Interesul poartă fesul, să plouă cu bani publici! Daniel Oprescu susține schimbarea Legii Sportului, CSM Slatina fiind printre echipele fără drept de promovare: ”Trebuie umblat la lege, este foarte simplu”

Andrei PASCU 26 Sep. 2023, 16:50 Liga 2

Opt echipe din cele 20 participante în acest sezon de Liga 2, 2023-2024, nu au drept de promovare în SuperLiga României, iar una dintre ele este CSM Slatina, o formație cu un parcurs destul de bun până acum, pe locul 9 după șapte etape, cu numai o înfrângere în cont.

Daniel Oprescu, antrenorul clubului din Olt, a vorbit, la finalul partidei cu Steaua, de luni seară, scor 1-1, și despre ce înseamnă o astfel de situație pentru jucătorii și stafful tehnic de la o formație aflată în acest context, în condițiile în care CSM Slatina e la egalitate cu locul 6, Chindia Târgoviște, ultima poziție care duce în play-off-ul de promovare.

Daniel Oprescu, antrenorul echipei CSM Slatina, susținător al schimbării Legii Sportului

Antrenorul Slatinei, așa cum era de așteptat, a apărat modul în care sunt organizate cluburile care sunt în situația celui pe care îl reprezintă, anume că este susținătorul ideii că Legea Sportului trebuie schimbată, iar echipele de drept public să poată evolua în SuperLigă.

Argumentul găsit de Daniel Oprescu este acela că, deja, în Liga 2 sunt foarte multe cluburi aflate în această situație, iar în play-off ar putea intra multe dintre ele. Până acum, cel mai simplu exemplu, din anii trecuți, este cel al Stelei, în ultimele două sezoane pe loc de baraj pentru accederea în prima ligă, dar și de promovare directă. Cu toate acestea, continuă să evolueze în Liga 2, de situația sa profitând Concordia Chiajna, respectiv SC Oțelul Galați și Gloria Buzău.

De partea cealaltă, contraargumentul celor care se află la cluburi private este acela că nu se pot compara cu echipele finanțate exclusiv din bani publici. Sunt însă și multe cluburi de drept privat care trăiesc tot din bani publici, însă forma lor de organizare le permite promovarea. De exemplu, din Liga 2, CFC Argeș, Chindia, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, CS Mioveni sau Unirea Slobozia sunt în această situație, absorb mulți bani publici, însă arată cu degetul către cluburile publice.

Daniel Oprescu, antrenor CSM Slatina: ”Ar trebui umblat la lege, este foarte simplu!”

Daniel Oprescu nu își face griji că jucătorii săi ar putea să nu evolueze la potențial maxim în viitoarele etape, dacă retrogradarea nu va mai fi o problemă, chiar dacă CSM Slatina nu are drept de promovare.

Nu trebuie să ne apese faptul că nu avem drept de promovare, sunt fotbaliști profesioniști aici, plătiți, au contracte. În momentul în care au venit, știau la ce să se aștepte, că nu e drept de promovare.

Discuția e amplă aici, în privința echipelor fără drept de promovare. Din punctul meu de vedere, tocmai pentru că sunt atât de multe echipe fără drept de promovare, ar trebui umblat la lege, este foarte simplu!

De ce suntem de vină… regulile astea sunt. Noi (n.r. – CSM Slatina) nu avem bugetul echipelor din Liga 2, avem al treilea sau al patrulea buget din coadă și asta trebuie reținut. Sunt condiții de logistică, bază materială, infrastructură, terenuri, cred că în primele cinci din Liga 1, dar dacă ne referim la fondul salarial, cred că suntem al treilea sau al patrulea club din coada Ligii 2.

Asta nu înseamnă că suntem nemulțumiți. Am văzut dezbaterile și discuțiile pentru proiectul de lege. Mi se pare normal să nu dai un salariu mai mare de 6.000 de euro… Bine, noi nu suntem nici la jumătate, așa că nu avem nimic de comentat din punctul acesta de vedere”, a spus Daniel Oprescu la finalul partidei cu Steaua, la microfonul Digi Sport.

CSM Slatina, 10 puncte după șapte etape de Liga 2

Clubul din Slatina are 10 puncte și se situează pe locul 9 în Liga 2 după șapte etape, la egalitate cu Chindia Târgoviște, ACSM Ceahlăul, Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Viitorul Pandurii. În următoarea rundă de Liga 2, a 8-a, echipa lui Daniel Oprescu are meci sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Concordia Chiajna, ocupanta locului 12, cu 8 puncte.

În acest moment, CSM Slatina are trei rezultate pozitive la rând, 1-0 cu CSM Alexandria, 0-0 cu CSC Șelimbăr și 1-1 cu Steaua.

  • Echipele fără drept de promovare care joacă în Liga 2 sunt: CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara, CSC Dumbrăvița, CSM Slatina, Steaua, CSM Reșița, CSM Alexandria și CS Tunari. Primele trei sunt pe poziții calificabile în play-off-ul de promovare.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-concluzii-dupa-steaua-csm-slatina-1-1-19286259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-matei-a-scapat-steaua-de-esec-in-fata-slatinei-mai-mult-plang-decat-rad-sunt-dezamagit-de-jocul-echipei-si-ca-nu-am-obtinut-decat-un-punct-19286264

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-pecica-vrea-sa-strice-calculele-hartiei-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286322

https://liga2.prosport.ro/liga-4/toate-meciurile-din-liga-4-caras-severin-sunt-transmise-in-direct-19286313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-schimbat-antrenorul-alin-pinzaru-in-locul-lui-stefan-odoroaba-19286293

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-cu-gandul-la-debutul-in-cupa-romaniei-contra-u-cluj-19286306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-csm-slatina-joaca-in-meciul-de-incheiere-al-etapei-7-din-liga-2-19286139

Andrei PASCU 26 Sep. 2023, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă