Daniel Oprița, opinie despre programul pe care Steaua îl are în Liga 2. Cum a catalogat țintarul și care sunt pricipalele adversare la play-off: ”Cu ele ne vom lupta”

Andrei PASCU 22 Jul. 2022, 17:59 Liga 2
Daniel Oprița, opinie despre programul pe care Steaua îl are în Liga 2. Cum a catalogat țintarul și care sunt pricipalele adversare la play-off: ”Cu ele ne vom lupta”

Steaua a aflat, la fel ca toate celelalte echipe din Liga 2, programul pentru sezonul regular al stagiunii 2022-2023. Deși de cele mai multe ori antrenorii au discursuri prin care preferă să spună că țintarul este unul complicat, Daniel Oprița nu s-a ferit să afirme public că pentru Steaua e unul bun.

Daniel Oprița, analiza țintarului Ligii 2 pentru Steaua

Steaua se numără printre formațiile care vor avea mai multe partide pe teren propriu, iar Daniel Oprița consideră că acesta este un prim avantaj. Referitor la deplasări, antrenorul a remarcat că acestea nu vor fi foarte lungi și că în urma tragerii la sorți chiar s-au evitat câteva obositoare, care puteau să se resimtă în jocurile Stelei.

”Principalul” a făcut și o analiză a luptei la promovare, chiar dacă este încă devreme să vorbim de favorite, iar în acest moment se poate contura o imagine doar prin prisma rezultatelor din meciurile amicale și a obiectivelor publice anunțate de conducătorii și antrenorii anumitor formații.

Daniel Oprița a numit echipele cu care Steaua se va lupta pentru play-off, în primă fază

Daniel Oprița vede o Liga 2 mult mai echilibrată în sezonul următor, mai ales că Petrolul, ”U” Cluj și FC Hermannstadt au promovat stagiunea trecută, și a numit principalele adversare ale Stelei la primele locuri direct promovabile în Liga 1.

Gloria Buzău, Poli Iași, FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna și Dinamo sunt principalele adversare pentru locurile la play-off ale formației din Ghencea, în opinia lui Oprița.

La prima vedere pare un program bun. Avem mai multe jocuri acasă, pot spune că suntem avantajați din acest punct de vedere. Nici nu vom avea deplasări foarte lungi, mergem de două ori la Timișoara pentru meciurile cu Dumbrăvița și Ripensia. Deci pot spune că sunt mulțumit, dar vom vedea după startul campionatului cum se prezintă situația.

Anul acesta cred că va fi un campionat destul de echilibrat. Nu mai avem trei-patru favorite cum s-a întâmplat în sezonul trecut, când au jucat Petrolul, Hermannstadt sau U Cluj. Cred că ne vom lupta cu Buzău, Poli Iași, Csikszereda și Concordia Chiajna pentru play-off. Nici Dinamo nu trebuie ignorată. Dinamo rămâne Dinamo, indiferent ce se întâmplă”, a afirmat Daniel Oprița pentru PlaySport.

Steaua, cinci meciuri acasă și cinci în deplasare în primele 10 etape. Începe campionatul cu Metaloglobus

Ca un exemplu, în primele meciuri din Liga 2, în primele 10 etape, Steaua va juca cinci partide pe teren propriu (cu Metaloglobus, FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Unirea Constanța și Poli Timișoara) și cinci în deplasare (cu CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, Dinamo, CS Comunal Șelimbăr și Progresul Spartac).

Steaua va lua startul în noul sezon al Ligii 2 cu Metaloglobus, iar apoi va merge pe terenul nou-promovatei CSM Slatina.

Steaua, ceva probleme cu accidentările

Până la duelul cu Metaloglobus, Steaua trebuie să rezolve anumite probleme cu accidentările. În acest moment, Daniel Oprița nu îi are la capacitate maximă pe Rareș Enceanu, Ștefan Pacionel și Dean Beța, dar ei au șanse să poată intra pe teren în confruntarea cu Metaloglobus.

”La nivel de lot avem câteva probleme cu jucătorii accidentați, cum ar fi Rareș Enceanu, Ștefan Pacionel sau Dean Beța. Sperăm ca toți să fie apți de joc într-un timp cât mai scurt”, a mai spus Daniel Oprița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-incheiat-stagiul-din-bulgaria-cu-o-victorie-cu-cipriotii-de-la-akritas-golurile-militarilor-marcate-de-aniversatul-zilei-bogdan-chipirliu-19238212

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lasat-liber-de-steaua-raul-balbarau-a-semnat-cu-o-multipla-campioana-din-ungaria-portarul-prezentat-oficial-de-maghiari-19238127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-incepe-comercializarea-abonamentelor-pentru-noul-sezon-de-liga-2-preturile-sunt-mai-mici-fata-de-editia-trecuta-de-campionat-19238076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-piturca-taxeaza-aspru-conducerea-clubului-steaua-care-inca-nu-a-rezolvat-situatia-cu-dreptul-legal-de-promovare-domnilor-trece-timpul-nu-inteleg-de-ce-nu-se-iau-masuri-fo-19237995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

 

 

Andrei PASCU 22 Jul. 2022, 17:59 Liga 2
Pe aceeași temă