Daniel Oprița, în sfârșit mulțumit după un joc al Stelei, victoria cu Progresul Spartac: ”Cam așa aș vrea să arate echipa.” Cum a comentat prestația lui Chipirliu și Chunchukov

Marius ANGHEL 18 Oct. 2022, 00:26 Liga 2

Steaua și-a făcut meciul ușor cu Progresul Spartac după ce a înscris încă din minutul 9, prin Bogdan Chipirliu, iar mai apoi și-a mărit diferența prin Tsvetelin Chunchukov (33). În partea secundă ritmul a fost slab, jucătorii lui Daniel Oprița nemaifiind atât de interesați să atace, ci mai degrabă să își păstreze avantajul pe tabelă. A avut totuși o bară prin Enceanu, Dincă a fost imbatabil în poartă, iar în prelungiri Bogdan Chipirliu (90+2) a înscris dintr-un penalty obținut de Adrian Ilie.

3-0 s-a terminat jocul desfășurat la Clinceni, în cadruel etapei a 10-a a Ligii 2, iar la final antrenorul Daniel Oprița s-a declarat mulțumit de rezultat, dar și de evoluția jucătorilor săi.

”Un joc, un meci, un rezultat care m-a mulțumit. Am fost o echipă matură. Am și suferit în unele momente, e normal. Suprafața de joc nu este cea mai bună. Am știu să ne adaptăm la această suprafață și ne-am făcut jocul ușor, am marcat repede. În mare sunt mulțumit. Cam așa aș vrea să arate echipa, cu atitudine, cu dăruire. A fost un meci bun.

Urmărim să rămânem în continuare pe primul loc, chiar să ne distanțăm de urmăritoare, pentru că este un campionat foarte strâns. Sunt multe echipe acolo, în față și trebuie să ne asigurăm în primul rând locul de play-off”, a spus Oprița la microfonul DigiSport.

Steaua nu s-a gândit să câștige pentru a-și lua revanșa pentru eliminarea din Cupă

Steaua și Progresul Spartac s-au mai întâlnit până acum de alte trei ori în meciuri oficiale. Primele două jocuri au avut loc în Liga 3, acum două sezoane, când echipa lui Oprița a câștigat de fiecare dată. A fost 4-1 în Ghencea și 2-0 pe teren advers. Însă s-au întâlnit și vara trecută, în Cupa României, când Progresul Spartac, care era în Liga 3 atunci, a produs surpriza și a eliminat Steaua, învingând-o cu scorul de 2-1.

Oprița nu s-a gândit la acest joc de la Clinceni ca a o răzbunare față de acea eliminare din Cupa României suferită acum două veri. ”Nu a fost o revanșă. Aia, cu meciuri din Cupă, se întâmplă. Și Real Madrid a pierdut cu liga a treia, oricine, sau echipe de la noi din Liga 1 au pierdut cu echipe din Liga 3. Se întâmplă. Și acolo a fost o suprafață care nu ne-a avantajat. Nu avem de ce să ne luăm revanșa, pentru că și noi, în Liga a 3-a, am câștigat de două ori.
A fost un meci, nu a fost ușor, cu o echipă cu jucători care vor să se afirme, care au atitudine. Bine că am luat cele trei puncte”, a declarat Oprița.

Chipirliu, ”un marcator”, Chunchukov, ”ceea ce trebuie”

Pentru al treilea meci consecutiv, printre marcatorii Stelei s-au aflat Bogdan Chipirliu și Tsvetelin Chunchukov. Dacă Chipirliu a înscrie de fiecare dată câte două goluri, bulgaria a punctat câte o dată. Însă ambii au fost lăudați de antrenor, în special Chunchukov.

”Chipirliu este un marcator, atunci când vrea el să joace așa cum trebuie, așa cum îi spun de fiecare dată, reușește să facă lucruri bune. E un marcator.
Sunt bucuros și pentru Chunchukov, pentru că este la al treilea meci consecutiv în care înscrie și trebuie să prindă și el încredere. Astăzi a făcut un joc bun. În afară de gol, e un jucător de care aveam mare nevoie pe suprafața asta, un jucător care să se bată la mingiile lungi, să țină de mingie. A fost ceea ce trebuie”, a spus antrenorul Stelei.

Steaua în meciul cu Progresul Spartac: Dincă – St. Drăghici (Dr. Gheorghe 81′), Gugu, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (cpt.), Măd. Mihăescu (Bărbulescu 46′), Enceanu (Balgiu 85′), Bodișteanu (D. Oroian 62′) – Chipirliu, Chunchukov (Șt. Pacionel 81′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Bustea, Trică.

Urmează meciul cu SC Oțelul: ”Dacă ne dorim, băgăm piciorul, nu cred că avem probleme”

Cu această nouă victorie, a treia consecutivă, Steaua și-a egalat cealaltă serie de trei victorii la rând reușită în acest sezon, despărțite de egalul de la Râmnicu Vâlcea cu Șelimbăr, a acumulat un total de 23 de puncte și se menține pentru a doua etapă la rând pe locul 1 în Liga 2.

În etapa a 11-a, echipa din Ghencea are meci marți, 25 octombrie, de la ora 17:00, pe teren propriu cu SC Oțelul Galați, clasata pe locul 2, cu două puncte mai puțin. Va fi un joc greu pentru Steaua, în care își pune la bătaie inclusiv prima poziție în clasament.

”E un meci important, dar toate sunt. Și acesta a fost. Trebuie să le luăm pe rând. Urmează meciul cu Oțelul pe care, normal, trebuie să-l câștigăm. Nu a fost ușor, dar, dacă suntem cum am fost astăzi și ne dorim, băgăm piciorul, nu cred că avem probleme. La momentul ăsta, am înțeles că este suspendată decizia federației și putem să jucăm. Până la meciul de marți se mai pot întâmpla multe. La momentul ăsta, suntem în Ghencea, dar vedem”, e de părere Daniel Oprița.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 10-a

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-steaua-se-joaca-de-la-ora-1600-echipa-lui-oprita-revine-pe-primul-loc-in-liga-2-daca-nu-pierde-19249775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-s-a-declarat-surprins-placut-de-jucatorii-sai-dupa-victoria-cu-concordia-antrenorul-otelului-nu-e-interesat-ca-o-parte-a-publicului-e-nemultumita-la-final-19249908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

Marius ANGHEL 18 Oct. 2022, 00:26 Liga 2
Pe aceeași temă