Daniel Oprița, din nou învingător contra lui Dinamo. Cum a comentat golul validat neregulamentar în favoarea Stelei și ce s-a întâmplat în vestiar la final

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2023, 22:29 Liga 2

Derby-ul dintre Steaua și Dinamo s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-0. Duelul a avut loc în etapa a 4-a a play-off-ului de Liga 2, iar echipa lui Daniel Oprița a făcut diferența de la pauză, la mijloc fiind erorile adversarilor, care au greșit la ambele reușite.

Dinamo a facilitat victoria Stelei, iar, poate, presiunea și-a pus amprenta pe formația lui Ovidiu Burcă. Prima greșeală a venit în minutul 19, atunci când Chunchukov i-a luat fața lui Răzvan Patriche. Căpitanul lui Dinamo părea să aibă controlul, dar atacantul bulgar a sprintat pe lângă el, s-a interpus între fundaș și balon, după care liderul ”câinilor” i-a dat peste picior în careu și s-a dictat lovitură de pedeapsă.

Daniel Oprița, reacție după Steaua – Dinamo 2-0

A executat și a transformat Bogdan Chipirliu, în minutul 19, dar 10 minute mai târziu a venit altă eroare evidentă în apărarea lui Dinamo. Oncescu a executat din propriul careu o lovitură liberă, lateral drepta, pentru Larrucea, aflat în centrul careului de 16 metri, dar, neatent, acesta a pierdut balonul și Chipirliu, pe fază, a marcat.

Dacă invocăm regulamentul, reușita nu trebuia validată de arbitrul George Găman, pentru că în momentul în care Oncescu a pasat pentru coechipier, Chipirliu nu se afla în afara careului mare, motiv pentru care nu avea voie să se implice în fază. Însă, pentru că Găman nu a sesizat detaliul, golul a fost validat.

  • Steaua: Dincă – St. Drăghici, Beța, Al. Sabău, Corbu – Ad. Popa (Balgiu 59′), Șt. Pacionel, Bărbulescu (cpt.)(Enceanu 59′), Bodișteanu (D. Oroian 68′) – Chipirliu, Chunchukov (Kayondo 66′)
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ad. Ilie, Ciocoteală, Dav. Matei, Trică

Daniel Oprița crede că diferența dintre Steaua și Dinamo s-a făcut la capitolul dorință

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a fost fericit la final, la interviuri, venind în fața reporterului după câteva minute în care el și elevii săi s-au bucurat alături de suporteri.

A remarcat faptul că diferența dintre Steaua și Dinamo s-a făcut la nivelul dorinței și motivației, pentru că jocul a fost destul de echilibrat din punctul de vedere al evoluției per total.

Un rezultat meritat, pentru că ne-am dorit mai mult, am avut o atitudine mai bună. Chiar așa am pregătit meciul, să profităm de erorile lor. Cine greșește în derby, pierde meciul, iar azi au făcut-o adversarii. Vreau să felicit jucătorii, s-au dăruit, au înțeles ce înseamnă acest meci, munca lor a fost răsplătită.

(N.r. – Despre faptul că golul doi nu trebuia validat) E posibil, nu vreau să discut despre asta, nu m-am uitat la reluări. Dar, până la urmă ei nu au marcat, putea să fie 1-0 la final, am înțeles că penalty a fost. E un meci în care nimeni nu vrea să piardă, nu voiam să pierdem, am jucat în fața propriilor suporteri.

A fost derby în tribune, nu mai trebuie să spun, s-a văzut ce a fost. Așa a fost și în teren, cartonaș roșu, penalty, eu zic că a avut de toate acest meci.

(N.r. – Despre faptul că se auzea muzică din vestiar) E normal să se audă muzica în vestiar, și eu am trăit astfel de momente. Au fost și momente mai puțin pune, la Galați, când am pierdut, a fost supărare. Așa e la fotbal! Azi am fost mai norocoși și am reușit”, a spus Daniel Oprița la microfonul Digi Sport.

Bogdan Chipirliu, lăudat de Daniel Oprița după Steaua – Dinamo

Așadar, Chipirliu a fost din nou omul decisiv pentru Steaua, el marcând și în confruntarea din sezonul regular. Acum a semnat ambele goluri, în prima repriză, și a fost omul derby-ului Steaua – Dinamo.

Daniel Oprița a avut cuvinte de laudă pentru atacant:

E un jucător important, știe să speculeze fiecare situație. A avut o perioadă mai puțin bună, dar e un jucător valoros, trebuie să îl ai în teren. Are experiență și calitate”.

Daniel Oprița vrea ca derby-ul Steaua – Dinamo să se joace în SuperLigă

În urma rundei a 4-a din play-off, după derby-ul cu Dinamo, Steaua a revenit pe locul 1, cu 47 de puncte, cu un punct peste locul 2, Poli Iași. În grupa pentru promovare, echipa lui Daniel Oprița a mai înregistrat o victorie, 3-0 cu Unirea Dej pe teren propriu, un eșec, 2-3 cu SC Oțelul în deplasare, și un egal, 2-2 cu Poli Iași, acasă.

Daniel Oprița nu a vrut să mai vorbească despre subiectul care privește schimbarea Legii Sportului, dar a afirmat că ar dori să promoveze alături de Dinamo în SuperLiga României.

Mai avem de jucat, nu s-a terminat nimic. Trebuie să ne bucurăm de victorie, dar apoi urmează un meci greu la Buzău. Trebuie să nu fie euforia prea mare și să nu ne concentrăm pentru meciul următor.

Vreau să terminăm pe locul 1 sau pe locul 2, chiar dacă vom avea drept de promovare, chiar dacă nu vom avea. Mă gândesc la toate jocurile, să le câștigăm.

M-aș bucura ca și Dinamo să promoveze, pentru că și ea merită să fie acolo, în prima ligă. Astea sunt meciurile adevărate și toată lumea vrea să asiste la ele”, a mai spus Daniel Oprița.

Foto: Mihai Pop / ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-dupa-ce-dinamo-a-pierdut-din-nou-in-fata-stelei-e-un-dus-rece-care-ne-face-bine-pe-unii-ne-pune-cu-picioarele-pe-pamant-marul-otravit-pe-care-il-vede-dat-fotbalului-19267282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-uitat-de-civilizatie-si-fair-play-suporteri-dinamovisti-au-incendiat-in-mai-multe-locuri-peluza-din-ghencea-in-care-au-stat-la-derby-ul-cu-steaua-imagini-si-reactiile-antrenorilor-19267267

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-atacantul-echipei-steaua-nasul-lui-dinamo-19267268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1900-in-ghencea-unde-se-asteapta-sa-se-bata-recordul-de-spectatori-din-acest-sezon-cu-o-victorie-militarii-redevin-lideri-19267064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectacol-in-tribune-la-steaua-dinamo-19267233

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2023, 22:29 Liga 2
Pe aceeași temă