Daniel Oprița, foarte supărat după ce Steaua a luat bătaie de la Poli: ”Ar trebui și ei, pentru mine, să aibă mai mult respect.” Schimbările făcute au ”dereglat jocul”, printre fotbaliștii introduși fiind și Adi Popa

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 16:33 Liga 2

Steaua a avut 1-0 la pauză la Timișoara, dar Poli a întors scorul în repriza a doua și s-a impus cu 2-1, în meciul din etapa a 15-a a Ligii 2. Roș-albaștrii rămân pe locul 6, de care se apropie însă mai multe echipe, iar Daniel Oprița nu și-a ascuns supărarea după partidă.

Antrenorul Stelei a reproșat greșelile echipei de la goluri și a precizat că ar vrea mai multă dăruire de la Bărbulescu și compania construită de el.

  • Rareș Enceanu a marcat în minutul 29 pentru Steaua, iar Octavian Ursu (82′) și Ioan Mera (88′) au întors rezultatul în favoarea Politehnicii.

Steaua pierde avantajul, dar nu are puterea să revină

Oprița a spus că Steaua nu a avut forța să revină în alte meciuri când a fost condusă, dar a mai pierdut avantajul, ceea ce arată că forța mentală e un capitol deficitar.

”Noi când conducem putem fi întorși, noi dacă suntem conduși, nu mai putem întoarce. Asta arată… nu știu… Să fii puternic, să crezi, să te bați în orice situație, și dacă ai luat gol. Noi după ce am luat nu am putut să mai ținem nici să scoatem un punct. Sunt supărat. Cu cei cu care am făcut schimbările s-a dereglat jocul (n.r. – i-a introdus pe Adi Popa, Călințaru, Zătreanu și Băjenaru). Totuși, am zis că jucători cu experiență, să mai ținem de minge, să îi oprim să nu mai vină peste noi. Am greșit la primul gol, și la golul doi, am scăpat din marcaj la o fază fixă, unde știam că sunt periculoși. Iar la primul gol, acea greșeală, în loc să bage minge lungă, Ilie bagă mingea scurt, pierde, Călințaru își pierde adversarul din marcaj. E dureros!”, a spus antrenorul Stelei.

  • Steaua în meciul cu Poli Timișoara: Bălbărău – D. Oroian (Zătreanu 78′), Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan, Enceanu (Băjenaru 85′), Șt. Pacionel, Val. Bărbulescu (cpt.), Huiban (Ad. Popa 64′) – Buhăescu (Călințaru 78′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ov. Morariu, Gherghiceanu, Al. Zaharia, Em. Pacionel.

Nou-promovata, în scădere de formă

Steaua a început bine primul sezon în Liga 2, dar nu a mai jucat grozav acum, pe final de toamnă. Întrebat dacă echipa e în scădere de formă, Oprița a spus că poate un aspect de luat în seamă e și programul echipei.

”Se poate spune și așa, se poate orice când nu câștigi. Poate pe finalul acesta am dat de echipe mai bune și ne-am arătat și noi limitele. Nu am ce măsuri să iau la momentul acesta. Mai avem un meci cu Buzăul, pe care trebuie să-l câștigăm. Și aici ne-am dorti, am bătut atâta drum. Dacă pierdem în zece minute, nu putem nici măcar să luăm un punct”, a mai spus Oprița.

Reproșează că elevii săi sunt prea relaxați

Steaua nu are drept de promovare în Liga 1. Întrebat dacă și acest aspect afectează motivația echipei sale, Daniel Oprița a punctat că poate fotbaliștii au o viață prea ușoară, și uită să mai pună osul.

”Nu știu dacă este. Probabil că unii sunt relaxați, liniștiți. Treburile sunt bune, salariile la zi. Condiții bune de pregătire, au tot ce le trebuie și când trebuie să lupți să bagi piciorul e mai greu. Îmi pare rău că ar trebui să aibă și ei pentru mine mai mult repect și să tragă mai mult. Sunt toți jucători pe care eu i-am adus și aș vrea să facă mai multe Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat astăzi. Când pierzi așa un joc, nu e în regulă”, a conchis stelistul.

  • Steaua a suferit al doilea eșec consecutiv, după ce runda trecută a pierdut acasă cu ”U” Cluj (scor 0-1), serie pe care nu a mai avut-o în acest sezon.

Steaua tremură pentru play-off

Steaua putea profita în această etapă de pașii greșiți făcuți de toate echipele aflate sub ea și care îi amenință locul de play-off, însă nu a făcut-o.

Echipa ”militară” se menține pe locul 6, cu 25 de puncte, la doar două sau trei puncte față de FK Csikszereda, Metaloglobus și CS Comunal Șelimbăr, iar în ultima etapă din 2021 va juca acasă cu FC Buzău (locul 5, 28 puncte), la 4 decembrie, ora 12:30.

În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, Steaua urmează să aibă meciuri cu Unirea Constanța (deplasare), Poli Iași (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă