionel-surprinzator-de-direct-dupa-dinamo-steaua-am-fost-peste-ei-tot-meciul-si-drept-dovada-am-castigat-ce-a-spus-despre-incidentele-din-tribune-19244939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangerea-cu-steaua-nu-a-demoralizat-total-dinamo-concluziile-pozitive-trase-de-vlad-iacob-ce-asteptari-are-de-la-fani-si-cum-a-raspuns-cand-a-fost-intrebat-de-play-off-19244894

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-incidente-pe-arena-nationala-ultrasii-au-inceput-razboiul-cu-zeci-de-minute-inaintea-derby-ului-dinamo-steaua-torte-scaune-aruncate-iar-jandarmii-au-intervenit-in-forta-19244589

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Sep. 2022, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă