Gazonul e de vină că Steaua nu câștigă în Ghencea! Daniel Oprița și-ar fi dorit mai mulți spectatori la jocul cu FCU Craiova: ”Păcat pentru un asemenea duel”

Marius ANGHEL 03 Sep. 2024, 13:28 Liga 2

Steaua nu a reușit nici în a treia partidă desfășurată pe teren propriu în acest sezon de Liga 2 să obțină victoria. A înregistrat numai remize, trei la număr.

După 0-0 cu Campionii FC Argeș, 2-2 cu ACSM Reșița, trupa lui Daniel Oprița a terminat la egalitate, fără gol, și întâlnirea cu FCU Craiova (scor 0-0), din etapa a 5-a a sezonului regular.

După joc, Oprița a pus rezultatul pe seama stării gazonului și a regretat că nu au fost mai mulți spectatori la joc.

Steaua a remizat cu FCU Craiova și are numai egaluri pe teren propriu, în acest sezon de Liga 2

Steaua a dominat destul de autoritar începutul de meci contra FCU Craiova, luni după-amiază, însă nu a reușit să înscrie la ocaziile pe care și le-a creat. Dani Iglesias (10) a avut primul șut periculos, iar Chipirliu (13) nu a putut trimite în plasă, cu capul, din 6 metri. De partea cealaltă, cea mai mare ocazie a avut-o Abbey (28), însă și-a preluat prea mult mingea când a scăpat singur cu Frănculescu și portarul l-a blocat.

În partea a doua a jocului, FCU Craiova a fost mai insistentă cu atacurile, mai ales ce timpul trecea, însă incursiunile lui Sidibe și centrările în fața porții l-au adus pe Claudiu Bălan (ambele în minutul 67) în ipostaza să rateze de fiecare dată intervenția decisivă asupra balonului, în careul mic. Adi Popa (72 – foto) a ajuns și el la finalizare, dar a lovit greșit mingea din 6 metri, în încercarea unei banale lovituri cu latul, iar în prelungiri Nacho Heras (90+4) ar fi putut scăpa periculos spre poartă, a și scăpat, însă arbitrul a dictat fault pentru a-i arăta cartonașul galben lui Dragoș Albu, de parcă apoi nu ar fi putut să i-l arate.

”Dacă ne luăm după prima repriză, eu zic că Steaua merita mai mult. Am făcut presing avansat, am încercat să le luăm mingea cât mai repede și să înscriem cât mai repede”, a spus, după joc, Daniel Oprița, citat de DigiSport.

Gazonul, bată-l vina! Daniel Oprița: ”E destul de greu să joci pe un asemenea teren”

Când rezultatul dorit nu-ți iese, alibiurile sunt scoase rapid în față, iar Daniel Oprița este unul dintre cei care nu se sfiesc să apeleze la ele. De parcă adversarul n-ar fi evoluat pe același teren sau el nu ar fi avut jucători creativi, care țin mingea jos și preferă un joc combinativ, antrenorul Stelei a dat vina și pe starea gazonului din Ghencea.

  • FCSB și-a desfășurat mai multe jocuri în ultimul timp pe stadionul Steaua, inclusiv joia trecută, când a trecut cu 1-0 de austriecii de la LASK Linz, pe același gazon afectat.

”E destul de greu să joci pe un asemenea teren (n.r. se referă la starea gazonului). Nu am reușit să dăm gol repede și a intervenit oboseala. Nu e ușor să faci timp de 45 de minute presingul pe care l-am făcut noi.

Ne trebuia un gazon mai bun. S-au jucat multe meciuri… Plus vremea care a fost. Probabil că trebuie schimbat, dar nu cred că este timp. Urmează să joace echipa națională și trebuie să jucăm și noi pe el. Asta e situația. Trebuie să acceptăm și să ne adaptăm”, a declarat Oprița, care și-ar fi dorit mai mult de 2.800 de spectatori în tribune, câți au fost la jocul cu FCU Craiova, o echipă care în acest început de sezon nu a mai avut parte de susținerea Peluzei Sud 1997: ”Păcat nu a fost mai multă lume la meci, pentru un asemenea duel. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători buni. Acum nu mai luăm goluri, dar nici nu mai dăm.”

Steaua, în egalul cu FCU Craiova: Frănculescu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Kereki, Ad. Ilie – Dav. Păcuraru (Dav. Matei 63′), Dani Iglesias (Ad. Pop 77′), Rober Sierra, Răsdan (Nedelea 63′) – Ad. Popa (Dane 77′), Chipirliu (Nacho Heras 70′). Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Maeschi, Beța, A. Raicu.

Steaua, pe locul 5 în Liga 2. Urmează meciul cu CSM Focșani, peste două săptămâni

Steaua are 9 puncte acumulate în cinci etape și a urcat pe locul 5, egalând Metaloglobus, care are un golaveraj superior, 10-8 față de 4-2.

Campionatul Ligii 2 ia pauză un weekend, pe perioada acțiunilor echipelor naționale, iar în etapa următoare, a 6-a, Steaua joacă tot acasă, contra CSM Focșani, echipă nou-promovată care vine după un 0-1 acasă cu CSC Dumbrăvița. Echipa din Vracea ocupă locul 18, cu 3 puncte acumulate în cinci partide.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 5 Liga 2, ediția 2024-2025

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 03 Sep. 2024, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă