Daniel Oprița încearcă să vadă partea bună după ce Steaua a ratat play-off-ul: ”S-au făcut economii, nu s-au mai plătit bonusurile.” Rămâne sau nu în Ghencea din vară?

Andrei PASCU 22 Mar. 2024, 14:43 Liga 2
Daniel Oprița încearcă să vadă partea bună după ce Steaua a ratat play-off-ul: ”S-au făcut economii, nu s-au mai plătit bonusurile.” Rămâne sau nu în Ghencea din vară?

Steaua a ratat accederea în play-off-ul Ligii 2 în acest sezon, după două stagiuni la rând în care a evoluat în grupa pentru promovare, iar campionatul trecut a fost terminat chiar pe loc direct promovabil din punct de vedere sportiv.

Chiar dacă ”militarii” nu au avut nici atunci drept de promovare, Daniel Oprița i-a dus pe loc de baraj de accedere în prima divizie prima dată (sezonul 2021-2022) și apoi, în vara trecută (sezonul 2022-2023), chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

Daniel Oprița încearcă să vadă partea bună după ce Steaua a ratat play-off-ul

Acum, la câteva zile după ce s-a terminat campionatul regular, iar Steaua a aflat și programul pe care îl va avea în play-out, Daniel Oprița a vorbit despre cum cataloghează acest parcurs din anul fotbalistic în curs, în care nu a mai fost îndeplinit obiectivul trasat la nivel intern.

Antrenorul a încercat să identifice și partea bună a lucrurilor, anume că oricum Steaua ar fi jucat în play-off fără miză, dar și că s-au făcut anumite economii pe parcursul întrecerii, pentru că, potrivit declarațiilor sale, investițiile nu au mai fost la fel de mari până la urmă.

Dacă ar fi mers în play-off, atunci jucătorii ar fi fost plătiți conform bonusurile pe care le au în contracte, ceea ce ar fi fost o cheltuială în plus pentru bugetul conturat în acest sezon.

Nu e un sezon ratat, pentru că și dacă reușeam să ne calificăm în play-off și să ne clasam iar pe unul dintre primele două locuri, nu mergeam nici la baraj, nici nu promovam. Era o dezamăgire, la fel ca în anii trecuți.

Până la urmă, și clubul a mai făcut niște economii, pentru că nu s-au mai plătit niște bonusuri. E clar că ne doream să fim acolo, că avem sau nu drept de promovare, toți steliștii își doresc ca echipa să joace meciuri de play-off”, a spus Daniel Oprița, conform Sport.ro.

”Principalul” nu știe dacă va continua la Steaua din vară

Daniel Oprița s-a gândit la plecare la începutul stagiunii în curs, dar oamenii din conducere l-au anunțat că trebuie să respecte contractul și să rămână, pentru că dreptul de promovare nu va mai fi o problemă. După cum a spus Oprița, au existat unele discuții pe care le-a avut cu conducerea, dar a decis să continue la acel moment.

Antrenorul ajunsese la acord cu o altă formație din Liga 2, căreia nu i-a dat numele, doar că șefii Stelei nu i-au permis să plece liber de contract. Steaua a făcut două sezoane de Liga 2 foarte bune, de când este în această competiție.

Daniel Oprița nu a discutat cu conducerea despre viitorul său

”Principalul” echipei de seniori a clubului din Ghencea a declarat, în nenumărate rânduri, că nu este confortabil cu situația de la Steaua, chiar dacă a fost acuzat, și nu de puține ori, că preferă să rămână la echipă pentru că are ”un loc cald”. Oprița nu știe ce va face din vară, dacă va rămâne sau nu va prelungi contractul și va merge la altă echipă.

Până acum, nu a discutat cu nimeni detalii despre situația sa, dacă va continua din vara anului 2024.

Nu am discutat cu nimeni despre prelungire. A fost dezamăgire, nu m-am gândit la lucrul ăsta, a fost și întreruperea asta, nu am avut stare să mă gândesc la ce va fi pe viitor. Nu pot eu să spun ce va gândi conducerea. Aștept să mă sune și să discutăm despre ce se va întâmpla, ce proiect va fi, ce șanse sunt să se obțină dreptul de promovare, am înțeles că ar fi ceva șanse.

Ar fi important, aș vrea, am luat Steaua din Liga a patra și să o las în SuperLigă ar fi ceva foarte important pentru mine, mi-aș dori acest lucru, sper să se realizeze cât mai repede, chiar din următorul sezon”, a mai spus Daniel Oprița.

Debut în deplasare pentru Steaua

Steaua face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, unde va porni de pe locul 1, cu 28 de puncte, la egalitate cu locul secund, Chindia Târgoviște, dar la trei puncte de locul 3, Concordia Chiajna.

Echipa lui Daniel Oprița va începe play-out-ul pe teren advers, cu Viitorul Pandurii, iar în runda a 2-a va sta. Apoi, în etapa a 3-a, va disputa și primul meci acasă, contra Progresul Spartac.

Clasament Grupa B play-out Liga 2 înainte de start:

  1. Steaua – 28 puncte
  2. Chindia Târgoviște – 28
  3. Concordia Chiajna – 25
  4. CSM Slatina – 25
  5. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 23
  6. CS Tunari – 16
  7. Progresul Spartac – 1

Foto: Steaua București și Mihai Antonio Vasile (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-a-remizat-cu-italia-la-targoviste-19303635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-fost-in-vizita-la-combinatul-siderurgic-din-hunedoara-19303593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-spera-sa-atraga-cat-mai-repede-un-investitor-19303591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-analiza-tintarului-play-off-ului-ligii-2-19303567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-a-incheiat-colaborarea-cu-ceahlaul-19303569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicale-stabilite-de-csm-alexandria-csm-slatina-si-cfc-arges-19303557

Andrei PASCU 22 Mar. 2024, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă