Daniel Oprescu, darnic cu laudele după jocul cu FC Bihor, deși Slatina n-a câștigat: ”Sunt şi momente când efectiv mingea nu intră în poartă”

Andrei PASCU 27 Oct. 2024, 12:38 Liga 2

CSM Slatina a ajuns la o serie de trei meciuri la rând fără victorie în Liga 2. După ce a avut un parcurs cu trei meciuri la rând fără victorie în toate competițiile, trupa lui Daniel Oprescu ajunsese la trei dueluri în care nu a cedat și strânsese șapte puncte (două victorii și un egal). Apoi, weekendul trecut, a venit eșecul de pe terenul Focșaniului, scor 0-1.

De această dată, sâmbătă, 26 octombrie, în partida din etapa a 11-a din Liga 2, CSM Slatina a remizat, pe teren propriu, contra celor de la FC Bihor, scor 0-0. Cu toate acestea, Daniel Oprescu a avut un discurs laudativ la adresa jucătorilor săi, mulțumit fiind de evoluțiile acestora.

Daniel Oprescu a vorbit laudativ la adresa jucătorilor după CSM Slatina – FC Bihor, scor 0-0

Prima repriză a partidei cu FC Bihor Oradea a fost, cu trecerea timpului, la controlul formației lui Oprescu. Fotbaliștii săi au forțat, au fost tot mai periculoși în atac, iar acest aspect a fost remarcat, în special, datorită cornerelor de care a beneficiat, la finalul partidei fiind consemnate, după cum a spus antrenorul oltenilor, de cele 17 lovituri de colț de care a beneficiat!

În partea secundă, CSM Slatina a încercat să preseze și mai mult, a fost echipa care a încercat, dar nu a reușit să marcheze și a remizat în duelul cu trupa lui Gustavo Aragolaza, cu o echipă care își propune salvarea de la retrogradare și menținerea în Liga 2, fiind una dintre nou-promovatele din Liga 3.

  • CSM Slatina, în partida cu FC Bihor Oradea: P. Toroc – I. Mitran, Gherghe, Bărăitaru, C. Toma – D. Toma – Trașcu, Doman (cpt.)(Mihaiu 61′), C-tin. Radu (Leață 68′) – Kayondo (Trică 81′), Golofca (D. Dragu 81′). Rezerve neutilizate: Micu – Riza, Dav. Savu, Năstăsie, M. Cristea.

Antrenorul Slatinei, concluzii: ”Există amărăciunea că nu am câştigat”

Daniel Oprescu a declarat că Slatina a evoluat pe placul său, având șanse de gol, iar atitudinea fotbaliștilor a fost așa cum își dorea. Doar golul a lipsit formației sale, dar în timpul duelului s-a agitat foarte mult la marginea terenului, încercând să rezolve din indicații anumite sincope apărute la finalizare.

Există o amărăciune că nu am reuşit să câştigăm, dar nu sunt supărat, pentru că băieţii au jucat bine astăzi. Practic, am dominat adversarul de la un capăt la altul, aşa cum aţi remarcat numărul de cornere, 17 la 0, spune foarte multe. Ne-am creat multe situaţii, am avut şi bară, mingea scoasă de pe linia porţii, sunt şi momente când efectiv mingea nu intră în poartă.

Dar, important este că jocul a fost bun, asta îţi dă speranţe, ne-am creat multe ocazii, nu le-am permis adversarilor să se apropie de poarta noastră, nu ştiu..în repriza a doua au avut un contraatac sau doua, în rest nu au reuşit să-şi creeze absolut nimic. Singura amărăciune este că nu am avut luciditate la finalizare, n-am reuşit să înscriem.

Au fost meciuri în care băieţii au avut execuţii extraordinare, şi ne-am bucurat cu toţii, şi sunt şi meciuri, ca cel de astăzi, în care execuţiile sunt mai puţin reuşite, important este că jocul a fost bun.

Am spus că nu sunt supărat, dar amărăciunea există. Faptul că nu am reuşit să marcăm din multele cornere şi lovituri libere pe care le-am avut. Dar, o să îmbunătăţim şi aspect.

În afara de un penalty, sau poate două, restul golurilor noastre, şi suntem printre primele echipe la numărul de goluri marcate, sunt din acţiuni. Ne creăm situaţii de poartă, ajungem acolo, dar va trebui să marcăm şi din faze fixe, pentru că vedeţi am dominat categoric la acest capitol. Vor fi meciuri din ce în ce mai strânse şi rezultatul îl poate decide o faza fixă

Vreau să remarc că în repriza a doua am avut cinci sau şase jucători sub vârstă în teren. Toroc, Bărăitaru, Denis Dragu, Trică, Leaţă…lucru care spune foarte multe. Într-adevăr, au intrat foarte bine în joc, şi-au creat multe situaţii, asta era ideea, să punem presiune.

Ei au intrat pe teren într-un moment cu presiune, în care ai nevoie de maturitate, de luciditate. Când simţi că nu-ţi intră mingea în poartă, ai nevoie de o concentrare mai mare, de luciditate, dar e foarte bine că ei capătă experienţă în meciuri din acestea cu rezultat strâns. E uşor să introduci un jucător sub vârstă doar când scorul e 2-0, 3-0… .

Cred că în meciuri din acestea strânse, ei capătă mult mai multă experienţă”, a declarat Daniel Oprescu, potrivit News Flux.

CSM Slatina, meci cu FK Miercurea Ciuc runda următoare

Înaintea ultimei partide din etapa a 11-a din Liga 2, FK Miercurea Ciuc – FCU Craiova, CSM Slatina se află pe locul 7, cu 16 puncte. Pe locul 6 se află ACSM Ceahlăul, cu 17 puncte, iar pe 5 și pe 4 se clasează FC Voluntari și Metaloglobus, ambele cu 19 de puncte.

Runda a 12-a va aduce pentru CSM Slatina un meci complicat, pe terenul liderului FK Miercurea Ciuc. Referitor la partida următoare, Oprescu a afirmat:

De ce nu? (n.r. – Întrebat dacă Slatina poate învinge FK Miercurea Ciuc) Aşa cum am văzut, în acest campionat, orice rezultat este posibil. Unirea Ungheni a bătut la Voluntari, Metalul Buzău la Corvinul Hunedoara, noi am luat bătaie la Focşani… . Aşa că orice rezultat este posibil”.

Foto: News Flux

Andrei PASCU 27 Oct. 2024, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă