Daniel Oprița, analiza derby-ului dintre Petrolul și Steaua: ”Orice meci aștept cu nerăbdare, dar acum e diferit”. Plusul echipei sale și plusul ploieștenilor

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2021, 16:37 Liga 2
Daniel Oprița, analiza derby-ului dintre Petrolul și Steaua: ”Orice meci aștept cu nerăbdare, dar acum e diferit”.  Plusul echipei sale și plusul ploieștenilor

Daniel Oprița a susținut conferința de presă premergătoare partidei Stelei cu Petrolul, din etapa a 11-a a Ligii a 2-a, de pe Stadionul ”Ilie Oană”. Antrenorul bucureștenilor se așteaptă la un meci complicat, mai ales că a analizat adversara și consideră că nu degeaba se află pe locul 1 în clasament.

Daniel Oprița: ”Sper să fie frumos și în tribune, și pe teren, iar cei mai buni să câștige. Sper să fim noi aceia!” 

Oprița aștepta un astfel de meci, cu o echipă de tradiție. Își dorea de ceva timp să simtă aerul unui derby, iar momentul a venit. Partida se joacă la Ploiești, dar antrenorul Stelei a avut un mesaj pentru suporterii echipei sale, să vină într-un număr cât mai mare pe ”Ilie Oană”.

Referitor la meci în sine, e convins că Petrolul va da totul pentru un nou succes, lăudând evoluțiile adversarilor, dar și pe antrenorul Nicolae Constantin. Oprița e sigur că ”principalul” ploieștenilor a făcut echipa să joace de o manieră promițătoare și a dus-o într-un punct în care speră cu șanse reale la promovarea în Liga 1.

Orice meci aștept cu nerăbdare, dar cu Petrolul e un derby. O echipă de tradiție, e vorba de rivalitatea cu Steaua, cu suporteri pentru ambele cluburi. Are și Petrolul suporteri pătimași, sunt câteva echipe de tradiție în Liga 2, cu suporteri, așa că o să fie un meci frumos. Sper să fie frumos și în tribune, și pe teren, iar cei mai buni să câștige. Sper să fim noi aceia!

Avem nevoie de suporteri să ne încurajeze, să fie alături de noi, pentru că în ultimele meciuri s-a simțit lipsa lor. Și la ultimul meci a fost așa. Dacă erau în peluză, poate puneau presiune pe cei de la Astra, mai încurajau jucătorii și poate marcam al doilea gol. E bine pentru spectacol să fie ei în tribune. E un derby, ar fi frumos să fie la meci.

(N. r. – E corectă poziția ocupată de Petrolul?) Da, clar! Și după joc, și după rezultatele pe care le-a avut, maniera în care a câștigat. Au fost meciuri în care a câștigat la scor, se pare că a găsit rețeta câștigătoare, după multe căutări. Încearcă de ceva ani să promoveze, eu zic că au găsit un antrenor potrivit, cred că acolo este câștigul. Chiar dacă nu a antrenat la foarte multe echipe, unde a fost a avut rezultate și echipele au arătat bine. E un câștig pentru Petrolul, e și ploieștean”, a spus Daniel Oprița la conferința de presă.

Daniel Oprița: ”Ambiția noastră e să scoatem cât mai mult, să prindem primele șase locuri”

Steaua vrea în play-off-ul de promovare, chiar dacă nu poate urca în Liga 1. Deși pare favorită clară la primele șase poziții, Daniel Oprița taie din acest elan unor susținători, considerând că în a doua parte a sezonului regular se poate întâmpla orice, iar echipe precum Metaloglobus, Poli Iași și Unirea Slobozia pot face surprize.

Pot apărea surprize, se duce lupta până în ultima etapă. Nu e diferență mare, între noi și Metaloglobus sunt cinci puncte. Orice se poate întâmpla, e și Slobozia acolo. Și echipele celelalte, Csikszereda, Iași au șanse. Sunt meciuri care urmează între primele șase, se pot pierde puncte. Noi sperăm să putem să ținem pasul și să prindem locul de play-off.

Obiectivul nostru acesta este. Obiectivul real, ca nou-promovată, e să formăm o echipă pentru sezonul următor și să ne meținem în Liga 2. Însă, ambiția noastră e să scoatem cât mai mult, să prindem primele șase locuri, iar acolo se poate întâmpla orice”, a punctat Daniel Oprița.

Daniel Oprița, analiza golgheterului Remus Chipirliu

Remus Chipirliu, cel mai în formă jucător al Stelei, a fost analizat individual de Daniel Oprița. Antrenorul a declarat, însă, că are anumite probleme cu acesta, fiind genul de fotbalist capricios în anumite privințe.

Oprița și-a asumat acest aspect în momentul în care l-a adus, pentru că era conștient de faptul că va marca multe goluri. Asta s-a și întâmplat, Chipirliu marcând până acum de nouă ori în Liga 2, în opt partide.

E mai capricios, dar îl înțeleg, știu când să las, el când să lase, pentru că se mai repede. Trebuie să iei de la jucător tot ce e mai bun, să dea randament. Am spus-o de multe ori, de când a venit, e și un jucător de moral, un jucător sufletist, care pune la suflet orice. A avut nevoie de ajutor, l-am ajutat, dar și el s-a ajutat, singur.

A fost puternic, știam ce va face, când începe să înscrie e greu să îl oprească cineva și acum, în acest campionat, a dat puține goluri, pentru că mai putea să dea. Putea să mai dea patru-cinci goluri la situațiile pe care le-a avut. Asta îi spun mereu, să dea cât mai multe goluri, la final se contabilizează”, a mai declarat Oprița.

Valentin Bărbulescu: ”Cheia meciului trebuie să fie la noi. Determinarea și dorința de a lua cele trei puncte” 

Valentin Bărbulescu, căpitanul Stelei, încearcă să își motiveze colegii înaintea partidei cu Petrolul. E convins că valoarea e apropiată între cele două echipe, iar diferența se va face la capitolul determinare. În plus, Bărbulescu îi așteaptă și pe fani pe ”Ilie Oană”.

Cheia meciului trebuie să fie la noi. Determinarea și dorința de a lua cele trei puncte. Așa cum a spus și Daniel, e un meci de tradiție, două echipe bune ale ligii. Sperăm să facem un meci bun și noi, și ei, să fie plăcut. Cei mai buni să câștige!

Când joci împotriva unei echipe pentru care ai evoluat, ai dorința de a demonstra de obicei, dar nu am nimic de demonstrat, pentru că am fost acum 10 ani acolo. Mi-am făcut treaba, am promovat, nu am nimic de demonstrat. Va fi o ambiție că jucăm cu echipa de pe primul loc.

(N.r. – Mesaj pentru suporteri) Să aibă încredere în noi, să ne susțină și îi așteptăm în număr cât mai mare. Avem nevoie de ajutorul lor!”, a precizat Valentin Bărbulescu.

Petrolul – Steaua se joacă joi de la ora 19:30 și va fi în format live-text pe Liga2.ro. Ploieștenii sunt pe locul 1 în clasament, cu 27 de puncte, în timp ce formația din Ghencea e pe 5, cu 21 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică și Flaviu Buboi/ Sport Pictures 
Video: Steaua 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ploiestiul-fierbe-in-asteptarea-derby-ului-cu-steaua-nae-constantin-e-zen-pentru-mine-e-un-meci-de-trei-puncte-dar-dam-totul-pentru-fani-anal-19206098

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-miscarea-de-marketing-prin-care-petrolul-transforma-derby-ul-cu-steaua-intr-o-adevarata-sarbatoare-cum-celebreaza-55-de-ani-de-la-victoria-cu-liverpool-19206059

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-tribuna-in-fruntea-clubului-un-suporter-a-ajuns-presedinte-la-u-cluj-19206077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-a-fost-reconfirmat-ca-antrenor-la-fc-brasov-si-are-credit-total-din-partea-sefilor-dupa-umilinta-cu-petrolul-limoniu-cere-selectie-la-sange-19206063

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2021, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă