Daniel Oprița, anunț despre viitorul său la Steaua. Reacția antrenorului după startul slab de Liga 2

Andrei PASCU 17 Sep. 2023, 17:52 Liga 2
Daniel Oprița, anunț despre viitorul său la Steaua. Reacția antrenorului după startul slab de Liga 2

Steaua nu are un început promițător de Liga 2, cu numai o victorie, patru egaluri și un eșec în primele șase etape, fiind pe locul 9 în acest moment, cu 7 puncte.

Daniel Oprița ia în calcul să plece de la gruparea ”militară”, dacă oamenii din conducere vor decide că e nevoie de un șoc la echipă, de aducerea unui alt antrenor principal, pentru ca Steaua să înceapă să urce în clasament.

Daniel Oprița nu exclude posibilitatea să plece de la Steaua

Steaua a făcut ultime două sezoane de Liga 2 foarte bune. Chiar dacă echipa nu a avut drept de promovare, problemă cu care se confruntă și acum, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

În ciuda acestor detalii, Oprița pare conștient de faptul că este posibil să i se ceară demisia sau să fie demis, și el considerând că, pe lângă rezultate, nici jocul echipei nu a fost unul tocmai bun, care să dea încredere.

În plus, Daniel Oprița are și oarecare neînțelegeri cu anumiți oameni din conducere, printre care și Florin Talpan.

Nu știu dacă trebuie să plec sau nu. Nu știu ce se va întâmpla. Știți cum e la fotbal. Când ceva nu merge nu se schimbă jucătorii, se schimbă antrenorul. Nu am temeri. Așa e la fotbal. Chiar nu am temeri.

Deja am patru ani aici, eu zic că am realizat. În fiecare an orice obiectiv mi s-a impus l-am realizat. Se poate întâmpla ca la orice echipă. Aș vrea să fiu înțeles pentru că am încercat să schimb echipa, să fac un alt ciclu.

O luăm de la capăt cu o altă echipă. În România nu prea ți se acordă timp. Ați văzut la toate echipele, la FC Argeș. Se schimbă foarte repede antrenorul. Rezultatele le vor imediat. Nu te așteaptă nimeni și orice e posibil”, a declarat Daniel Oprița, conform Fanatik.

Steaua, doar o victorie în primele șase etape de Liga 2

Cu 7 puncte acumulate în șase etape, Steaua este, momentan, pe locul 9, însă poate fi devansată de mai multe echipe până la finalul rundei care are celelalte meciuri programate luni și marți.

În etapa a 7-a, echipa din Ghencea este programată să joace în încheierea rundei, acasă cu CSM Slatina, luni, 25 septembrie, de la ora 18:00. Până atunci, Slatina (locul 8, 8 puncte) are meci acasă cu liderul CSC Șelimbăr (16 septembrie, ora 11:00).

Steaua a înregistrat o remiză în meciul care a deschis etapa a 6-a a Ligii 2, 0-0 la Concordia Chiajna acasă, și are trei rezultate consecutive fără victorie, doar un singur succes în acest debut de sezon.

Ce spunea Daniel Oprița după Concordia Chiajna – Steaua

Per total, un start modest de campionat, după ce în precedentele două ediții a terminat pe poziții superioare în play-off și, sportiv, ar fi trebuit să joace baraj de promovare, respectiv să promoveze direct în SuperLigă, însă nu s-a întâmplat asta din cauza formei sale de organizare, care îi interzice accederea în prima ligă.

Un meci de luptă, un meci cu două echipe care aveau nevoie de puncte. Veneau după rezultate nu foarte convingătoare, deși noi am pierdut doar un meci până acum, dar nu am câștigat în meciurile în care ne-am propus.

În mare, cu Chiajna puteai să zici că ești mulțumit cu un egal dacă ne câștigam punctele cu echipele mai slab cotate, dar s-a văzut și astăzi… .

Cel puțin în a doua repriză am încercat să punem presiune, să câștigăm, dar atât s-a putut. Și Chiajna e o echipă cu jucători valoroși, care își propune mult. Sunt și ei sub presiune, așa că nu știu dacă e echitabil rezultatul după ocaziile care au fost”, spunea Daniel Oprița după jocul cu Concordia Chiajna.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-continua-parcursul-foarte-bun-in-liga-2-19285234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-remiza-cu-cs-mioveni-0-0-in-etapa-6-de-liga-2-19285217

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-etapa-3-liga-3-2-19284857

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-neaga-sustine-ca-a-fost-o-cursa-in-cazul-sporting-rosiori-19285208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-acuza-arbitrajul-dupa-remiza-cu-csm-slatina-19285204

Andrei PASCU 17 Sep. 2023, 17:52 Liga 2
Pe aceeași temă