Daniel Oprița, informații despre dreptul de promovare în Liga 1 al Stelei: ”Asta mi s-a spus”. Ce i-a comunicat conducerea

Răzvan STÎNGĂ 16 Nov. 2021, 18:23 Liga 2
Daniel Oprița, informații despre dreptul de promovare în Liga 1 al Stelei: ”Asta mi s-a spus”. Ce i-a comunicat conducerea

Continuă discuțiile legate de dreptul de promovare în Liga 1 pe care Steaua îl poate obține pentru sezonul următor, dacă va veni un investitor privat și va cumpăra pachetul maoritar de acțiuni, iar Daniel Oprița a dat informații legate de demersurile actuale.

Daniel Oprița, despre atragerea unui privat: ”Mi s-a spus și la începutul sezonului, dar și pe parcurs, că se încearcă”

Antrenorul Stelei a afirmat că a primit asigurări că sunt discuții în acest sens. Nu doar la începutul campionatului i s-au dat semnale lui Oprița că se are în vedere acest lucru, ci și pe timpul întregului sezon. În același timp, conducerea nu pune presiune pe echipă în acest moment, pentru anumite realizări din Liga 2, tocmai pentru că o clasare pe locurile promovabile nu o poate duce pe Steaua în Liga 1.

În ciuda acestui aspect, Daniel Oprița nu cedează și nu se mulțumește cu faptul că Steaua se luptă doar pentru salvarea de la retrogradare, dorind o clasare cât mai sus pe locurile de play-off.

Mi s-a spus și la începutul sezonului, dar și pe parcurs, că se încearcă. Noi trebuie să terminăm acum cât mai sus. Mi s-a spus de la bun început că nu e presiune, obiectivul e menținerea în Liga 2. Asta scrie la mine în contract, dar pentru brandul care este Steaua, e clar că nu putem să terminăm jos, trebuie să fim în play-off, să ne batem pentru play-off.

Mi s-a spus că se încearcă (n.r. – atragerea unui privat). Noi vrem să terminăm în primele patru echipe”, a declarat Daniel Oprița, în emisiunea Națiunea Stelistă.

Daniel Oprița: ”Eu sper ca în sezonul următor să avem dreptul de promovare” 

Daniel Oprița a recunoscut că nu îi convine situația, pentru că vrea mereu să obțină rezultate cât mai importante cu echipele pe care le pregătește. A dat exemplul Juventus București, pe care a dus-o în Liga 1 deși nu era presiune din partea conducerii pentru un astfel de obiectiv.

Din sezonul următor e clar că vreau să mă bat pentru ceva. Pe unde am fost, chiar și la Juventus, am vrut să termin pe primul loc. Și la Juventus am promovat din nebunia mea și a jucătorilor, pentru că nu acesta era obiectivul, dar am zis să ajungem acolo și să vedem dacă ne poate opri cineva.

Așa vrem să facem și acum. Eu sper ca în sezonul următor să avem dreptul de promovare”, a mai punctat Daniel Oprița.

Steaua, patru puncte avans deasupra liniei play-off-ului 

Steaua are doar patru puncte avans peste locul 7, Metaloglobus, echipa clasată imediat după ea. Poziția respectivă este prima care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, astfel că se poate spune că pe umerii jucătorilor echipei din Ghencea e o oarecare presiune.

Dacă Steaua va juca următorul meci pe terenul propriu, cu ”U” Cluj, Metaloglobus va evolua împotriva Unirii Slobozia. Runda trecută, ”militarii” au învins FC Hermannstadt cu 1-0 și au produs primul eșec pentru sibieni.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 
Video: AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-se-intareste-daniel-oprita-testeaza-un-mijlocas-care-pe-hartie-da-bine-un-jucator-interesant-in-genul-lui-lyes-houri-antrenorul-vrea-sa-transfere-un-atac-19210071

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-categoric-amicalul-cu-fc-u-craiova-adrian-popa-a-marcat-golul-de-onoare-pentru-militari-in-testul-din-banie-19209888

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-are-un-nou-antrenor-principal-alesul-conducerii-pentru-cel-putin-ultimele-trei-meciuri-ramase-de-disputat-in-2021-si-obiectivul-care-i-a-fost-impus-19210102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-istrate-tras-pe-linie-moarta-la-poli-iasi-motivul-pentru-care-atacantul-imprumutat-de-la-fcsb-n-a-mai-prins-lotul-in-ultimele-patru-etape-19210091

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Nov. 2021, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă