Dandea preia banderola Șelimbărului, Curtean abia așteaptă să joace contra lui Alexa, fostul său coleg și antrenor!

Ovidiu BOICA 05 Aug. 2022, 17:58 Liga 2
Dandea preia banderola Șelimbărului, Curtean abia așteaptă să joace contra lui Alexa, fostul său coleg și antrenor!

Unul dintre jucătorii transferați în această vară de CS Comunal Șelimbăr, fundașul Alexandru Dandea, va juca în noul sezon cu banderola de căpitan pe braț.

Fotbalistul de 34 de ani a fost adus de sibieni din Liga 1, de la Rapid și spune că n-a avut probleme cu acomodarea, deoarece îi cunoaște pe majoritatea noilor săi coechipieri, cu mulți dintre ei a jucat, iar pe antrenorul Eugen Beza l-a avut și la FC Hermannstadt.

”Acum nu mai sunt la prima tinerețe în fotbal, să zic așa. Mă motivează (n.a. purtarea banderolei de căpitan), mă responsabilizează totodată, pentru că trebuie, până la urmă, să am grijă de colegii mei, să-i motivez și cu asta mă ocup”, a spus Dandea.

Alexandru Dandea se bucură că va juca la Râmnicu Vâlcea

Pentru fundașul originar din Drăgășani (Vâlcea), o localitate situată la puțin peste 50 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, unde își vor susține echipa din Șelimbăr meciurile considerate pe teren propriu, cel puțin în prima parte a sezonului, arena din Zăvoi nu îi este străină, el evoluând aici mai multe sezoane. Dandea crede că va fi un meci dificil cu FC Brașov, sâmbătă, de la ora 11:00, în prima etapă a noului sezon de Liga 2.

”Sper să fie un început de campionat foarte bun, pentru că – cred eu – avem un program accesibil. Eu mă bucur că jucăm la Râmnicu Vâlcea, pentru că acolo am debutat în fotbalul mare, am petrecut 6 ani la Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă o să ne aștepte un meci dificil pentru că, cred eu, în Liga 2 echipele sunt apropiate valoric, nu cred că o să plece cineva favorită, dar eu îmi doresc ca la ora meciului să fim motivați și să obținem cele trei puncte”, a mai spus fundașul.

Fundașul Șelimbărului nu vede un pas înapoi trecerea de la Rapid la echipa sibiană, de la Liga 1 la Liga 2!

Dandea a mai spus că nu a avut o problemă cu adaptarea la noua sa echipă și se bucură cu alegerea făcută, mai ales că s-a apropiat de casă, el stabilindu-se la Sibiu după ce s-a căsătorit cu una dintre fiicele lui Adrian Văsâi, fostul atacant al Interului din anii ’80, în prezent selecționerul naționalei U19 a României.

”M-am acomodat foarte bine, pentru că îi știam pe majoritatea băieților, cu mulți am fost și coleg, «Mister»  (n.a. Eugen Beza) mi-a fost antrenor și la Hermannstadt, nu cred că a fost o problemă din punctul ăsta de vedere. Nu cred că este un pas înapoi, pentru că vine un moment în care toată lumea trebuie să se retragă ușor-ușor către casă. Eu mă bucur că am luat această decizie, chiar mi-am dorit-o și sunt foarte fericit aici”, a mai spus Dandea.

Alexandru Curtean: ”Cred că avem un atu față de anul trecut”

Alex Curtean, față în față cu Alexa, : ”E o plăcere să ne revedem, dar 90 de minute o să fim adversari”

Pentru sibianul Alexandru Curtean, meciul cu FC Brașov îi va prilejui întâlnirea cu Dan Alexa, antrenorul oaspeților, fostul său coleg, pe care l-a avut și antrenor ulterior.

”E o plăcere să ne revedem, dar în cele 90 de minute o să fim adversari. Cu siguranță și el își va dori să câștige, noi la fel, vom vedea care echipă va fi mai motivată și mai ambițioasă, ca să zicem așa”, a spus Curtean în conferința de presă premergătoare meciului cu FC Brașov.

Curtean crede că principala ”armă” a Șelimbărului va fi omogenitatea, iar legat de jocul cu FC Brașov, își dorește un debut cu dreptul în noul sezon.

”Legat de noul sezon, cel mai important pentru noi și cred că avem un atu față de anul trecut. Și atunci am început cu un program oarecum accesibil. Cred că avem o experiență mai mare, am învățat ceva de atunci, ar trebui să arătăm că am învățat. Cred că grupul va conta foarte mult și, da, într-adevăr ne dorim să avem o evoluție mai bună și o clasare mult mai bună… Pentru sâmbătă, evident că ne dorim să câștigăm și o să facem totul pentru asta. Ne-am pregătit foarte bine și știm de ce suntem în stare, știm ce înseamnă un meci oficial și important pentru noi e să câștigăm”, a adăugat mijlocașul.

Curtean așteaptă cu nerăbdare ca echipa să joace acasă, la Șelimbăr, dar recunoaște că și la Râmnicu Vâlcea ”călăreții roșii” nu au de ce se plânge. ”Evident că toată lumea și-ar dori asta (n.a. echipa să joace la Șelimbăr), dar știm condițiile, nu e nicio problemă, nu avem ce să facem și chiar cred că ne-am adaptat foarte bine la Rm. Vâlcea. Condițiile sunt foarte bune acolo, am fost primiți foarte bine, inclusiv terenul e mult mai bun decât am avut înainte (n.a. la Avrig) și atunci pentru noi e mult mai bine”, a mai spus Curtean.

Conferința de presă în care au vorbit Alexandru Dandea, Eugen Beza și Alexandru Curtea despre meciul CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov:

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-antrenorul-selimbarului-inaintea-noului-sezon-de-liga-2-obiectivele-noastre-sunt-putin-mai-indraznete-cum-comenteaza-debutul-cu-fc-brasov-19239468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-plusuri-si-minusuri-inaintea-startului-campionatului-fc-brasov-debuteaza-cu-cs-comunal-selimbar-mergem-la-valcea-sa-obtinem-maximum-din-acest-joc-19239489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-incepe-iar-lupa-e-pusa-pe-cei-mai-interesanti-tineri-ai-campionatului-frf-analiza-celor-mai-de-perspectiva-nume-pe-cine-propun-steaua-si-dinamo-si-cine-sunt-numiti-din-ran-19239311

Ovidiu BOICA 05 Aug. 2022, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă