Dan Alexa, vorbește din nou de arbitraj și înaintea jocului cu Metaloglobus: ”Nu vreau să cred că este un curent împotriva Brașovului.” Antrenorul s-a mai gândit și nu renunță la bătălia pentru play-off

Adi MARICA 09 Sep. 2022, 17:34 Liga 2
Dan Alexa, vorbește din nou de arbitraj și înaintea jocului cu Metaloglobus: ”Nu vreau să cred că este un curent împotriva Brașovului.” Antrenorul s-a mai gândit și nu renunță la bătălia pentru play-off

FC Brașov – Metaloglobus e meciul suferinței în runda a 6-a din Liga 2. FC Brașov are un start modest, cu doar cinci puncte acumulate, iar Metaloglobus stă și mai prost, echipa lui Eugen Trică având doar un punct strâns până acum.

Partida e programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului.

Nici Izata, nici Mbombo nu vor debuta la FC Brașov!

Dan Alexa are de ce să-și facă griji pentru meciul cu ultima clasată, mai ales că Diogo Izata, jucătorul considerat cheie de ”Chirurg”, încă nu poate juca din cauza unei accidentări. De altfel, nici Yanis Mbombo Lokwa nu este încă apt de joc, astfel că debutul atacantului belgian se amână, iar Adi Chică-Roșă a început alergările după accidentarea suferită la finalul lunii trecute.

”Mă deranjează absența lui Izata, pentru că este un jucător peste nivelul Ligii a 2-a, dar acesta este riscul atunci când transferi târziu jucători care sunt în urmă cu pregătirea. Mbombo este un atacant cu calități certe, dar și el a venit târziu, iar acum are o contractură”, a spus Alexa.

Presiune pe atacanți: ”Ne lipsește golul”

”Chirurgul” Alexa spune că echipa a crescut ca și joc în ultimele etape, însă ineficiența jucătărilor ofensivi a făcut ca zestrea de puncte să fie una săracă.

”Trebuie să facem un meci bun cu Metaloglobus, să păstrăm ritmul pe care l-am avut în ultimele două jocuri, iar atacanții să înscrie pentru că aici suferim foarte mult. O victorie ne-ar asigura liniște. Echipa a crescut ca și joc, ca agresivitate, avem momente bune, intrăm foarte ușor în careul advers, dar ne lipsește golul. E foarte important ca jucătorii de atac să-și pună amprenta asupra jocului pentru că ei au fost aduși să facă diferența”, a spus Alexa.

Alexa consideră că Metaloglobus merita să aibă mai multe puncte

Antrenorul echipei FC Brașov consideră că Metaloglobus a fost o echipă lipsită de șansă în startul sezonului, astfel că nici locul ocupat acum în clasament nu este unul conform cu realitatea posibilităților ei.

”Ei trec printr-o situație grea. Chiar dacă au doar un punct după primele cinci etape, au avut meciuri în care au controlat jocurile, dar au avut neșansă. Cred că în cel puțin în două meciuri nu trebuiau să piardă. E un meci greu penru noi, pentru că jucătorii celor de la Metalogobus, care au foarte multă experiență, știu să gestioneze astfel de jocuri. Au jucători de valoare cum sunt frații Herea, dar și alți jucători care au jucat la nivelul Ligii 1, dar s-au și întărit cu cele cinci transferuri din această săptămână. Trică este un antrenor foarte bun, ambițios, care își organizează foarte bine echipa”, a spus Dan Alexa.

Coșmaruri cu Progresul Spartac!

Eșecul cu Progresul Spartac a lăsat urme adâncă în tabăra Brașovului. Alexa nu înțelege greșelile în lanț din defensivă la golul egalizator și a continuat tirada la adresa arbitrilor.

”Din păcate, venim după o înfrângere dureroasă și sper să fi învățat ceva. Am controlat jocul cu Progresul, dar nu am obținut niciun punct. Nici ca jucător nu mi s-a întâmplat să pierd în prelungiri, după ce aveam avantaj în minutul 90! La golul egalizator au fost greșeli în lanț, un gol foarte ușor de evitat, s-a ajuns la un corner în momentul în care aveam nouă jucători în spatele mingii! Acest lucru este supărător, apoi marcajul făcut cu greșeli încredibile, mai ales că aveam jucători cu experiență pe finalul jocului. Acela a fost momentul cheie al jocului. A venit apoi acel penalti, am revăzut faza, niciodată nu trebuia acordat. Atunci când din cinci jocuri, în patru ești dezavantajat, clar în momente cheie, cu greșeli flagrante, te gândești că nu este normal. E vreau doar arbitraje corecte, nu vreau să ne ajute nimeni, nimic mai mult. Nu știu dacă am fi câștigat acele meciuri, dar cred că aveam două-trei puncte în plus în clasament. Nu vreau să cred că este un curent împotriva Brașovului, dar într-un timp foarte scurt, în patru meciuri din cinci, s-a greșit doar în defavoarea noastră, atunci e clar că sunt probleme. Nu pot demonstra, nu știu dacă cineva are ceva cu FC Brașov, dar au fost prea multe greșeli”, a spus antrenorul Brașovului.

După ce la finalul jocului cu Progresul, Alexa anunța că FC Brașov iese din lupta pentru un loc de play-off, acum acesta a revenit și spune că echipa se va bate în continuare la primele șase locuri. ”La nervi, la finalul meciului cu Progresul, am spus că lumea să stea liniștită că nu mai tragem la play-off și aveam argumente. Mai sunt multe meciuri, trebuie să adunăm puncte și să legăm două-trei victorii pentru a ne bate la primele locuri”, a încheiat antrenorul Brașovului.

Înaintea startului etapei a 6-a, FC Brașov ocupa locul 14, cu 5 puncte, iar Metaloglobus era pe poziția a 20-a, ultima, cu 1 puncte.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-constantinescu-o-noua-provocare-la-fc-brasov-va-avea-mai-multe-roluri-in-cadrul-clubului-si-ca-fotbalist-am-activat-pe-mai-multe-posturi-19244439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-il-contrazice-pe-dan-alexa-care-anunta-ca-fc-brasov-nu-mai-tinteste-la-play-off-presedintele-e-suparat-si-dezamagit-dupa-esecul-cu-progresul-spartac-19244310

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tare-in-aparare-slaba-in-atac-fc-brasov-are-un-inceput-de-sezon-mai-slab-decat-cel-trecut-in-care-s-a-salvat-de-la-retrogradare-la-baraj-19244358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

Adi MARICA 09 Sep. 2022, 17:34 Liga 2
Pe aceeași temă