Daniel Oprița, noi informații despre dreptul la promovare al Stelei: ”Am vorbit cu domnul comandant.” Dezamăgirea antrenorului față de suporterii steliști ”și la bine și la greu”

Marius ANGHEL 16 Dec. 2022, 19:13 Liga 2
Daniel Oprița, noi informații despre dreptul la promovare al Stelei: ”Am vorbit cu domnul comandant.” Dezamăgirea antrenorului față de suporterii steliști ”și la bine și la greu”

Steaua termină anul 2022 pe locul 1 în Liga 2, are un avans de două puncte față de Poli Iași și SC Oțelul, celelalte echipe de pe podium, este ca și calificată în play-off, însă va evolua din nou în acest turneu fără să poată promova în prima ligă, chiar dacă va ocupa o poziție care să-i asigure sportiv acest lucru.

Și în ediția trecută a Ligii 2 echipa antrenată de Daniel Oprița a evoluat în play-off și a terminat pe locul 4, de baraj de promovare, însă în locul ei a jucat Concordia Chiajna. Faptul că clubul este unul de drept public îi interzice accederea în SuperLigă.

Daniel Oprița a vorbit cu Ștefan Bichir pe tema dreptului la promovare al Stelei

Invitat la ”Națiunea Stelistă”, emisiune difuzată de Asociația Steliștilor 1947 (AS47), antrenorul Stelei a fost întrebat și dacă i-a mai spus cineva ceva de promovare”, cineva din conducerea clubului.

Dacă după jocurile din campionat a tot transmis că nu mai are nicio noutate despre această problemă a clubului, de această dată Daniel Oprița a spus că a vorbit pe acest subiect cu președintele Stelei, Ștefan Bichir.

”Am vorbit cu domnul comandant și a spus că încearcă în primăvară să facă tot posibilul să găsească o soluție ca din vară să putem promova. Din sezonul următor. Din sezonul ăsta, singura șansă este să se schimbe legea, dar asta nu cred că se va întâmpla. E greu de crezut că se va întâmpla lucrul ăsta. Se face tot posibilul să se găsească o soluție, încearcă și se ocupă personal de lucrul ăsta, cum și până acum s-a întâmplat. Dar nu depinde de dânsul, până la urmă”, a spus Oprița.

  • Înainte să demisioneze din funcția de ministru al Apărării Naționale, la 24 octombrie 2022, Vasile Dîncu a emis un ordin care să ajute Clubul Sportiv al Armatei Steaua București să-și rezolve situația cu secția de fotbal care are echipa de seniori prezentă în campionatul Ligii 2 și nu are dreptul de a promova în prima ligă. Actul permite echipei lider în Liga 2 să se asocieze cu ”terțe persoane juridice, publice sau private, în vederea constituirea unei asociații fără scop patrimonial, având ca obiect participarea la competiții sportive”.

Dezamăgit de cei care se dau suporteri ai Stelei: ”Când vezi câți sunt, parcă ți se… nu mai ai tragerea aia”

Antrenorul Stelei și-a exprimat și o nemulțumire pe care o are. Numărul mic de spectatori care asistă la jocurile din Ghencea îl dezamăgește pe Oprița, mai ales că echipa a stat pe locul 1 mai multe etape consecutive și a înregistrat rezultate bune.

”Suntem demult pe locul 1, am avut și un avans de șapte puncte, nu știu câte de locul 3. Ce așteptai tu atunci, ca o echipă? Să vezi că te așteaptă 6-7.000, 8.000 de spectatori pe stadion, la un derby cu Oțelul. Când vezi câți sunt, parcă ți se… nu mai ai tragerea aia. Sincer, eram eu pe bancă, am simțit în unele moment. Și nu mint. Când am zis: «De ce suntem, mă, pe locul 1? Că e stadionul…» Jucăm noi ca să venim la un meci, hai să jucăm. Nu e doar despre asta, că mergem să jucăm. E clar, nu am zis niciodată, condițiile sunt bune, îți iei banii la timp, dar, parcă, câteodată vrei și adrenalina aia, sunt și eu acolo, sunt pe primul loc, mă simt fotbalist, mă simt antrenor, sunt la Steaua.

Sloganul ăsta pe care îl spun: «Sunt stelist și la bine și la greu, și nu contează în ce ligă e», cum spun toți cei care sunt suporteri la toate echipele, acum vin doar dacă suntem în Liga 1? Suntem în Liga a 2-a, asta este situația. Pentru toți este un moment. Și noi am putea să spunem, eu și jucătorii: «Nu avem drept de promovare, stăm și noi pe locul 12, că de ce joc dacă n-am drept de promovare? Nu.» Trebuie să-mi fac treaba, dacă sunt la Steaua, să dau tot, pentru că sunt la Steaua. Dar trebuie să înțeleagă toți că nici acești jucători care vin nu pot să vină și să bată pe toți, că nu sunt… Tot jucători de Liga a 2-a sunt, majoritatea”, a comentat Daniel Oprița la Națiunea Stelistă”.

Ediția Națiunea Stelistă cu Daniel Oprița invitat:

https://www.youtube.com/watch?v=FYpwAZZkbOA

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costinel-gugu-si-steaua-au-reziliat-contractul-19256417

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaud-incepe-in-forta-campania-de-achizitii-de-iarna-a-semnat-cu-jucatori-plecati-de-la-steaua-ripensia-concordia-si-unirea-dej-19256521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-ar-fi-vrut-sa-continue-sezonul-cu-acelasi-lot-de-jucatori-insa-ultimele-rezultate-i-au-schimbat-planurile-nu-i-dau-afara-dar-i-am-rugat-sa-fie-oameni-sa-aiba-onoare-si-sa-si-19256395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-si-a-setat-obiectivul-personal-la-final-de-an-atacantul-stelei-vrea-sa-fie-cel-mai-bun-marcator-din-liga-2-sper-sa-fiu-golgheter-sa-inscriu-goluri-sa-ajut-echipa-19256352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-putea-si-mai-bine-steaua-e-ca-si-calificata-in-play-off-dar-horia-iancu-se-astepta-la-ceva-mai-mult-trebuia-sa-avem-un-avans-mai-mare-fata-de-locul-2-dar-am-avut-oscilatii-po-19256291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-a-explicat-consecintele-ordinului-de-asociere-emis-in-favoarea-clubului-steaua-a-anuntat-ce-se-intampla-cu-brandul-si-a-facut-acuzatii-grave-s-au-luat-hotarari-in-minister-ca-19252801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-mare-in-ghencea-actul-prin-care-steaua-se-poate-asocia-si-obtine-dreptul-la-promovare-in-prima-liga-ordinul-emis-de-vasile-dincu-inainte-sa-demisioneze-din-functia-de-ministru-al-apararii-19252048

Marius ANGHEL 16 Dec. 2022, 19:13 Liga 2
Pe aceeași temă