Daniel Oprița reclamă un penalty neacordat Stelei de arbitrul Moroiță în meciul cu Concordia: ”Am fost aproape. Nu ai cum să nu dai.” Antrenorul, revoltat după ce a primit un nou cartonaș galben și va fi suspendat: ”Te sfidează, sunt aroganți”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2023, 14:32 Liga 2

Steaua a înregistrat o remiză în meciul care a deschis etapa a 6-a a Ligii 2, 0-0 la Concordia Chiajna acasă, are trei rezultate consecutive fără victorie, doar un singur succes în acest debut de sezon și, per total, un start modest de campionat, după ce în precedentele două ediții a termin pe poziții superioare în play-off și, sportiv, ar fi trebuit să joace baraj de promovare, respectiv să promoveze direct în SuperLigă, însă nu s-a întâmplat asta din cauza formei sale de organizare, care îi interzice accederea în prima ligă.

Daniel Oprița acuză un penalty neprimit de Steaua în meciul cu Concordia: ”Am fost aproape. Nu ai cum să nu dai, l-a atins”

În jocul desfășurat la Chiajna, joi seară, Steaua a avut un început de meci mai bun, a fost mai preocupată de atac și a avut situațiile mai clare de a înscrie, prin Walace (5), care a trimis cu capul din 4 metri, cu pământul, peste poartă, și Buziuc (35), cu un șut cu șpițul la colțul scurt, Oncescu reținând în doi timpi. În partea a doua a întâlnirii, jocul a fost extrem de fragmentat, cu trei jucători ieșiți accidentați, și cu doar un șut pe poartă, o ocazie mare a lui Rober Sierra (58), la care Oncescu a scos mingea care s-ar fi dus spre vinclu.

După meci, antrenorul Stelei, Daniel Oprița, a spus că echipa sa a încercat să joace și să înscrie, dar ”atât s-a putut”. Este de părere că Steaua trebuia să primească un penalty în prima repriză, probabil referindu-se la faza din minutul 31, când, în careul Concordiei, Ispas a sărit mai sus decât Enceanu la un duel aerian, l-a lovit zdravăn cu cotul în maxilar, însă arbitrul central Andrei Moroiță și asistentul Marius Bobe nu au nicio reacție și au lasat jocul să continue.

”Un meci de luptă, un meci cu două echipe care aveau nevoie de puncte. Veneau după rezultate nu foarte convingătoare, deși noi am pierdut doar un meci până acum, dar nu am câștigat în meciurile în care ne-am propus. În mare, cu Chiajna puteai să zici că ești mulțumit cu un egal dacă ne câștigam punctele cu echipele mai slab cotate, dar s-a văzut și astăzi… Cel puțin în a doua repriză am încercat să punem presiune, să câștigăm, dar atât s-a putut. Și Chiajna e o echipă cu jucători valoroși, care își propune mult. Sunt și ei sub presiune, așa că nu știu dacă e echitabil rezultatul după ocaziile care au fost. 

Nu știu dacă a fost penalty la faza… Cred că a fost penalty, pentru că am fost aproape. Nu ai cum să nu dai, l-a atins”, a spus Daniel Oprița la flash-interviul de după joc, la microfonul DigiSport.

Oprița a văzut al patrulea galben și va fi suspendat: ”Te sfidează, sunt aroganți, asta e problema. În meciul ăsta nu am greșit cu nimic”

La faza în care Enceanu și-a luat un cot în maxilar de la Ispas, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, Daniel Oprița a izbucnit pe margine, lucru deja devenit o obișnuință pentru el. A și primit cartonaș galben pentru protestul său și, fiind al patrulea primit în primele șase etape, va fi suspendat la următorul joc.

Antrenorul Stelei recunoaște că în alte meciuri poate s-a comportat necivilizat la adresa arbitrilor, își cere scuze, însă crede că acum a avut motive întemeiate să nu fie de acord cu decizia lui Moroiță. Este de părere că arbitrii acordă mult prea ușor cartonaș galben antrenorilor și sunt neînțelegători, sfidători și aroganți.

”Am luat galben, poate greșesc, sunt suspendat, sunt la al patrulea galben, dar te duc în stare asta să faci… Poate greșesc, îmi cer scuze, nu am zis… La alte meciuri am greșit, recunosc și îmi cer scuze, poate am fost mai retard. Am spus: «Nu se poate așa ceva.», și am dat din mână. Și arbitrul mi-a dat galben. Am înțeles. Dar nu poți, prea ușor să vii ca să… Se joacă prea ușor cu lucrurile astea. Și noi plătim cu alte lucruri, poate cu postul. Normal că suntem agitați și ei ar trebui să fie mai înțelegători. Nu știu, e o manieră care… Atât aș dori, să vină să încerce să discute și dacă ne spun ceva, de rușinea lor, dacă greșesc, nu mai zicem nimic. Dar, când te sfidează și când sunt aroganți, asta e problema. Îmi cer scuze dacă am greșit în alte meciuri, dar în meciul ăsta nu am greșit cu nimic. În celelalte meciuri, recunosc, poate am fost mai recalcitrant. E și presiunea… Nu presiune neapărat, dar vreau să câștig, că… Deocamdată nu avem, suntem Steaua și pentru suporteri vrem să jucăm și să câștigăm, dar eu zic că o să ne revenim, pentru că echipa joacă. Într-un meci greu, eu zic că ne-am creat câteva ocazii clare”, a declarat Oprița, care din nou spune că echipa sa își va reveni, așa cum a făcut-o după fiecare meci disputat în acest sezon și în care nu s-a câștigat, însă până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

La fel de recalcitrant la adresa arbitrajului a fost și secundul lui Daniel Oprița, Fănel Nofitovici, cel care în minutul 90+4 a văzut direct cartonaș roșu din partea lui Moroiță și va fi și el suspendat cel puțin două jocuri. Pe durata meciului de la Chiajna a primit cartonaș galben și antrenorul secund / preparator fizic al Concordiei, Robert Panduru, iar în rândul jucătorilor a fost 4-3 la cartonașe galbene pentru echipa ilfoveană.

Steaua în remiza cu Concordia: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Walace (cpt.), Ad. Ilie – Mancuso – St. Drăghici, Rober Sierra, Enceanu (Bărbulescu 73′), Buziuc (Topuzov 67′) – Chipirliu (Chunchukov 83′). Rezerve neutilizate: I. Pop – Dav. Matei, C. Avram, Dobrescu, Raicu, Boiciuc.

Steaua, abia pe locul 9 în Liga 2 și va pica în partea inferioară a clasamentului

Cu 7 puncte acumulate în șase etape, Steaua este, momentan, pe locul 9, însă va fi devansată de mai multe echipe până la finalul rundei care are celelalte meciuri programate sâmbătă, luni și marți.

În etapa a 7-a, echipa din Ghencea este programată să joace în încheiera rundei, acasă cu CSM Slatina, luni, 25 septembrie, de la ora 18:00. Până atunci, Slatina (locul 8, 8 puncte) are meci acasă cu liderul CSC Șelimbăr (16 septembrie, ora 11:00).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-primul-meci-al-etapei-a-6-a-a-ligii-2-19284689

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/george-ogararu-a-cerut-marire-de-salariu-la-csa-steaua-i-a-lasat-pe-toti-masca-in-biroul-superiorilor-luati-din-banii-lui-oprita-exclusiv-19284566

Marius ANGHEL 15 Sep. 2023, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă