Daniel Oprița crede în victoria Stelei cu FC Hermannstadt! Pe ce se bazează, deși doi jucători importanți sunt incerți

Andrei PASCU 14 Apr. 2022, 20:29 Liga 2
Daniel Oprița crede în victoria Stelei cu FC Hermannstadt! Pe ce se bazează, deși doi jucători importanți sunt incerți

Daniel Oprița e prudent înaintea duelului cu FC Hermannstadt, din Ghencea, din etapa a 5-a a play-off-ului din Liga 2. Chiar dacă jocurile trecute, în ciuda scorurilor, l-au mulțumit pe antrenor din perspectiva imaginii în sine, Oprița consideră că FC Hermannstadt va vrea, la rândul ei, să câștige disputa de duminică.

Daniel Oprița, analiza partidei Steaua – FC Hermannstadt: ”O să fie un meci echilibrat”

În cazul unui alt rezultat decât victoria, FC Hermannstadt poate pierde locul 2 în play-off, lucru remarcat și de Daniel Oprița la conferința de presă. Astfel, din intuiția antrenorului, jocul va fi unul deschis, pentru că și Steaua vrea cele trei puncte.

”Militarii” vor să micșoreze diferența față de FC Hermannstadt, dar un succes îi poate face și mai siguri de locul 4 în play-off.

O să fie un meci echilibrat, cum au fost toate până acum. E o echipă bună, o echipă care are jucători cu experiență, cu calitate, foarte buni pe faza de atac. Atacanți cu experiență, o echipă căreia îi place jocul ofensiv. Nu o să fie ușor, dar vom juca acasă și sper să câștigăm.

Cred că va veni la noi să joace, să câștige, pentru că dacă nu va câștiga va coborî sub Cluj. Eu cred că Hermannstadt va veni să câștige cu noi, asta e părerea mea.

(N.r. – Dacă o victorie ar asigura Stelei locul 4) Nu cred că ar închide lupta, depinde și de ce face Chiajna. Ar fi important să câștigăm, următoarele două meciuri, am lua o opțiune serioasă pentru locul 4 și chiar și pentru locul 3.

Sper ca suporterii să vină la stadion, am jucat bine chiar dacă nu am câștigat meciurile trecute. Noi jucăm și pentru spectatori și am demonstrat că vrem să jucăm fotbal. Ne interesează și rezultatul, dar vrem să arătăm și bine. Sper ca fanii să vină la fel cum au venit la meciul cu Petrolul”, a declarat Daniel Oprița la conferința de presă, după care a vorbit și de atmosfera de la nivelul vestiarului.

Atmosferă bună la Steaua, în ciuda ultimelor rezultate

Chiar dacă Steaua a luat un singur punct în ultimele două etape din Liga 2, atmosfera e una bună în vestiar, potrivit lui Daniel Oprița. Jocul prestat de Steaua l-a mulțumit și pe el, dar și pe jucători și pe fani. Astfel, duelul cu FC Hermannstadt va fi abordat cu încrederea la cote înalte.

Atmosfera e destul de bună, chiar dacă în ultimele meciuri am luat doar un punct. Prestațiile avute m-au mulțumit, am avut evoluții bune. Asta le-am și spun băieților, că am luat doar un punct, dar că am jucat bine. Am avut și distanțe mari de parcurs, am fost la Cluj, apoi am mers la Slobozia. Au fost puține zile între meciuri, așa că nu a fost ușor.

Se putea să venim cu cel puțin două puncte, puteam face un egal și la Cluj, cred că așa era în regulă.

(N.r. – Despre faptul că Steaua nu a marcat în ultimele două meciuri)  S-a avut grijă să nu mai marcăm, jucătorul nostru de gol s-a accidentat la Cluj și se pare că ne-a lipsit. Chiar dacă și ceilalți jucători și-au făcut datoria, Chipirliu are simțul porții și ne-a lipsit. S-ar putea să lipsească și la meciul cu Hermannstadt, vom vedea zilele astea dacă va putea juca”, a adăugat Oprița.

Steaua nu știe dacă va miza pe Remus Chipirliu și Valentin Bărbulescu în partida cu FC Hermannstadt

Problema e că Steaua are șanse destul de mici să mizeze pe doi dintre oamenii de bază din acest sezon, Remus Chipirliu și Valentin Bărbulescu. Cei doi au probleme medicale, iar până la momentul în care a fost ținută conferința, joi la ora prânzului, nu s-au pregătit normal, cu echipa.

Daniel Oprița va afla în ultimul moment premergător jocului cu FC Hermannstadt dacă poate miza pe Chipirliu și Bărbulescu.

Șansele sunt destul de mici. Nu s-au antrenat până acum, fac separat, dar vom vedea dacă vom putea miza pe cel puțin unul dintre ei”, a comentat Oprița.

Darius Oroian: ”Vreau să le mulțumesc colegilor și staffului că au încredere în mine”

Darius Oroian, unul dintre tinerii de bază ai lui Daniel Oprița în acest sezon, a analizat și el duelul cu FC Hermannstadt. A subliniat la rândul său importanța unui succes cu sibienii. Din perspectivă individuală, jucătorul de 18 ani speră să facă un meci solid.

Cu siguranță va fi un meci greu. Din punctul meu de vedere noi vom ieși la joc, vom încerca să facem spectacol.

(N.r. – Despre meciurile în care a fost integralist în acest sezon) Acest lucru nu poate decât să mă bucure. Vreau să le mulțumesc colegilor și staffului că au încredere în mine. Sper să le arăt că merit încrederea și sper să fac evoluții din ce în ce  mai bune.

E un sentiment plăcut pentru mine că joc pentru Steaua, cu oameni în tribune. E un lucru foarte, foarte frumos”, a spus Oroian.

Steaua, locul 4 în play-off-ul Ligii 2

Pe locul 4 e Steaua în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte, cu șase mai puțin decât echipa de deasupra, ”U” Cluj, și cu două peste locul 5, Concordia Chiajna. ”Militarii” vor întâlni FC Hermannstadt în runda următoare din grupa pentru campionat, în Ghencea, duminică de la ora 17:30.

În sezonul regular, la Mediaș, Steaua a câștigat la limită partida cu formația lui Marius Măldărășanu, scor 1-0.

Foto și video: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/faliment-la-fc-hermannstadt-anunt-ingrijorator-in-privinta-situatiei-clubului-19227312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-iesenii-au-talent-costel-enache-si-a-urcat-elevii-pe-scena-ateneului-national-motivul-actiunii-neobisnuite-a-clubului-politehnica-19227314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-un-antrenor-curtat-dupa-plecarea-de-la-fk-miercurea-ciuc-ce-echipe-l-au-cautat-si-conditiile-in-care-accepta-urmatoarea-experienta-in-cateva-etape-ce-pot-face-e-imposibil-19227296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ovidiu-mihalache-primul-interviu-dupa-ce-s-a-lasat-de-fotbal-motivul-real-pentru-care-s-a-despartit-de-poli-iasi-momentele-memorabile-din-cariera-sa-si-din-copou-si-marele-regret-19227242

 

Andrei PASCU 14 Apr. 2022, 20:29 Liga 2
Pe aceeași temă